GuidePedia

0
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ
Την κυβέρνηση του ΛΙΒΑΝΟΥ επικρίνουν σφοδρότατα ο Πρωθυπουργός και ο Υπουργός Άμυνας του ΙΣΡΑΗΛ για το σημερινό αιματηρό επεισόδιο στο οποίο τελικά έχασαν την ζωή τους ο 45χρονος Αντισυνταγματάρχης Μηχανικού ΝΤΟΒ ΧΑΡΑΡΙ από τη ΝΕΤΑΝΙΑ, 3 στρατιώτες του Λιβανικού στρατού και ένας δημοσιογράφος.
Επίσης τραυματίστηκε σοβαρά και διακομίστηκε στο ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΡΑΜΠΑΜ στη ΧΑΪΦΑ ο Λοχαγός ΕΖΡΑ ΛΑΚΙΑ.. Ο Νετανιέχου δήλωσε ότι για την μεθοριακή πρόκληση ευθύνεται η Βηρυτός, ενώ ο ΕΧΟΥΝΤ ΜΠΑΡΑΚ είπε ότι «η κυβέρνηση ΧΑΡΙΡΙ είναι υπαίτια για την ένταση και ότι η χώρα του θα προστατεύσει τους πολίτες της». Το συμβάν κρίνεται ως ιδιαίτερα σοβαρό, και η ΒΟΡΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ θεωρεί ότι η ΧΕΖΜΠΟΛΛΑΧ είναι εμπλεκόμενη .Πληροφορίες φέρουν να συνέβη στον χώρο μεταξύ της BLUE LINE(διεθνή σύνορα) και του BORDER SECURITY FENCE που ελέγχουν οι Ισραηλινοί(περιοχή ΜΙΣΓΚΑΒΑΜ).

Ο Πρόεδρος της ΣΥΡΙΑΣ ΑΣΣΑΝΤ επικοινώνησε με τον ομόλογο του ΛΙΒΑΝΟΥ ΣΟΥΛΕΪΜΑΝ , τον Πρωθυπουργό ΧΑΡΙΡΙ και την ΧΕΖΜΠΟΛΛΑΧ και τους είπε ότι θα τύχουν της υποστήριξης της ΔΑΜΑΣΚΟΥ απέναντι στο ΙΣΡΑΗΛ». Πάντως σημειώνω ότι στην συγκεκριμένη περιοχή(απέναντι από τους Ισραηλινούς) είναι τμήματα της Λιβανέζικης ΜΕΡΑΡΧΙΑΣ-9 την οποία αποτελούν ως επί το πλείστον Σιίτες που διατηρούν σχέσεις με την ΧΕΖΜΠΟΛΛΑΧ.

Στο μεταξύ μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό AL ALAM το ηγετικό στέλεχος τη΄ς ΧΕΖΜΠΟΛΛΑΧ ΝΑΜΠΙΛ ΚΑΟΥΚ ισχυρίστηκε προκλητικά ότι “αυτό το χρονικό διάστημα η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ εκπαιδεύεται και ενισχύει τισ δυνατότητες της εν όψει της τελικής και καθοριστικής αντιπαράθεσης με το ΙΣΡΑΗΛ”.

O αρχηγός της ΧΕΖΜΠΟΛΛΑΧ ΝΑΣΡΑΛΑ (από τη νότια Βηρυτό) υποστήριξε τον Λιβανικό στρατό και έκανε λόγο για ΗΡΩΙΚΗ ενέργεια, δηλώνοντας παράλληλα ότι την επόμενη φορά το ΙΣΡΑΗΛ θα βρει εκεί την οργάνωση του!. Στις ΗΠΑ η κυβέρνηση ΟΜΠΑΜΑ εξέφρασε την πάρα πολλή μεγάλη ανησυχία της για την κατάσταση που επικρατεί στην μεθόριο ΙΣΡΑΗΛ-ΛΙΒΑΝΟΥ.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top