GuidePedia

0

 

Όσο πλησιάζει η ώρα της Κυπριακής Προεδρίας, το δεύτερο εξάμηνο του 2012, η Τουρκία καταλαμβάνεται από πανικό για το τι την περιμένει, σε επίπεδο πρωτοκόλλου και κοινοτικής πρακτικής.
Ο λόγος πολύ απλός. Η Τουρκία δεν αναγνωρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία, ως ανεξάρτητο κράτος! Και, αντ’ αυτής, έχει αναγνωρίσει, μόνη αυτή, την «Τουρκική Δημοκρατία της Βορείου Κύπρου» (ΤΔΒΚ), δηλαδή το κατεχόμενο βόρειο τμήμα, όπου εδρεύουν κατοχικά τουρκικά στρατεύματα.

Ο εφιάλτης των Τούρκων είναι ότι η Τουρκία, ως επίσημη υποψήφια χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι υποχρεωμένη να αναρτήσει την κυπριακή σημαία κατά την υποδοχή του Προεδρεύοντος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, κατά τα παραδοσιακά ταξίδια προετοιμασίας της εκάστοτε προεδρίας (Tour des Capitales), στις πρωτεύουσες των χωρών-μελών της Ένωσης και στις υποψήφιες χώρες.
Ο Πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, Φέρντι Σαμπίτ, με αφορμή την Κυπριακή Προεδρία, ζήτησε από τον Τούρκο Πρωθυπουργό την άμεση επίλυση του Κυπριακού, υπογραμμίζοντας την ανάγκη εξεύρεσης λύσης, που να βασίζεται σε μία κυριαρχία.
ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top