GuidePedia

0
Ο νέος Βρετανός πρέσβης στην πΓΔΜ Christopher Yvon, σε συνέντευξή του στην ειδεσεογραφική ιστοσελίδα Radio Free Europe, εκφράζει την ελπίδα ότι το πρόβλημα της ονομασίας θα επιλυθεί το συντομότερο δυνατό, επισημαίνοντας πως αυτό απαιτεί την ηγετική βούληση, ευελιξία και δέσμευση των εμπλεκομένων μερών. Ο ίδιος τόνισε: «Εμείς ελπίζουμε ότι η λύση θα έρθει σύντομα». Σύμφωνα με τον κ. Yvon, υπάρχει σαφής σύνδεση ανάμεσα στις πολυάριθμες μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται για την πορεία προς την ένταξη στο ΝΑΤΟ και τις μεταρρυθμίσεις που χρειάζονται για την ένταξη της πΓΔΜ ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Έγινε σαφές κατά τη Σύνοδο Κορυφής της Ατλαντικής Συμμαχίας [σ.σ. στο Βουκουρέστι] ότι η ‘Μακεδονία’ μπορεί να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ μετά την εξεύρεση λύσης για τη διαφορά του ονόματος. Πιστεύω πως αυτό έχει μετατραπεί σε ισχυρό παράγοντα επιρροής όσον αφορά στο χρονοδιάγραμμα ένταξ’ης της στην Ατλαντική Συμμαχία», τόνισε ο Βρετανός πρέσβης.
Εάν ο ίδιος ήταν επενδυτής, η πορεία ένταξης της χώρας σε ΝΑΤΟ και Ε.Ε. θα αποτελούσε σημαντικό παράγοντα, υπογράμμισε επίσης ο κ. Yvon — «Θα αποδείκνυε το επίπεδο της εναρμόνισης των επιχειρηματικών πρακτικών και της οικονομικής νομοθεσίας», πρόσθεσε. «Αν προσέξετε την Ευρωπαϊκή Ένωση, η δύναμή της έγκειται στο γεγονός ότι τα μέλη της κατανοούν τους κοινούς κανόνες και οι επενδυτές δεν χρειάζεται να ξεκινήσουν τις δραστηριότητες τους από το μηδέν, προσπαθώντας να καταλάβουν το περιβάλλον κάθε χώρας. Ως εκ τούτου, πιστεύω ότι η δέσμευση προς την κατεύθυνση ένταξης στην Ε.Ε. αποτελεί πρόσθετο παράγοντα εμπιστοσύνης», υπογράμμισε ο Βρετανός πρέσβης.
ΔΡΑΓΟΥΜΑΝΟΣ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top