GuidePedia

0
Εκατέρωθεν αιχμές αφήνουν οι δύο πρώην υπουργοί Οικονομικών, Γιώργος Αλογοσκούφης και Γιάννης Παπαθανασίου, με συνεντεύξεις τους που δημοσιεύονται στον κυριακάτικο Τύπο και υπεραμύνονται των επιλογών τους.Μιλώντας στον «Τύπο της Κυριακής», ο κ. Παπαθανασίου επιμένει πως το έλλειμμα του 2009
θα μπορούσε να κλείσει στο 8% και κατηγορεί την κυβέρνηση ότι το «φούσκωσε» τεχνητά. «Δυστυχώς για να συκοφαντήσει την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας πέτυχε τελικά να πυροβολήσει τον ίδιο της τον εαυτό», τονίζει ο κ.Παπαθανασίου.
Παράλληλα, τονίζει πως θα καταθέσει στην εξεταστική επιτροπή για την οικονομία, υπογραμμίζοντας πως ο ίδιος δεν έκανε καμία «στατιστική αλχημεία».

«Για το αν η πολιτική το 2009 ήταν προς τη σωστή κατεύθυνση και αν εγκαταλείφθηκε η προσπάθεια δημοσιονομικής προσαρμογής στο 9μηνο που ήμουν υπουργός, θα σας θυμίσω ότι όταν παρέλαβα το υπουργείο είχε ήδη καταρτιστεί και ψηφιστεί ο Προϋπολογισμός. Συνεπώς, οι βασικοί άξονες της πολιτικής είχαν καθοριστεί από τον ίδιο τον Γιώργο Αλογοσκούφη», καταλήγει.

Μέσω της εφημερίδας «RealNews», ο Γιώργος Αλογοσκούφης χαρακτηρίζει εαυτόν «Ιφιγένεια» προσθέτοντας πως η κριτική που δέχεται προέρχεται από στελέχη της ΝΔ, ενώ προσθέτει πως «δεν υπέπεσε στην αντίληψή μου μαγείρεμα στοιχείων επί των ημερών μου».

Επίσης, επισημαίνει πως δεν τον αφορούν οι εξεταστικές επιτροπές για τα ομόλογα και τον «Γερμανό», αφού η Δικαιοσύνη δεν έχει εντοπίσει εμπλοκή του, ούτε οι υποθέσεις αυτές αφορούσαν θέματα της αρμοδιότητάς του.

«Το 2009 πρυτάνευσε μια διαφορετική λογική, στην οποία δεν θέλω να ασκήσω κριτική εκ του ασφαλούς. Σας υπενθυμίζω, όμως, ότι μετά την αντικατάστασή μου, ανατράπηκαν μέτρα στήριξης του Προϋπολογισμού τα οποία είχαν νομοθετηθεί από το 2008 και δεν υλοποιήθηκαν μέτρα που χρειάζονταν, όπως τα τεκμήρια και ο περιορισμός των δημοσίων δαπανών. Και αν υπήρχε κάποιο σκεπτικά για αυτές τις επιλογές του 2009, ας βγουν να το εξηγήσουν οι αρμόδιοι», λέει ο κ. Αλογοσκούφης και πετά το γάντι σε όποιον αμφισβητεί την πολιτική του.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top