GuidePedia

0
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ
Ο ΟΑΣΕ δεν είναι δα ο οργανισμός που έχει τις δυνατότητες να επέμβει και να επιλύσει τα δύσκολα ζητήματα. Έχει επιτυχίες σε διάφορα ΒΑΛΚΑΝΙΚΑ κράτη, αλλά και σημαντικές αποτυχίες στην ΓΕΩΡΓΙΑ, στην ΚΙΡΓΙΖΙΑ κα. Εδρεύει στην ΒΙΕΝΝΗ και έχει να επιδείξει αρκετή θεωρία και λιγότερο πρακτική εφαρμογή. Επειδή έχει την ιστορία του (με την προκάτοχο του ΔΑΣΕ ) από το 1975 υπάρχει ένας σεβασμός απέναντι του (και εκ μέρους μου).
Ασχολείται με αρκετά θέματα(πολιτικά-οικολογικά-ανθρωπιστικά κλπ), αλλά πέραν των εξειδικευμένων παρατηρητών του, δεν έχει τα μέσα να εφαρμόσει πολλά πράγματα. ΠΑΝΤΩΣ συμμετέχει σε όλα τα παγκόσμια και διεθνή συμπόσια, κενό στις 1-2 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ στην ΑΣΤΑΝΑ του ΚΑΖΑΚΣΤΑΝ θα λάβει χώρα η ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ(το ΚΑΖΑΚΣΤΑΝ έχει μέχρι τα τέλη του έτους την Προεδρία του ΟΑΣΕ). Νωρίτερα θα λάβουν χώρα και συναντήσεις των ΥΠΕΞ των περίπου 55 κρατών-μελών του.

Πριν το ΚΑΖΑΚΣΤΑΝ την προεδρία του ΟΑΣΕ είχε η χώρα μας, η οποία διοργάνωσε και την ΣΥΝΟΔΟ της ΚΕΡΚΥΡΑΣ και εκεί υιοθετήθηκε η διαδικασία της ΚΟΡΦΟΥ/ΚΕΡΚΥΡΑΣ. Αρκετά κείμενα θεωρητικού περιεχομένου. Πληροφορούμαι ότι το ΚΑΖΑΚΣΤΑΝ (που είναι ενεργειακά ισχυρή χώρα) η όλη προεδρία του ΟΑΣΕ του κόστισε περίπου 2 εκατ ΕΥΡΩ. Στην δική μας προεδρία που διαδέχθηκε την Φιλανδική φέρεται να δώσαμε από συγκεκριμένους κωδικούς για την όλη εμπλοκή 10 εκατ ΕΥΡΩ!!!. (από τα μυστικά κονδύλια). Και εν μέσω Φιλανδικής προεδρίας το 2008, άλλο μισό εκατομμύριο ΕΥΡΩ. (από τα λεφτά του Έλληνα φορολογούμενου, που πληρώνει τώρα τη νύφη…). ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΟΥ ΥΠΕΞ να μας πει που διατέθηκαν, σε ποιους κατέληξαν και κατά πόσο αυτοί συνέδραμαν, σε ποιόν έδιναν λογαριασμό και τέλος πάντων πόσο πολύ συνέβαλαν στο να αναβαθμιστεί το κύρος μιας χώρας που είναι επί χρόνια σε τροχιά παρακμής και παράλυσης; ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ την περίοδο 2005-2009 τα μυστικά κονδύλια ήσαν περίπου 47-48 εκατ ΕΥΡΩ. Ποιοι είναι όλοι αυτοί που πραγματικά επιτέλεσαν τόσο μεγαλειώδες έργο που η χώρα μας είναι σήμερα στην κορυφή; Η ΙΔΕΑ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΤΩΝ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ(σε όλες τις κυβερνήσεις δεν μου άρεσε. Και σε όλα τα Υπουργεία).Πρέπει να υπάρξει ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ. Και να επανακαθοριστεί το πλαίσιο των ΚΩΔΙΚΩΝ , γιατί έχουμε φθάσει να διαθέτουμε στον ΤΡΙΤΟ ΚΟΣΜΟ και σε ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ-Μη ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ και ΓΡΑΦΕΙΑ χρήματα που δεν χρειάζεται να πηγαίνουν εκεί. ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ. Και κάποια άλλη ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ και ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ στο ΥΠΕΞ, το οποίο νοσεί επί χρόνια…

Δημοσίευση σχολίου

 
Top