GuidePedia

0
Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε ότι την τακτική των «εστιασμένων δολοφονιών» την χρησιμοποιούσαν οι Ισραηλινοί. Φαίνεται όμως ότι τους «αντιγράφουν» και από το αμερικανικό Ναυτικό!
Ωστόσο, τέτοιες πρακτικές ακολουθούν οι αμερικανικές δυνάμεις στο Ιράκ, το Αφγανιστάν, τη Σομαλία κ.λπ.
Σύμφωνα λοιπόν με δημοσίευμα εξειδικευμένου ισραηλινού ιστοτόπου, πλοίο του αμερικανικού Ναυτικού φέρεται να εξαπέλυσε πύραυλο και «εξουδετέρωσε» Παλαιστίνιο ο οποίος οδηγούσε αμέριμνος το αυτοκίνητό του σε κάποιο δρόμο της Γάζας!

Το φερόμενο ως θύμα της επίθεσης δεν ήταν βέβαια τυχαίο πρόσωπο: Ήταν ο Μουχάμαντ Τζαμάλ Αλ Ναμνάμ, 27 ετών μόλις, επιχειρησιακός επικεφαλής του «Στρατού του Ισλάμ» (Army of Islam), οργάνωση η οποία θεωρείται θύλακας της Αλ Κάιντα στα παλαιστινιακά εδάφη. Φέρεται μάλιστα να βρισκόταν στην περιοχή έχοντας αναλάβει συγκεκριμένη αποστολή από την «μητρική» οργάνωση, την «Αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο» (AQAP: Al Qaeda in the Arabian Peninsula), να εξαπολύσει επιθέσεις εναντίον αμερικανικών στόχων στην περιοχή, την επαύριον των «εκρηκτικών» δεμάτων που ξεκίνησαν από την Υεμένη...

Οι ίδιες πηγές ισχυρίζονται ότι στόχος του ήταν να διεισδύσει το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, μέσω της Λωρίδας της Γάζας στη χερσόνησο του Σινά, στην Αίγυπτο, και να εξαπολύσει επίθεση την Κυριακή ή τη Δευτέρα εναντίον των αμερικανικών δυνάμεων που υπηρετούν ως παρατηρητές στην περιοχή, στο πλαίσιο της «Πολυεθνικής Δύναμης Παρατηρητών» (MFO: Multinational Force and Observers Organization), οι οποίες προέρχονται από τις τάξεις των Πεζοναυτών και της Αεροπορίας.

Την επιχείρηση θα βοηθούσαν μέλη της Αλ Κάιντα που βρίσκονται ήδη στην περιοχή και κρύβονται στα βουνά στο κεντρικό Σινά. Είναι προφανές ότι οι μυστικές υπηρεσίες ασχολούνταν με την υπόθεση και τους εμπλεκόμενους επί αρκετό καιρό... Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, στην υπόθεση συνεργάστηκαν οι μυστικές υπηρεσίες από τις ΗΠΑ, το Ισραήλ, τη Σαουδική Αραβία και την Αίγυπτο. Οι Αιγύπτιοι φέρονται να τον εντόπισαν να παρακολουθεί τις αμερικανικές δυνάμεις, τον έθεσαν υπό παρακολούθηση και τον εντόπισαν να αποθηκεύει οπλισμό και εκρηκτικά για την επιχείρηση. Ο λόγος που δεν τον συνέλαβαν ήταν διότι απλά επιθυμούσαν να ανακαλύψουν όσο το δυνατόν περισσότερες λεπτομέρειες για το εν λόγω τρομοκρατικό δίκτυο.

Οι Ισραηλινοί, στη συνέχεια, ανέλαβαν να επιτηρούν τις κινήσεις του Ναμνάμ στη Γάζα. Πράκτορες των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών, μάλιστα, φέρονται να «φώτισαν» τον στόχο που στη συνέχεια εξουδετέρωσε με πύραυλο το αμερικανικό Ναυτικό. Ουδείς αυτόπτης έχει αναφέρει την παρουσία στην περιοχή κάποιου μη επανδρωμένου αεροσκάφους (UAV) που θα μπορούσε να έχει αναλάβει την κατάδειξη του στόχου.

Η επιχείρηση κίνησε τις υποψίες της Χαμάς, ότι η άδεια που έδωσε το Ισραήλ για την εισαγωγή καινούργιων αυτοκινήτων στη Λωρίδα της Γάζας, χορηγήθηκε καθότι όλα τα αυτοκίνητα φέρουν συσκευές εντοπισμού!
ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top