GuidePedia

0
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ
Προ ημερών έγραψα ότι ενώ στα νησιά του ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ λόγω της FRONTEX έχουμε σημαντική μείωση του αριθμού των λαθρομεταναστών από ανατολάς, στην περιοχή του ΕΒΡΟΥ η κατάσταση δεν είναι καλή. Όπως ς ανέφεραν και οι αρχές, οι αριθμοί εισόδου λαθρομεταναστών από την ΤΟΥΡΚΙΑ είναι εκρηκτικοί και όπως είναι τα πράγματα δεν μπορούμε να αναμένουμε βελτίωση της κατάστασης. ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΣΥΜΜΕΤΡΗ ΑΠΕΙΛΗ, ΟΙ ΣΥΝΟΡΙΟΦΥΛΑΚΕΣ και λοιπές υπηρεσίες, ως και οι ΈΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ αδυνατούν .
Με ανησυχεί –πέραν των αριθμών- οι τόποι προέλευσης των λαθρομεταναστών(ΣΟΜΑΛΙΑ-ΣΟΥΔΑΝ-ΠΑΚΙΣΤΑΝ-ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ-ΜΠΑΓΚΛΑΝΤΕΣ κλπ). Δηλαδή χώρες που είναι ΜΑΓΝΗΤΙΚΟΙ ΠΟΛΟΙ ΕΞΤΡΕΜΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΜΟΥ. Δεν ισχυρίζομαι ότι οι χιλιάδες που μπαίνουν στο Ελληνικό έδαφος είναι ΤΖΙΧΑΝΤΙΑ(πολλοί είναι κατατρεγμένοι και πονεμένοι άνθρωποι). Προς Θεού. Αλλά κάποιοι από αυτούς υπηρετούν ΆΛΛΗ ΑΝΤΖΕΝΤΑ. Και ή θα περάσουν στο εσωτερικό της χώρας που είναι σε χαώδη κατάσταση(για επαφή με εδώ βρισκόμενα και κρυπτόμενα τζιχάντια) ή θα κοιτάξουν να μεταβούν προς κεντρική Ευρώπη για να συντονιστούν με άλλους κύκλους σε αποσταθεροποιητικές ενέργειες κλπ.

Η αντιμετώπιση τέτοιων κυμάτων λαθρομεταναστών είναι δύσκολη περίπτωση. Και ειδικά για μια χώρα σαν τη δικιά μας που δεν έχει ΠΟΛΙΤΙΚΗ-ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ-ΕΥΕΛΙΚΤΕΣ ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ενώ τα Σώματα Ασφαλείας-Ένοπλες Δυνάμεις έχουν άπειρα προβλήματα. Διαδοχικοί Διοικητές προκεχωρημένων μειζόνων σχηματισμών του ΣΞ ως και Αστυνομικοί Διευθυντές ενώ έβλεπαν την κατάσταση διαχρονικά δεν την ανέλυαν και απλά κατέθεταν τα γνωστά και χιλιοειπωμένα.. Και ορισμένοι μάλιστα Διοικητές των σχηματισμών ανατολικά του ΝΕΣΤΟΥ ήσαν από την περιοχή της ΘΡΑΚΗΣ.(άρα θα έπρεπε να έχουν επί των θεμάτων άλλη προσέγγιση). Η περιοχή της ΘΡΑΚΗΣ αντιμετωπίζει πληθυσμιακά προβλήματα-οικονομική καχεξία και ασύμμετρες απειλές. Δεν πρόκειται ποτέ η Τουρκία να προχωρήσει ειδικά στη ΘΡΑΚΗ σε επιθετική κίνηση. Ρεαλιστικά πράγματα. ΣΕ ΕΠΟΧΕΣ ΑΟΡΑΤΩΝ-ΑΣΥΜΜΕΤΡΩΝ-ΜΗ ΓΡΑΜΜΙΚΩΝ ΑΠΕΙΛΩΝ διαδοχικοί πολιτικο-στρατιωτικοί υπεύθυνοι δημιουργούσαν και δημιουργούν με ΕΡΓΑ-ΛΟΓΙΑ ΓΡΑΜΜΕΣ ΜΙΝΙ-ΜΑΖΙΝΩ στην Παρέβριο περιοχή. ΤΑ ΕΧΩ ΠΕΙ ΚΑΙ ΓΡΑΨΕΙ. Όπως η τότε ΓΡΑΜΜΗ ΜΑΖΙΝΩ στην φίλη ΓΑΛΛΙΑ ΗΤΑΝ ΣΠΑΤΑΛΗ ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΙ ΠΟΡΩΝ, έτσι είναι και οτιδήποτε παρόμοιο. ΑΛΛΑ ΔΙΑΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΑΝΕΥΕΛΙΚΤΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΜΑΖΙΝΩ ΣΤΑ ΜΥΑΛΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ. ΠΡΙΝ-ΤΩΡΑ-ΜΕΤΑ.ΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΣΥΜΒΑΤΙΚΑ(ή και δεν σκέφτονται) ΣΕ ΕΠΟΧΗ ΜΗ-ΣΥΜΒΑΤΙΚΩΝ ΠΡΟΚΛΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΛΟΓΩΝ.ΑΡΜΑΤΟΜΑΧΙΕΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ.

Πολλοί μου λένε ότι απέναντι στους λαθρομετανάστες θα πρέπει να εγείρουμε κάποιας μορφής ΤΕΙΧΟΣ. Όχι βέβαια συμβατική ΓΡΑΜΜΗ ΜΑΖΙΝΩ!!! Δεν είναι εύκολα τα πράματα. Η χώρα είναι στην ΕΥΡΩΠΗ. Και από την άλλη πλευρά –εννοώ από ΜΑΡΟΚΟ προς ΙΣΠΑΝΙΑ/και από περιοχές ΘΕΟΥΤΑ-ΜΕΛΙΛΑ, ακολουθούνται αποτρεπτικές τάσεις ενώ υπάρχουν και κάποιες υπολογίσιμες συμφωνίες(πχ μεταξύ ΙΤΑΛΙΑΣ-ΛΙΒΥΗΣ, στην οποία θα τοποθετηθώ προσεχώς). ΒΑΣΙΚΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΑΝΑΛΥΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΧΕΡΣΑΙΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. Από τον όρμο της ΦΤΕΛΙΑΣ μέχρι το ΔΕΛΤΑ του ΕΒΡΟΥ(με 4 χώρες). Το BORDER SECURITY δεν είναι απλό ζήτημα. Εδώ στην χώρα μας το έχουμε αναγάγει σε βορά του καθενός ημιμαθούς ή άσχετου.

Σχετικά με το ΤΕΙΧΟΣ. Οι Αμερικανοί που αντιμετωπίζουν σοβαρότατη ασύμμετρη απειλή από τα ΚΑΡΤΕΛ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ-ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ-ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ από ΜΕΞΙΚΟ, προχώρησαν στην κατασκευή ενός ΤΕΙΧΟΥΣ 3141 χλμ , μέσω 3 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ(SAFEGUARD/ARIZONA-GATEKEEPER/CALIFORNIA-HOLD THE LINE/TEXAS) μέσα από κατοικημένες ή μη περιοχές. ΜΕ ΤΑ ΘΕΤΙΚΑ και ΑΡΝΗΤΙΚΑ. Οι Σαουδάραβες λόγω παράνομης μετανάστευσης και τρομοκρατικών κινήσεων έκαναν το ίδιο προς ΥΕΜΕΝΗ (περίπου 1800 χλμ).Οι Ισραηλινοί ως γνωστό έχουν εγείρει ΤΕΙΧΟΣ έναντι ΔΥΤΙΚΗΣ ΟΧΘΗΣ που αριθμητικά έχει μειώσει τις τρομοκρατικές και άλλες ενέργειες. ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ. ΗΜΑΣΤΕ ΑΚΡΑΙΟ ΟΡΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΧΩΡΟΥ. Δεν είναι το ίδιο η κατάσταση στην Μ.ΑΝΑΤΟΛΗ και την Αμερικανό-μεξικανική μεθόριο. Εμείς πρέπει να δώσουμε μεγαλύτερη έμφαση στην ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ της ΜΕΘΟΡΙΟΥ, στην χρήση DRONES για συνεχή εναέρια επιτήρηση, στην εξασφάλιση ικανοποιητικού βαθμού πληροφοριών για τις κινήσεις των εμπόρων λαθρομεταναστών(HUMINT), στην δημιουργία ορισμένων φυσικών τόπων που θα ειδοποιούν ανάλογα… τις αρχές(τεχνητής μορφής), ενώ θα πρέπει σε πολιτικό επίπεδο να «μιλήσουμε αξιόπιστα και σοβαρά με τους Ευρωπαίους εταίρους και φίλους). ΚΑΘΑΡΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ και ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ ΑΠΑΙΤΩΝΤΑΣ ΚΑΘΑΡΕΣ ΛΥΣΕΙΣ. Για να μην έχουν αυτοί και εμείς είτε ανθρωπιστικό πρόβλημα ή τα τζιχάντια στη χώρα μας.(ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ)

Δημοσίευση σχολίου

 
Top