GuidePedia

0
Οι δηλώσεις στις οποίες προέβη ο νέος Πρέσβης της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, κ. Τρένεβσκι, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της πλατφόρμας δραστηριοτήτων ενώπιον της κοινοβουλευτικής επιτροπής εξωτερικής πολιτικής της πΓΔΜ, καθώς και οι σχετικές αντιδράσεις εκ μέρους τόσο των ΜΜΕ όσο και των πολιτικών παραγόντων της πΓΔΜ , συνεχίζουν να απασχολούν τα ΜΜΕ της χώρας.
Συγκεκριμένα, το σύνολο των ΜΜΕ της πΓΔΜ προβάλλει τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού, κ. Γκρούεβσκι, ο οποίος απαντώντας σε δημοσιογραφική ερώτηση εάν συμφωνεί με τις θέσεις του νέου Πρέσβη της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, κ. Τρένεβσκι, και αν οι θέσεις αυτές αποτελούν πολιτική της κρατικής ηγεσίας της πΓΔΜ, απάντησε: «Φαίνεται ότι υπήρξε παρεξήγηση, ίσως ακατάλληλη επιλογή λέξεων κατά τη διάρκεια της παρουσίασής του». Ο κ. Γκρούεβσκι υπογράμμισε ότι ο κ. Τρένεβσκι μέσα στις επόμενες ημέρες θα παραχωρήσει συνεντεύξεις και θα εξηγήσει καλύτερα τις ιδέες του. «Σε κάθε περίπτωση, στρατηγικός στόχος της κυβέρνησης είναι η ένταξη στο ΝΑΤΟ (…) Είμαστε εταίροι σε πολλές αποστολές και κύριος στόχος μας είναι να καταστούμε πλήρες μέλος στο ΝΑΤΟ και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε προς αυτή την κατεύθυνση», δήλωσε ο κ. Γκρούεβσκι ο οποίος υπογράμμισε ότι δεν υπάρχουν διαφορές με τον κ. Τρένεβσκι σχετικά με τον στόχο αυτό.
Σε γραπτή ανακοίνωση Τύπου που εξέδωσε το SDSM αναφορικά με την παραπάνω δήλωση του κ. Γκρούεβσκι, υπογραμμίζεται: «Αντί ο κ. Γκρούεβσκι να προσπαθεί να δικαιολογήσει την επιλογή του νέου Πρέσβη στο ΝΑΤΟ, πρέπει να εξηγήσει στην κοινή γνώμη πώς μπορεί ένας άνθρωπος με τέτοιες θέσεις να σταλεί στον πιο ισχυρό πολιτικοστρατιωτικό οργανισμό στον κόσμο και αν αυτό είναι σαφές μήνυμα ότι ενισχύεται και επισημοποιείται η αντινατοϊκή και αντιευρωπαϊκή πολιτική της κυβέρνησης». Υπογραμμίζεται ότι και το αλβανικό κόμμα Νέα Δημοκρατία κατηγόρησε την κυβέρνηση της πΓΔΜ ότι με την επιλογή του νέου Πρέσβη στο ΝΑΤΟ η κυβέρνηση της πΓΔΜ οδηγεί την χώρα σε απομόνωση, απομόνωση την οποία σε καμία περίπτωση δεν επιθυμούν οι πολίτες της πΓΔΜ “.
Σημειώνεται ότι ο Πρωθυπουργός της πΓΔΜ, κ. Γκρούεβσκι, δήλωσε επίσης ότι δεν υπάρχει τίποτα καινούργιο όσον αφορά στις διαπραγματεύσεις για το ζήτημα του ονόματος και ότι δεν σκέφτεται να κάνει ανασχηματισμό της κυβέρνησης, όπως αναφέρουν κάποια ΜΜΕ της χώρας.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top