GuidePedia

0
Μπορεί ο πρωθυπουργός της Τουρκίας κ. Ταγίπ Ερντογάν να έρχεται στην Αθήνα μέσα στην εβδομάδα για να συμμετάσχει σε διεθνή διάσκεψη για την κλιματική αλλαγή στις χώρες της Μεσογείο, εκδήλωση στην οποία θα συμμετέχει και ο Γιώργος Παπανδρέου, ωστόσο την ερχόμενη Παρασκευή αναμένεται να πραγματοποιηθεί άτυπη ελληνοτουρκική συνάντηση στην οποία θα τεθούν επί τάπητος όλα τα θέματα που αφορούν στις σχέσεις των δύο κρατών.

Για αυτόν το λόγο μαζί με τον Τούρκο πρωθυπουργό θα ταξιδεύει στην Αθήνα και ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας κ. Αχμέτ Νταβούτογλου. Στο κορυφή της ατζέντας των συζητήσεων που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο της άτυπης συνεργασίας πρόκειται να βρεθούν το Κυπριακό και τα ελληνοτουρκικά και κυρίως το θέμα της υφαλοκρηπίδας, σχετικά με το οποίο θα αναλυθούν τα αποτελέσματα των τεσσάρων διερευνητικών επαφών που έχουν προηγηθεί.

Εκτός αυτών η ελληνική πλευρά αναμένεται να θέσει το θέμα της δραστηριότητας του προξένου της Τουρκίας στην Κομοτηνή κ. Μουσταφά Σαρνίτς, δεδομένου ότι υπάρχει προβληματισμός για την ανάμειξή του σε εγχώριες πολιτικές υποθέσεις, όπως οι επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές και η ψήφος της μουσουλμανικής μειονότητας.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top