GuidePedia

0
Παραμονές εκλογών και η ένταση στην περιοχή του Βορείου Κουρδιστάν αυξάνεται
Ο Πρόεδρος του Εκτελεστικού Συμβουλίου του KCK (Ένωση Κοινοτήτων του Κουρδιστάν)  και εκ των ηγετών του ΡΚΚ, Μουράτ Καραγιλάν, αναφερόμενος στις διώξεις και στην πολιτική του ΑΚΡ απέναντι στους Κούρδους πολιτικούς, είπε ότι σε περίπτωση που δεν αλλάξει η πολιτική του κυβερνώντος κόμματος, είναι δυνατόν να προχωρήσουν σε συλλήψεις εκείνων των μελών του ΑΚΡ
που θεωρούνται κατηγορούμενοι από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του KCK.
Ο Καραγιλάν, που έδωσε συνέντευξη στο Πρακοτρείο Ειδήσεων FHA, ανέφερε ότι προς το παρόν πάγωσαν τις αποφάσεις του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου που αφορούν πολιτικά στελέχη του ΑΚΡ, σημειώνοτνας ότι η πολιτική του κινήματος στο θέμα αυτό θα οριστικοποιηθεί μετά το μήνα Μάρτιο.
Ο Καραγιλάν, αναφερόμενος σε εκείνους που προπαγανδίζουν την πολιτική του ΑΚΡ, δηλώνοντας ταυτόχρονα ότι "είμαστε Κούρδοι και είμαστε εκπρόσωποι του κουρδικού λαού", είπε τα εξής:
"Τα άτομα αυτά σε καμία περίπτωση δεν υποστηρίζουν τα συμφέροντα του κουρδικού λαού και την κουρδική εθνική ταυτότητα. Λένε ένα μεγάλο ψέμα, κάνουν λαθρεμπόριο ιδεών και διαπράττουν έγκλημα εις βάρος του κουρδικού λαού και των κουρδικών εθνικών ιδεωδών. Το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο έχει ασχοληθεί με το θέμα και έχει αρχίσει μια δικαστική διαδικασία εις βάρος τους. Η διαδικασία αυτή βρίσκεται σε εξέλιξη. Για ορισμένους έχουν εκδοθεί κλήσεις για να προσέλθουν και να καταθέσουν και για ορισμένους έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης. Σε περίπτωση που το ΑΚΡ δεν αλλάξει την πολιτική που ακολουθεί απένταντι στους (πραγματικούς) εκπροσώπους του κουρδικού λαού και συνεχίσει με τον ίδιο τρόπο τις συλλήψεις, τότε κι εμείς θα υποχρεωθούμε να συλλάβουμε όλους εκείνους τους πολιτικούς διαφόρων κομμάτων και του ΑΚΡ, που διαπράττουν εγκλήματα στο Κουρδιστάν εις βάρος του κουρδικού λαού και της κοινωνίας.
Αφού συλλαμβάνουν εκείνοι τους εκπροσώπους του κουρδικού λαού, τότε και οι δικές μας δυνάμεις αυτοάμυνας θα κάνουν χρήση του δικαιώματος να συλλαμβάνουν όλους εκίνους που εγκληματούν εις βάρος του κουρδικού λαού. Σε περίπτωση που το ΑΚΡ δεν παραιτηθεί αυτής της πολιτικής και συνεχίσει τα ίδια, τότε οι δυνάμεις αυτοάμυνας θα εφαρμόσουν τις δικαστικές αποφάσεις και θα προχωρήσουν σε συλλήψεις των ατόμων εις βάρος των οποίων έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης. Θα πρέπει να γνωρίζουν όλοι ότι κι εμείς έχουμε τους δικούς μας νόμους, έχουμε το δικό μας δίκαιο".
Να σημειωθεί ότι το KCK (Ένωση Κοινοτήτων του Κουρδιστάν)  έχει οργανώσει μια κρατική δομή, που λειτουργεί ως παράλληλος φορέας εναλλακτικής κρατικής εξουσίας στην περιοχή του Βορείου Κουρδιστάν.
Η κυβέρνηση ΑΚΡ και το τουρκικό κράτος, παρακολουθώντας στενά τη δράση των ατόμων που στελεχώνουν τις διάφορες υπηρεσίες του άτυπου κουρδικού κράτους, συγκέντρωσαν 'αποδεικτικά' στοιχεία (τηλεφωνικές συνομιλίες, ηλεκτρονική αλληλογραφία, βιντεοσκοπήσεις κλπ) τα οποία παραδόθηκαν στις δικαστικές αρχές που εξέδωσαν εντάλματα σύλληψης για εκατοντάδες Κούρδους πολιτικούς, που συνελήφθησαν και δικάζονται το διάστημα αυτό στο Κακουργοδικείο του Ντιγιαρμπακίρ.
Η δήλωση του Καραγιλάν αποτελεί απάντηση στις πρακτικές του τουρκικού κράτους απέναντι στην πολιτική συγκρότητσης κρατικής δομής από πλεύράς του κουρδικού εθνικοαπελευθερωτικού κινήματος.
To σχεδιάγραμμα της οργάνωσης του κουρδικού κράτους, όπως εμφανίζεται στη δικογραφία που σχηματίστηκε από τις τουρκικές αρχές εις βάρος εκατοντάδων Κούρδων πολιτικών. Με Πράσινο είναι οι θεσμοί και οι φορείς της Νομοθετικής Εξουσίας, με Γαλάζιο της Εκτελεστικής και με Καφέ της Δικαστικής Εξουσίας.
ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top