GuidePedia

0

Στις αρχές του περασμένου Φλεβάρη είχε έρθει στην δημοσιότητα περιστατικό διακομιδής άρρωστου οπλίτη από την Καλόλιμνο με την βοήθεια Καλύμνιου ιδιοκτήτη σκάφους ο οποίος παρά τις πολύ άσχημες καιρικές συνθήκες είχε σπεύσει σε βοήθεια.
Κατά την διάρκεια της διακομιδής το σκάφος «Αιγέας», στο οποίο επέβαιναν ο κυβερνήτης Γ.Μαμουζέλος, ο διοικητής του ΤΕ Καλύμνου και ο οπλίτης Π.Β, αφού εξέπεμψε σήμα κινδύνου, βυθίστηκε στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Καλόλιμνου και Καλύμνου.

Με την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης που ακολούθησε τελικά διασώθηκαν και οι τρεις επιβαίνοντες. Η ηγεσία του ΓΕΣ θέλοντας να δείξει την ευγνωμοσύνη της για την προσφορά του Καλύμνιου καπετάνιου είχε σπεύσει τότε να δεσμευτεί ότι θα αντικαταστήσει άμεσα το σκάφος. ("Ταχεία αντίδραση" για το σκάφος που βυθίστηκε)

Χθές 30/3 , δύο μήνες μετά το περιστατικό, επί τη ευκαιρία της επίσκεψης του στην περιοχή ευθύνης της 80 ΑΔΤΕ, ο Α/ΓΕΣ Φραγκούλης Φράγκος παρευρέθη στην μικρή τελετή παράδοσης του ταχύπλοου «Αιγέας ΙΙ» στον Γιάννη Μαμουζέλο για την επιβράβευση των υπηρεσιών που αφιλοκερδώς προσφέρει επί σειρά ετών ο Καλύμνιος καπετάνιος. Ένα μεγάλο μπράβο στον κύριο Μαμουζέλο για την προσφορά του αλλά και στον Α/ΓΕΣ που τίμησε την υποσχεσή του.

Φωτογραφία του σκάφους :




ΕΝ ΚΡΥΠΤΩ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top