GuidePedia

0

Ο …ζωηρός Ντομινίκ το παράκανε! Να κυνηγάς γυμνός μια καμαριέρα σε αμερικανικό ξενοδοχείο,δεν είναι κι ότι καλύτερο. Όπως και να ‘χει η είδηση για τη σύλληψη και την φυλάκιση του Ντομινίκ Στρος Κάν προκάλεσε σοκ στην Ελλάδα. Είναι αυτός που υποτίθεται …μας συμβουλεύει για να σωθούμε! Και κατά κάποιο τρόπο μαζί του, αισθανθήκαμε αρκετές φορές περίπου όπως και η …δυστυχής καμαριέρα του αμερικανικού ξενοδοχείου!

Οι New York Times,έχουν ρεπορτάζ για τις επιπτώσεις της συμπεριφοράς του …ξαναμμένου Ντομινίκ.


Η σύλληψη του επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στη Νέα Υόρκη έρχεται σε μια ιδιαίτερα ευαίσθητη στιγμή για το έργο του,γράφουν οι New York Times . Κι αυτή δεν είναι άλλη από τη προσπάθεια διάσωσης της Ελλάδας.


Ο Dominique Strauss-Kahn, διευθύνων σύμβουλος του ΔΝΤ, ο οποίος συνελήφθη στο αεροπλάνο με προορισμό το Παρίσι για απόπειρα βιασμού,μιας καμαριέρας ξενοδοχείου.Σήμερα θα είχε συνάντηση με την Γερμανίδα Καγκελάριο, Άγκελα Μέρκελ με την οποία θα συζητούσε το θέμα της Ελλάδας αλλά και της Πορτογαλίας.



Με τα επιτόκια των ελληνικών ομολόγων συνεχίζουν να πετούν στα ύψη,γράφουν οι N.Y.Times η πίεση της Ευρώπης στην Ελλάδα για να ανακοινώσει ένα νέο πρόγραμμα μέτρων μέσα στην επόμενη εβδομάδα είναι μεγάλη.

Την τελευταία εβδομάδα,το ανώτερο στέλεχος του ΔΝΤ, υπεύθυνος για την Ελλάδα, Poul Thomsen Μ. είχε συνάντηση, μαζί με στελέχη από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, με κυβερνητικούς αξιωματούχους στην Ελλάδα.


Έτσι κι αλλιώς οι Έλληνες πολίτες,αναφέρει η αμερικανική εφημερίδα αντιμετωπίζει “με καχυποψία και περιφρόνηση” όσα αποκαλύφθηκαν για ιδιωτικές συνεννοήσεις του Γ.Παπανδρέου και του Ν.Σ.Κάν για την ένταξη της χώρας στον έλεγχο του ΔΝΤ.



Αν και η είδηση ​​της σύλληψης του κ. Στρος-Καν είναι πιθανό να μην έχει άμεση επίδραση στις συνομιλίες για την προσπάθεια άρσης του ελληνικού οικονομικού αδιεξόδου εκτιμάται ότι θα προσθέσει στην αίσθηση αμηχανίας και ανησυχίας στην Ελλάδα.


Έλληνες αξιωματούχοι έχουν προειδοποιήσει τους ομολόγους τους ότι χειρότερο και από το ίδιο το πρόβλημα είναι το εξαιρετικά αρνητικό κλίμα όπως αυτό διαμορφώνεται κάθε μέρα με τις πληροφορίες περί αναδιάρθρωσης,εξόδου από την ευρωζώνη κι όλα τα σχετικά. Και τώρα αυτό.

Ο επικεφαλής του οργανισμού που έτσι κι αλλιώς κανείς στην Ελλάδα δεν έχει πιστέψει ότι θα μπορέσει να μας σώσει να κυνηγά γυμνός καμαριέρες σε ξενοδοχεία.

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top