GuidePedia

0
Η σερβική κυβέρνηση κατέθεσε στο Διεθνές Δικαστήριο για την πρώην Γιουγκοσλαβία, αίτημα, με το οποίο ζητά να γίνει έρευνα εις βάρος της αστυνομικής δύναμης του ΟΗΕ στο Κοσσυφοπέδιο.
Η έρευνα έχει ζητηθεί αφού οι Σέρβοι κατηγορούν τη δύναμη για απόκρυψη πληροφοριών και στοιχείων, σχετικά με το ζήτημα του εμπορίου και της αφαίρεσης ανθρώπινων οργάνων, στο οποίο ηγετική θέση έχει ο πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου, Χασίμ Θάτσι, καθώς και άλλα ηγετικά στελέχη των Κοσοβάρων.

Για το λόγο αυτό εστάλη επιστολή από την κυβέρνηση της Σερβίας στον κατήγορο του Διεθνούς Δικαστηρίου, Σερζ Μπράμερτζ, από τον οποίον ζητούν να γίνει έρευνα εις βάρος του διευθυντή της UNMIK την περίοδο 2004 - 2006, Σόρεν Γέσεν - Πέτερσεν.
Οι αποκαλύψεις ήρθαν μετά από αναφορά που συνέταξε ο Ελβετός βουλευτής του Συμβουλίου της Ευρώπης, Ντικ Μάρτι, και η οποία ψηφίστηκε από τα 2/3 της Συνέλευσης. Επιπλέον, σε συνέντευξή του σε σερβική εφημερίδα, ο βουλευτής δήλωσε πως υποπτεύεται διάφορες αρχές ότι γνώριζαν την αφαίρεση οργάνων στο Κοσσυφοπέδιο.

Προφανώς τα στοιχεία αυτά είναι γνωστά εδώ και χρόνια, αλλά στα πλαίσια της αλλαγής των συνόρων και της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής είχε καταβληθεί προσπάθεια να αποκρυφτούν. Με την ανακίνηση του θέματος αυτού, για το Κοσσυφοπέδιο, ισχυροποιείται η Ελλάδα για τη στάση που κράτησε στον πόλεμο και για την οποία κατηγορήθηκε από τους διάφορους «δημοκράτες» της Δύσης.

Επιπλέον, να υπενθυμίσουμε και διάφορα δημοσιεύματα σε αμερικανικά και ευρωπαϊκά ΜΜΕ και ακαδημαϊκά κείμενα που «μιλούν» για ταλιμπανοποίηση των Βαλκανίων μέσω της Βοσνίας, του Κοσσυφοπεδίου και των Σκοπίων. Όταν η Ελλάδα τα ανέφερε αυτά, δημοσιογράφοι, πολιτικοί και ακαδημαϊκοί της Δύσης ανέφεραν πάντοτε με ειρωνεία ότι η Ελλάδα κρατάει αυτή τη στάση λόγω της κοινής πίστης και της φιλίας με τους Σέρβους και προσφάτως προσέθεσαν και τη φιλία με τη Ρωσία.

Τώρα που μετρούν καθημερινά νεκρούς από τη νεολαία τους λόγω της εφήμερης και συνεπώς ανίκανης διαχείρισης των εξωτερικών υποθέσεων, θυμήθηκαν και την ισλαμική τρομοκρατία στα Βαλκάνια. Δυστυχώς, οι «φωστήρες» των μεγάλων πανεπιστημίων των ΗΠΑ, αποδείχθηκαν το ίδιο επικίνδυνοι με τη γενιά του Call of Duty, του Medal of Honour και του κινήματος των Survivalists. Όταν κατανοήσουν την πραγματικότητα ίσως σταματήσουν να φτάνουν από όλη την υφήλιο οι νεκροί.

Πόσο διαφορετική είναι η στάση μας στο Κυπριακό! Ας θυμηθούμε ποια ήταν η στάση της ελλαδικής και της κυπριακής κυβέρνησης όταν ο Ντενκτάς και οι λοιποί δολοφόνοι ομολογούσαν το έγκλημα κατά του κυπριακού λαού (Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων), πριν, κατά τη διάρκεια και μετά από την εισβολή. Η ελλαδική κυβέρνηση τότε προτίμησε να κρυφτεί στο καβούκι της με δήθεν διαβήματα και η σημερινή φωνάζει λέγοντας ότι θα πρέπει να απελευθερωθεί η Κύπρος από τις μητέρες πατρίδες…
ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top