GuidePedia

0

Η Αρμενική κοινότητα στο Λίβανο είχε προετοιμαστεί έγκαιρα και κατάλληλα για την επίσκεψη του Τούρκου Πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο Λίβανο.Περισσότερα από 100 μέλη της Αρμενικής κοινότητας του Λιβάνου συγκεντρώθηκαν στον διεθνή αερολιμένα της Βηρυτού με σκοπό να… καλοδεχτούν τον Τούρκο πρωθυπουργό Ερντογάν.

Τα συνθήματα που κυριάρχησαν στην διαδήλωση είχαν να κάνουν φυσικά με την Γενοκτονία των Αρμενίων από τους Οθωμανούς το 1915 και απαιτούσαν ο Τούρκος πρωθυπουργός να αναγνωρίσει τα μαρτύρια των Αρμενίων. Ενδιαφέρον έχει ακόμα να σημειωθεί πως κάποια συνθήματα συνέκριναν την Οθωμανική Αυτοκρατορία με την σημερινή Τουρκία.

Εκτός όμως των επικριτών του Τούρκου πρωθυπουργού, είχε οργανωθεί και μία διαδήλωση, από… αυθόρμητους «φοιτητές» οι οποίοι καλωσόριζαν τον Ρ. Τ. Ερντογάν στην χώρα υπογραμμίζοντας ότι η Τουρκία είναι στρατηγικός εταίρος του Ισραήλ χώρας εχθρικής για τον Λίβανο. Συνέπεια όλων τούτων ήταν ο Ερντογάν να φθάσει στο Λίβανο μία ώρα καθυστέρηση. Η κατάσταση «μύριζε μπαρούτι» με αποτέλεσμα στην περιοχή του αεροδρομίου να έχουν αναπτυχθεί δεκάδες μέλη των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας για να προστατεύσουν τον Τούρκο επίσημο αλλά και για να επιβάλλουν την τάξη.

Eπίσης στις 25 Νοεμβρίου Αρμένιοι των τριών παραδοσιακών Κομμάτων (Hunchakyan Social-Democratic, Armenian Revolutionary Federation Dashnaktsutyun,Ramkavar Azatakan )θα διοργανώσουν εκδήλωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία των Μαρτύρων στη Βηρυτό.

Χιλιάδες Αρμένιοι, θα λάβουν μέρος στην εκδήλωση όπως αναφέρουν οι συντελεστές της. Στόχος των διαδηλωτών είναι να υπενθυμίσουν ότι ή Τουρκία είναι κληρονόμος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και ότι και ο Λίβανος επίσης έχει υποφέρει πολλά από αυτή, έτσι η Τουρκία είναι ανάξια της τιμής που της αποδίδεται με το να χαρακτηρίζεται η παρουσία του πρωθυπουργού της στο Λίβανο ως ευπρόσδεκτη.

Ο Ερντογάν, φυσικά ως νέος πασάς και διοικητής του Βιλαετίου του Λιβάνου, θα «κάνει το κομμάτι» του και για άλλη μία φορά θα προσπαθήσει να εκνευρίσει το Ισραήλ με όσα θα πει στα εγκαίνια ενός κέντρου εγκαυμάτων στα νότια της χώρας κοντά στην μεθόριο με το Ισραήλ.

Στον Λίβανο διαβιεί μία μεγάλη και εύπορη Αρμενική κοινότητα η οποία αποτελείται από 140.000 περίπου μέλη, και η οποία είναι απότοκο του οθωμανικού διωγμού εναντίων του συγκεκριμένου έθνους κατά τις τελευταίες δεκαετίες της ζωής της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.
ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top