GuidePedia

0
ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ
Λόγω των ασταμάτητων διαδηλώσεων στην Τουρκία και την έντονη χρήση των δακρυγόνων για τη διάλυση αυτών, έχουν εξαντληθεί τα αποθέματα δακρυγόνων σε όλη την Τουρκία. Σύμφωνα με τo πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας Milliyet οι τούρκοι αστυνομικοί απο την αρχή του χρόνου χρησιμοποίησαν 125.000 χιλιάδες δακρυγόνα και στις αποθήκες άρχισνα να εμφανίζονται ελλείψεις.

Το Υπουργείο Εσωτερικών διαπίστωσε πως έρχονται οι εκλογές σε 4 εβδομάδες και ζήτησε την άμεση αγορά τους. Ομως καθώς δεν υπήρχε το απαραίτητο κονδύλι αφου, τα 125.000 δακρυγόνα είχαν προυπολογιστεί για όλο το 2011. Έτσι βρέθηκαν χρήματα απο τα "μυστικά Κονδύλια" της Πρωθυπουργικού γραφείου και με περίπου 1.2 εκατομμύρια ευρώ αποφασίστηκε να αγοραστούν περίπου 170.000 δακρυγόνα. Η προμήθεια των δακρυγόνων συνήθως γίνεται απο τις ΗΠΑ και τη Ν.Κορέα.

Σύμφωνα με την Μilliyet τα περσισσότερα δακρυγονα μεταφέρονται στις Νοτιονατολικές επαρχίες της Τουρκίας όπου οι Κούρδοι διαδηλώνουν και συγκορύονται σχεδόν καθημερινά με τις αστυνομικές δυνάμεις.

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top