GuidePedia

0
Οι Δημήτρης Αβραμόπουλος και Σταύρος Δήμας θα είναι, όπως όλα δείχνουν, οι δύο αντιπρόεδροι της Νέας Δημοκρατίας. Ο πρώην υπουργός Υγείας και ο πρώην επίτροπος Περιβάλλοντος της Κομισιόν συναντήθηκαν σήμερα με τον Αντώνη Σαμαρά και πληροφορίες αναφέρουν ότι όλα... συμφωνήθηκαν.
Εξάλλου, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος κάθε άλλο παρά πρόβλημα έχει να αναλάβει τέτοια θέση, δεδομένου ότι ανάγεται ατύπως, σε νούμερο 2 του κόμματος.
Από την άλλη πλευρά, ο Σταύρος Δήμας, όπως όλα δείχνουν, ήταν αρκετά διστακτικός στο να δεχθεί την πρόταση Σαμαρά, ωστόσο πολλοί “γαλάζιοι” παράγοντες έλεγαν ότι “η θέση αντιπροέδρου είναι η καλύτερη ευκαιρία για να επιστρέψει στην ελληνική κεντρική πολιτική σκηνή ο Δήμας”.
Παράλληλα, πληροφορίες αναφέρουν ότι ουδέποτε “έπαιξε” το όνομα του πρώην επιτρόπου για το Ινστιτούτο Δημοκρατίας “Κωνσταντίνος Καραμανλής”, δεδομένου ότι ο νυν πρόεδρος, Γιάννης Βαρβιτσιώτης “δεν έχει καμία πρόθεση να αποχωρήσει”, όπως λένε συνομιλητές του στο newstime.gr.
Η τοποθέτηση των δύο αντιπροέδρων του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης μπορεί να ανακοινωθεί ακόμη και αύριο, στο πλαίσιο της συνεδρίασης της Πολιτικής Επιτροπής, που θα εκλέξει ως γραμματέα της τον (μοναδικό υποψήφιο) Ανδρέα Λυκουρέντζο, αλλά και τα 7 αιρετά μέλη της 15μελούς Εκτελεστικής Γραμματείας.

Συνάντηση Μαρκόπουλου-Σαμαρά

Εν τω μεταξύ, σήμερα ο Κώστας Μαρκόπουλος πέρασε εκ νέου την πόρτα του νεοκλασικού της Ρηγίλλης και συναντήθηκε ξανά με τον Αντώνη Σαμαρά. Η συνάντηση, σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε για να “λιώσουν οι πάγοι”. Θεωρείται, μάλιστα, πολύ πιθανό να διαλέξει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τον κ. Μαρκόπουλο ως τον έναν εκ των τριών κοινοβουλευτικών εκπροσώπων που θα μετέχει ex officio στην Εκτελεστική Γραμματεία, με στόχο να του “χρυσώσει το χάπι” για το “μπλόκο” που έδειξε στην υποψηφιότητά του απέναντι στον Ανδρέα Λυκουρέντζο.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top