GuidePedia

0
Γιάννης Νάκος
Δύο είναι οι ημερομηνίες για τις οποίες προετοιμάζονται ήδη από τώρα να δώσουν μάχη οι Ρεπουμπλικανοί και οι Δημοκρατικοί στις ΗΠΑ: Ο Ιούλιος του 2011 και ο Νοέμβριος του 2012.

Ως τότε θα πρέπει όχι απλά να διαμορφώσουν προτάσεις για την αντιμετώπιση του εξωτερικού χρέους της χώρας αλλά και να πείσουν την κοινή γνώμη για την ορθότητά τους, ενώ παράλληλα θα διασταυρώνουν τα ξίφη τους στο Κογκρέσσο για το ίδιο θέμα, το οποίο άλλωστε αναμένεται να είναι το υπ’αριθμόν ένα το οποίο θα κρίνει το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών του 2012.

Πριν από τις δύο αυτές ημερομηνίες η πλέον σημαντική είναι η 16η Μαΐου κατά την οποία υπολογίζεται πως το χρέος θα φθάσει το όριο των 14.294 τρις δολαρίων και τότε η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα πρέπει να ανακοινώσει άμεσα μέτρα για τη συγκράτησή του, ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο κήρυξης χρεοκοπίας ως τον Ιούλιο.

Αυτό σημαίνει πως οι πρώτες «αψιμαχίες» Ρεπουμπλικανών και Δημοκρατικών θα ξεκινήσουν το Μάιο και αναλόγως της πορείας που θα αποφασίσει να ακολουθήσει ο Λευκός Οίκος θα κορυφωθούν σταδιακά μέχρι το Νοέμβριο του 2012 –εκτός κι αν ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα αποφασίσει να οδηγήσει τη χώρα σε καθεστώς χρεοκοπίας τον ερχόμενο Ιούλιο.
ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top