GuidePedia

1
Έντονες αντιδράσεις στη Λευκωσία έχει προκαλέσει, η δήλωση του Προέδρου Χριστόφια στην Ουάσιγκτον στη δεξαμενή σκέψης Brookings, ενώπιον διπλωματών, καθηγητών, επιχειρηματιών και δημοσιογράφων, ότι στην πραγματικότητα οι «αποκαλούμενες μητέρες πατρίδες εισέβαλαν και οι δύο στην Κύπρο». Ο Πρόεδρος της δημοκρατίας πρόσθεσε ότι «ευτυχώς για τον ελληνικό λαό η εγκληματική πράξη της χούντας», εννοώντας το πραξικόπημα, «οδήγησε στην αποχώρηση της και την αποκατάσταση της δημοκρατίας στη χώρα που τη γέννησε». Προκλητικές, ανιστόρητες και απαράδεκτες χαρακτήρισε τις δηλώσεις του Προέδρου της δημοκρατίας ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΕΔΕΚ, Δημήτρης Παπαδάκης.
Μιλώντας στο Ράδιο Πρώτο, ο κ. Παπαδάκης τόνισε ότι σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να εξισώνουμε τη χούντα των Αθηνών με την κατοχή δύναμη της Τουρκίας. Η λογική της εξίσωσης και της ισοπέδωσης, υπέδειξε ο κ. Παπαδάκης, δεν θα κάμψει την αντίσταση του κυπριακού λαού, ώστε να βρεθεί μία λύση, η οποία δεν αποδεκτή. Αυτή η λογική, η οποία τείνει να καλλιεργήσει τη συλλογική ευθύνη, είπε ο κ. Παπαδάκης, δεν γίνεται αποδεκτή από το λαό μας.Πλήρως ανιστόρητες και άκρως επικίνδυνες χαρακτήρισε τις δηλώσεις του Προέδρου της δημοκρατίας ο πρώην ΥΠΕΞ, Γιώργος Λιλλήκας. Μιλώντας στο Ράδιο Πρώτο, ο κ. Λιλλήκας κάλεσε τον Πρόεδρο Χριστόφια να συνειδητοποιήσει τη ζημιά που προκαλεί με τέτοιου είδους δηλώσεις σε Κύπρο και Ελλάδα.

Κίνημα Οικολόγων: Άστοχες δηλώσεις

Το Κίνημα Οικολόγων ''με ανησυχία παρακολουθεί την αλυσίδα των άτοπων και άστοχων δηλώσεων του Προέδρου Χριστόφια από τις ΗΠΑ". Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αναφέρει το Κίνημα Οικολόγων σε ανακοίνωσή του, ''με τις συνεχείς προκλητικές του δηλώσεις εκ του μακρόθεν, ανάβει φωτιές στο εσωτερικό μέτωπο και αποπροσανατολίζει την κυπριακή κοινή γνώμη''. Προσθέτει ότι ''οι τελευταίες του δηλώσεις περί διπλής εισβολής στην Κύπρο, και ο ίσος επιμοιρασμός ευθυνών σε Ελλάδα και Τουρκία, οδηγούν κατευθείαν σε αποενοχοποίηση της κατοχικής δύναμης αλλά και πυροδοτούν αχρείαστες συζητήσεις και εντάσεις στο εσωτερικό". "Μήπως ο Πρόεδρος με αυτές τις εμπρηστικές του δηλώσεις προσπαθεί να αποσπάσει την προσοχή του λαού από τη συζήτηση για τις προτάσεις που καταθέτει στις απευθείας διαπραγματεύσεις και να αποφύγει την ανάληψη των ευθυνών του;'' διερωτάται το Κίνημα Οικολόγων.

SIGMALIVE

Δημοσίευση σχολίου

  1. Φυσικά και είναι άστοχες οι δηλώσεις Χριστόφια και δεν βγάζουν τη Κύπρο απο το δύσκολο δρόμο της λύσης.Παρα μόνο αρνητική εικόνα για την εξωτερική πολιτική.Αυτό δέν σημαίνει οτι τα λόγια του προέδρου ειναι αναληθή.Ας πούμε λάθος τόπος και χρόνος.Η Ελλάδα είναι η μητέρα μας.Ποιός πουλάει την μητέρα του;Μονο οι Ελληνες πολιτικοί!Οπως έχουν οι παπάδες για μάσκα την εκκλησία αυτοί έχουν τη δημοκρατία.Είχαν στα χερια τους τα πιό ισχυρά όπλα τα πιό εξελιγμένα και τα πούλησαν.Και πόσες αλλες ανακαλύψεις απο μεγάλους Ελληνες επιστήμονες που πρόσφεραν στη πατρίδα και αντι αυτού τα έτρωγε η 'δημοκρατία'.Τα δικά τους τα πούλησαν δεν θα πουλούσαν τη Κύπρο;Εάν δεν έστελναν και βοήθεια θα ήταν ολοφάνερο.Ολες οι κινήσεις γίνονταν για συγκάλυψη.Αυριο μπορεί να λειπει και ο Παρθενώνας δεν ξέρεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

 
Top