GuidePedia

0
Την εκτίμηση ότι ο Γιώργος Παπανδρέου φαίνεται ότι βρίσκεται σε πλεονεκτικότερη θέση και να κερδίζει στα «σημεία» την Ανγκέλα Μέρκελ, διατύπωσε στην οικονομική εφημερίδα «Handelsblatt» ο εκδότης της εβδομαδιαίας εφημερίδας «Die Zeit» Γιόζεφ Γιόφε.
Ο Γιόζεφ Γόφε υποστηρίζει ότι η ευρωζώνη εξελίσσεται σε "διανεμητική Ένωση" που τη λειτουργία της παρομοιάζει με την περίπτωση της ομοσπονδιακής Γερμανίας,
όπου η εύρωστη Βαυαρία στηρίζει οικονομικά το πτωχό κρατίδιο της Βρέμης. Σημειώνει δε ότι οι γνώστες των ελληνικών, ισπανικών, πορτογαλικών και ιρλανδικών ισολογισμών γνώριζαν ότι ο μηχανισμός διάσωσης δεν μπορεί να λύσει το πρόβλημα, «απλώς το μεταθέτει για αργότερα», ωστόσο επισημαίνει ότι η κρίση ήρθε πιο γρήγορα από το αναμενόμενο.
Σύμφωνα με τον εκδότη, παρά το δίκιο που μπορεί να έχει η γερμανίδα καγκελάριος, «ο Παπανδρέου θα βρεθεί σε θέση ισχύος, επειδή το τραίνο της ΟΝΕ πρέπει να μην εκτροχιαστεί». Ο ίδιος υποστηρίζει ότι αυτή η εξέλιξη δεν πρόκειται να συμβεί, καθώς η εξαγωγική δύναμη Γερμανία, που έχει και μεγαλύτερο συμφέρον στη διατήρηση της ΟΝΕ «προτιμά να μην απομακρυνθεί από την προστατευτική σιγουριά του ευρώ και να μείνει απροστάτευτη στην δίνη των νομισματικών ανατιμήσεων».
ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top