GuidePedia

0
Στη Λευκωσία ικανοποιημένη εμφανίζεται η κυβέρνηση από τις δηλώσεις του πρωθυπουργού της Ελλάδας Γιώργου Παπανδρέου για το κυπριακό στο Ερζερούμ. Ο Έλληνας πρωθυπουργός έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα στην Τουρκία, παρόμοιο με αυτό του Προέδρου Χριστόφια, μέσω της συνέντευξης του στη Μιλιέτ, καλώντας την να κάνει αυτό που πρέπει στο κυπριακό, σύμφωνα με τα ψηφίσματα του ΟΗΕ, τις αποφάσεις της ΕΕ και τις αρχές του Διεθνούς Δικαίου,
δήλωσε στα Κρατικό Ραδιόφωνο, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.
Αυτές τις γιορτές, κάνε MyGroup και πάρε νέο κινητό από τη Cytamobile-Vodafone μέχρι και 30% πιο φθηνά!
Ο Στέφανος Στεφάνου απέρριψε την πρόταση του Ταγίπ Ερντογάν για πενταμερή διάσκεψη στο κυπριακό, τονίζοντας ότι η πρόταση δεν γίνεται αποδεκτή ούτε και από τα ΗΕ.

Η συνάντηση Παπανδρέου – Ερντογάν, με τον τρόπο και στον τόπο που έγινε, έχει τεράστια συμβολική και πολιτική σημασία και δεν πρέπει να υποτιμώνται καθόλου αυτά τα ανοίγματα της Τουρκίας σχολίασε ο εκπρόσωπος τύπου του ΔΗΣΥ, Χάρης Γεωργιάδης.

Ορθά ο κ. Παπανδρέου έθεσε το κυπριακό στη συνάντηση στο Ερζερούμ, σχολίασε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΚΟ, Φώτης Φωτίου, ο οποίος χαρακτήρισε προκλητική τη στάση του Ταγίπ Ερντογάν.

Τις χθεσινές δηλώσεις του Έλληνα Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στο Ερζερούμ της Τουρκίας ότι η Διεθνής Κοινότητα ουδέποτε θα αναγνωρίσει τα τετελεσμένα της εισβολής και της Κατοχής στην Κύπρο χαιρέτισε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου .
Ο Έλληνας Πρωθυπουργός είπε ο Γιαννάκης Ομήρου έθεσε την Τουρκία και την Τουρκική ηγεσία προ των ευθυνών τους διακηρύττοντας ότι το Κυπριακό αποτελεί βασικό ζήτημα στις Ελληνοτουρκικές σχέσεις «υποδεικνύοντας με σαφήνεια ότι αν δεν λυθεί το Κυπριακό δεν υπάρχει εξομάλυνση των Ελληνοτουρκικών σχέσεων.»
Σχολιάζοντας εξάλλου τις δηλώσεις του Τούρκου Πρωθυπουργού Ταγίπ Ερτογάν είπε ότι «δυστυχώς επέλεξε την διαφυγή από τις ευθύνες της Τουρκίας και εισηγήθηκε την γνωστή πρόταση για πενταμερή διάσκεψη εννοώντας ότι σε αυτή την διάσκεψη θα συμμετάσχουν οι δύο κοινότητες και όχι η Κυπριακή Δημοκρατία.»
Η απάντηση συνέχισε είναι σαφής «ευχαριστούμε πολύ δεν θα πάρουμε αφού υπάρχει Κυπριακή Δημοκρατία αναγνωρισμένο κράτος μέλους των Η.Ε και της Ε.Ε και χωρίς την συμμετοχή της Κυπριακής Δημοκρατίας δεν είναι νοητή ούτε επιτρεπτή η πραγματοποίηση μιας τέτοιας διάσκεψης.»
Για να συνέλθει διεθνής διάσκεψη θα πρέπει είπε να προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις να εγκαταλείψει η Τουρκία τις απαράδεκτες και αδιάλλακτες θέσεις της και « να βρεθούμε σε ακτίνα συμφωνίας σε όλες τις πτυχές του Κυπριακού.»
ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top