GuidePedia

0
Με τον ήλιο τα βγάζω με τον ήλιο τα μπάζω , τί έχουν τα έρμα και ψοφάνε?
Φαίνεται ότι το πήρε απόφαση ο Σαμαράς ότι η τρέχουσα εικόνα (σκληρή, ανελέητη, αιμοσταγής) τής ΝΔ δέν είναι η καλύτερη δυνατή. Αποφάσισε φαίνεται να ενισχύσει τήν κεντρώα εικόνα (πιό ήπια, πιό μαλακή, πιό comme il faut) τής ΝΔ.
Γιά να το πετύχει δέ αυτό ρίχνει στη μάχη το βαρύ πυροβολικό τού κόμματός του Αβραμόπουλο, Αρη και Δήμα.

Είναι να λυπάται κανείς τούς εχθρούς τής ΝΔ.
Εγκυρότατοι παρατηρητές εκτιμούν ότι με τόση δύναμη πυρός δέν θα μείνει τίποτα όρθιο.

Είπαμε να χτυπήσουμε τούς εχθρούς αλλά όχι κι έτσι, συμπληρώνουν.
Πάντως υπάρχουν άλλοι εγκυρότατοι παρατηρητές οι οποίοι εκτιμούν ότι η τωρινή εικόνα τής ΝΔ είναι πάρα πολύ καλή και δέν χρειάζεται καμμία αλλαγή.
Μαζεύονται μερικοί άνθρωποι μεταξύ τους και κάνουν κέφι και αυτό απο μόνο του δέν είναι και λίγο, ειδικα στις μέρες μας.
Εξάλλου και στό ΚΚΕ και στον Σύριζα κάτι παρόμοιο γίνεται λένε οι παρατηρητές αυτοί.
Σημασία έχει να γίνεται παιγνίδι, να σπρώχνουμε τον καιρό....
Εχει ο Θεός.
Ετσι κιαλλιώς τό ΠΑΣΟΚ είναι ισχυρότατο αυτήν την περίοδο και πιθανότατα θα είναι για καιρό ακόμα.
Ολοι έχουν ένα ρόλο σε αυτην την ζωή.
Γιατί δηλαδή, άσχημα είναι στην αντιπολίτευση?
Μιά χαρά περνάμε.
Σέ κάθε περίπτωση κάποιοι άλλοι , εγκυρότατοι παρατηρητές και αυτοί , σχολιάζοντας τα κεντρώα ανοίγματα τού αναπληρωματικού κόμματος εξουσίας, και τον τρόπο με τον οποίο σχεδιάζονται, αναφέρουν την γνωστή λαική παροιμία, η οποία όπως ισχυρίζονται ταιριάζει γάντι στην περίπτωση.
Με τον ήλιο τα βγάζω με τον ήλιο τα μπάζω , τί έχουν τα έρμα και ψοφάνε?



Διαβάζουμε στον ΒΗΜΑ

Ο Αντ. Σαμαράς αναζητεί συμμάχους
Ο πρόεδρος της ΝΔ δίνει ρόλο σε Δήμα και Σπηλιωτόπουλο και επιχειρεί να προσεγγίσει στελέχη της Ντόρας
ΑΡΗΣ ΡΑΒΑΝΟΣ | Παρασκευή 21 Μαΐου 2010



Με κεντρώες «ενέσεις» επιχειρεί να ενισχύσει το προφίλ της Νέας Δημοκρατίας ο πρόεδρός της κ. Αντ.Σαμαράς αναζητώντας νέες ισορροπίες με σαφή στόχο να ενισχύσει την ενότητα στο εσωτερικό του κόμματος. Σε μια περίοδο που η αξιωματική αντιπολίτευση βάλλεται για την αντιπολιτευτική τακτική της και τις θέσεις που εκφράζει, με κορυφαία σημεία κριτικής τη στάση της στη συμφωνία στήριξης και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ο κ. Σαμαράς χτίζει συμμαχίες στο εσωτερικό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Εν μέσω εσωκομματικών διχογνωμιών για το πολιτικό μέλλον του πρώην πρωθυπουργού κ. Κ. Καραμανλή και της διαδικασίας αξιολόγησης των υποψηφίων βουλευτών, ο κ. Σαμαράς ετοιμάζεται να αξιοποιήσει τους κκ. Στ. Δήμα και Αρ. Σπηλιωτόπουλο, ενώ στέλνει μήνυμα στενής συνεργασίας με τον κ. Δ. Αβραμόπουλο, δείχνοντας ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως ψυχρότητα μαζί του, παρά τα όσα διακινήθηκαν τις τελευταίες ημέρες στο «γαλάζιο» παρασκήνιο.

Ο κ. Σαμαράς, στην προσπάθειά του να ανασυνταχθεί το κόμμα, εν όψει και του συνεδρίου της ΝΔ σε έναν μήνα, συναντήθηκε με τα τρία στελέχη, τα τελευταία εικοσιτετράωρα και είχε εκτενή συζήτηση για το τι πρέπει να γίνει, αλλά και τον ρόλο που θα αναλάβουν από εδώ και πέρα. Οι συναντήσεις του προέδρου της ΝΔ μόνο τυχαίες δεν χαρακτηρίζονται από υψηλόβαθμα κομματικά στελέχη, που θεωρούν ότι ο συσχετισμός μεταξύ τους θα δημιουργήσει ένα διαφορετικό εσωκομματικό περιβάλλον. Αυτό γίνεται σε μια χρονική στιγμή κατά την οποία ο πρόεδρος της ΝΔ θέλει να κόψει τον ομφάλιο λώρο με τα πεπραγμένα των κυβερνήσεων του κ. Καραμανλή, ενώ συνεχίζεται η έντονη συζήτηση στο εσωτερικό της ΚΟ για τη διαδικασία αξιολόγησης των υποψηφίων βουλευτών.

Οι τρεις συνομιλητές

ΣΤ. ΔΗΜΑΣ:Στη ΝΔ λέγεται ότι έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για την αξιοποίηση του πρώην κοινοτικού επιτρόπου στη θέση του υπερτομεάρχη Οικονομίας. Ο κ. Σαμαράς, που συνομιλεί τακτικά μαζί του, έχει αποφασίσει ότι είναι «το κατάλληλο πρόσωπο στην κατάλληλη θέση» και με την αξιοποίησή του θέλει να αναβαθμίσει ποιοτικά και το σχήμα των τομεαρχών. Ο κ. Σαμαράς το είχε αποφασίσει από καιρό, αλλά μια σειρά εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό επέβαλαν τη μετάθεση των σχεδίων του. Ο εν αναμονή «τσάρος» της Ρηγίλλης δεν έχει απλώς την απόλυτη εμπιστοσύνη του κ. Σαμαρά, αλλά είναι από εκείνα τα στελέχη που έχουν τον ίδιο τρόπο σκέψης με τον πρόεδρο της ΝΔ, επειδή προσεγγίζει με την ίδια λογική τα προβλήματα της οικονομίας.

Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: Ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του 8ου Συνεδρίου επιμένει, παρά τα όσα κυκλοφορούν, ότι έχει καθημερινή σχεδόν επικοινωνία και συνεργασία με τον κ. Σαμαρά, με τον οποίο συναντήθηκε εξάλλου προχθές και συζήτησε εφ΄ όλης της ύλης. Αντιδρά έντονα, όταν διάφοροι τον εμφανίζουν να τηρεί αποστάσεις από τις επιλογές του κ. Σαμαρά, κυρίως για το «όχι» του κόμματος στη συμφωνία στήριξης, στην επίσκεψη Ερντογάν, αλλά και στην υπόθεση των χρισμάτων. Ετοιμάζεται μάλιστα με δημόσια παρέμβασή του να διαψεύσει ότι υπάρχει πρόβλημα στις σχέσεις του με τον πρόεδρο της ΝΔ. Ωστόσο θεωρεί ότι ο κεντρώος πολιτικός λόγος του αποτελεί χρήσιμο πολιτικό εργαλείο για τον κ. Σαμαρά και επανέρχεται η συζήτηση για το τι ρόλο- εκτός του τομεάρχη Εξωτερικών- θα έχει μετά το συνέδριο.

ΑΡ. ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: Σε μια περίοδο που πυκνώνουν τα εσωκομματικά χτυπήματα εναντίον του και τα αρνητικά δημοσιεύματα για τον τρόπο που πολιτεύθηκε στα διάφορα υπουργεία, συνάντησε τον κ. Σαμαρά. Η συνάντηση ερμηνεύθηκε ως παροχή στήριξης από τη Ρηγίλλης, ενώ ισχυροποιούνται τα σενάρια ότι τελικά αυτός θα είναι ο υποψήφιος της ΝΔ για την Περιφέρεια Αττικής. Η Ρηγίλλης έχει δώσει εντολή σε εταιρεία δημοσκοπήσεων και «μετράει» την απήχησή του στην Περιφέρεια, ώστε να του δώσει το χρίσμα και να πάει με καλύτερους πολιτικούς όρους στην αυτοδιοικητική μάχη του Νοεμβρίου. Παρά τις κατά καιρούς ενστάσεις του, μετά τη συνάντησή τους εμφανίστηκε να στηρίζει τις πρωτοβουλίες του κ. Σαμαρά, αν και διαφοροποιήθηκε ελαφρώς στη διαδικασία αξιολόγησης των βουλευτών.

Ο κ. Σαμαράς θα επιδιώξει να ενισχύσει την ομάδα των στελεχών του που είναι στην πρώτη γραμμή, ώστε να εμφανιστεί ένα αντίπαλο δέος ενώπιον του κινδύνου ενδεχόμενων αποχωρήσεων βουλευτών που θα θελήσουν να συνταχθούν με την κυρία Ντόρα Μπακογιάννη και να αποδυναμώσει το πολιτικό βάρος μιας τέτοιας κίνησης, αναδεικνύοντας την εικόνα μιας ενωμένης ΝΔ.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top