GuidePedia

0
Σχέδιο που προέβλεπε μια σειρά τρομοκρατικών επιθέσεων στη Βρετανία, τη Γαλλία και τη Γερμανία, το οποίο καταστρώθηκε στο Πακιστάν, αποτράπηκε από τις μυστικές υπηρεσίες, μετέδωσε το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο Sky News επικαλούμενο πηγές της υπηρεσίας Πληροφοριών.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τις οποίες επικαλείται το Sky News, οι επιθέσεις θα ήταν ανάλογες με αυτές της Βομβάης, το Νοέμβριο του 2008, όταν ισλαμιστές αντάρτες επιτέθηκαν ταυτόχρονα σε πολλούς στόχους, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 163 άνθρωποι.
Χθες έκλεισε για δεύτερη φορά ο Πύργος του Άιφελ στο Παρίσι καθώς υπήρχαν πληροφορίες για πιθανή βομβιστική επίθεση.

"Επιθέσεις σε οικονομικούς κι εύκολους στόχους"

Ταυτόχρονες επιθέσεις είχαν σχεδιαστεί να πραγματοποιηθούν στο Λονδίνο και σε μεγάλες γαλλικές και γερμανικές πόλεις, διευκρινίζει το τηλεοπτικό δίκτυο, προσθέτοντας πως αν και ο σχεδιασμός βρισκόταν σε προχωρημένο στάδιο, οι επιθέσεις δεν θα ήταν άμεσες.

Αντάρτες με έδρα το Πακιστάν, που σχεδίαζαν τις επιθέσεις αυτές, βρίσκονταν για αρκετό καιρό υπό παρακολούθηση, επισημαίνει το Sky, σύμφωνα με το οποίο η επιχείρηση αυτή "είχε σχέση με την αλ Κάιντα και πολύ πιθανόν με τους ταλιμπάν".

Πρόκειται "για το σοβαρότερο σχεδιασμό επιθέσεων που έχει κάνει η αλ Κάιντα τα τελευταία χρόνια", υπογράμμισε το BBC.

Από την πλευρά του, το αμερικανικό ABC, επικαλούμενο ανώτατο αξιωματούχο των ΗΠΑ, τόνισε πως και η χώρα ήταν ανάμεσα στους πιθανούς στόχους. Το τηλεοπτικό δίκτυο επισημαίνει πως ο πρόεδρος Ομπάμα είχε ενημερωθεί για τις απειλές, που ο αξιωματούχος έκρινε ως "αξιόπιστες".
INSIDER.GR

Δημοσίευση σχολίου

 
Top