GuidePedia

0
Αιματηρό επεισόδιο με απώλειες τόσο για την λιβανική όσο και για την ισραηλινή πλευρά εκτυλίχθηκε μεταξύ των στρατών των δύο χωρών στα κοινά τους σύνορα.
Αυτόπτες μάρτυρες και πηγές των λιβανικών υπηρεσιών ασφαλείας αναφέρουν πως τρεις Λιβανέζοι στρατιώτες και ένας δημοσιογράφος σκοτώθηκαν μετά από ισραηλινή επίθεση, κοντά στο χωριό Ααντασέ.

Νεότερες πληροφορίες κάνουν λόγο και για εκτόξευση πυραύλων από ισραηλινό ελικόπτερο -πέραν της ανταλλαγής πυρών που είχε γίνει γνωστή νωρίτερα. Οι πύραυλοι είχαν στόχο φυλάκιο του λιβανικού στρατού και κατέστρεψαν τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού.
Την ίδια στιγμή η τηλεόραση της Χεζμπολάχ αναφέρει ότι υψηλόβαθμος στρατιωτικός του Ισραήλ έχασε τη ζωή του κατά την ανταλλαγή πυρών στην περιοχή.
Νωρίτερα, είχε γίνει γνωστό ότι από ανταλλαγή πυρών στα σύνορα των δύο χωρών είχαν τραυματιστεί δύο Λιβανέζοι -ένας στρατιώτης και ένας πολίτης- και ένας Ισραηλινός στρατιώτης.
Πηγές των λιβανικών υπηρεσιών ασφαλείας ανέφεραν ότι το αιματηρό επεισόδιο σημειώθηκε όταν ο ισραηλινός στρατός έπληξε με πυρά πυροβολικού σπίτι σε χωριό του νοτίου Λιβάνου, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δυο άνθρωποι.
«Ολα άρχισαν όταν ισραηλινοί στρατιώτες επιχείρησαν να κόψουν ένα δέντρο στο λιβανικό έδαφος. Ο λιβανικός στρατός έριξε προειδοποιητικά πυρά εναντίον τους και αυτοί απάντησαν. Ενα σπίτι στο Ααντεσέ επλήγη από οβίδα που εκτοξεύθηκε από ισραηλινό άρμα μάχης», τόνισε η ίδια πηγή και πρόσθεσε ότι τραυματίσθηκαν ένας λιβανέζος στρατιώτης και ένας πολίτης.
Στην Ιερουσαλήμ, πηγές των ισραηλινών υπηρεσιών ασφαλείας επιβεβαίωσαν τις πληροφορίες για ανταλλαγή πυρών στα σύνορα με το Λίβανο και ανέφεραν ότι μέλη του ισραηλινού στρατού δέχθηκαν πυρά από λιβανέζους στρατιώτες, ενώ εργάζονταν κατά μήκος των συνόρων.
Εξάλλου έκκληση τόσο στο λιβανικό όσο και στον ισραηλινό στρατό να επιδείξουν «τη μεγαλύτερη δυνατή αυτοσυγκράτηση» απηύθυνε η ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ στο Λίβανο, μετά το επεισόδιο στα σύνορα των δύο χωρών.
«Αμεση προτεραιότητα της αποστολής αυτή τη στιγμή είναι να επαναφέρει την ηρεμία στην περιοχή», ανέφερε εκπρόσωπος της ειρηνευτικής δύναμης.
ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top