GuidePedia

0
Το μεγαλύτερο κόλπο βρίσκεται σε εξέλιξη το τελευταίο διάστημα με πρωταγωνίστρια τη Γερμανία, εάν αληθεύουν τα σχετικά σενάρια που βλέπουν το φως της δημοσιότητας.
Ένα κόλπο που θα οδηγήσει την Ευρώπη εκεί ακριβώς που οι Γερμανοί θέλουν: σε μία οικονομία που οι ανίσχυροι δεν θα καλούνται να συνδιαμορφώσουν πολιτική,
αλλά θα είναι υποχρεωμένοι μόνο να την ακολουθήσουν και ακόμα χειρότερα να «αγοράσουν» τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής.
Ξεκινώντας από την αρχή, μόνο ως τυχαίο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί το γεγονός της υποδαύλισης της Γερμανικής κοινής γνώμης για το υποτιθέμενο πακέτο στήριξης προς την Ελλάδα.
Και ο τελευταίος ηλίθιος σε αυτόν τον πλανήτη, γνωρίζει, ή πρέπει να γνωρίζει, ότι αν θέλει μία Κυβέρνηση να περάσει κάτι στην κοινή γνώμη, παρουσιάζοντάς το από μαύρο σε άσπρο, θα το κάνει.
Έχει και τους μηχανισμούς, έχει και το τρόπο, έχει και την ειδική γνώση γιατί το έχει ξανακάνει στο παρελθόν.
Στην προκειμένη περίπτωση όμως, έγινε το ακριβώς αντίθετο.
Η Ελλάδα και οι Έλληνες στοχοποιήθηκαν, ούτε λίγο – ούτε πολύ, ως υπεύθυνοι για την οικονομική κατρακύλα της Ευρώπης, την ίδια στιγμή που τεχνηέντως απεκρύβετο το γεγονός ότι εξαιτίας της πτώσης του ευρώ, τα γερμανικά προϊόντα, γινόταν ανταγωνιστικότερα, με πιο ελκυστικές τιμές.
Ψιλά γράμματα.
Η ουσία όμως κρύβεται στη συνέχεια.
Ήδη αρχίζουν να διαρρέουν «μηνύματα» ότι η Ε.Ε (βλέπε Γερμανία) δεν είναι ευχαριστημένη από τα αποτελέσματα των οικονομικών μέτρων στην Ελλάδα.
Τί σημαίνει αυτό; Το άλλοθι για πρόσθετα μέτρα, υπό την απειλή της μη καταβολής των επόμενων δόσεων.
Το σκηνικό ήδη έχει αρχίσει και στήνεται. Το ΔΝΤ αρνείται ότι ζητά την κατάργηση ή μείωση του 13ου και 14ου μισθού στην Ελλάδα. Ποιός ζητά λοιπόν κάτι τέτοιο τότε;
Μα η Ε.Ε και ειδικότερα αυτός που επιβάλει τον οικονομικό βηματισμό της, δηλαδή η Γερμανία.
Προσθέστε σε όλα αυτά και την απόπειρα – προς το παρόν – της Γερμανίας να περάσει τα εξοντωτικά μέτρα για όποιο Κράτος – μέλος θα τολμήσει να ζητήσει οικονομική βοήθεια από την Ε.Ε, μέτρα τα οποία περιλαμβάνουν ακόμα και τη στέρηση της ψήφου ή ακόμα χειρότερα του veto στις υπό συζήτηση αποφάσεις.
Τί σημαίνει και αυτό πρακτικά; Ότι, αν περάσει κάτι τέτοιο, και αύριο θα συζητώνται τα μέτρα που θα επιβληθούν στην Ελλάδα, η χώρα δεν θα έχει τη δυνατότητα να τα μπλοκάρει. Κάτι εννοείται που πρέπει να κάνει τώρα και να μην υποκύψει στον ωμό Γερμανικό εκβιασμό, ασκώντας veto σε κάθε τέτοια απόπειρα από τώρα.
Εάν μάλιστα είναι έστω και στο ελάχιστο αληθή τα όσα αναγράφηκαν σε Γερμανική εφημερίδα (Frankfurter Allgemeine Zeitung), με το συνωμοσιολογικό τίτλο «Η Ενναλακτική» σύμφωνα με τα οποία η Γερμανία επιδιώκει να ξεφορτωθεί τη Γαλλία και να δημιουργήσει έναν ισχυρό πυρήνα ενός νέου νομίσματος, τότε δεν είναι να απορεί κανείς με όσα γίνονται.
Σύμφωνα με αυτό το δημοσίευμα, η κρίση θα είναι παρούσα μέχρι και το 2013 και θα αγγίξει και άλλες χώρες, παρέχοντας το τέλειο άλλοθι στη Γερμανία για βάλει σε εφαρμογή του colpo grosso της χιλιετίας…

Δημοσίευση σχολίου

 
Top