GuidePedia

0
Πως συμμετέχει η Ελλάδα στον γερμανικό προϋπολογισμό
Ο ομοσπονδιακός προϋπολογισμός της Γερμανίας θα περιλαμβάνει μια πρόβλεψη κινδύνου για την Ελλάδα, όπως αναφέρει το Σάββατο δημοσίευμα της οικονομικής εφημερίδας Handelsblatt. Σύμφωνα με τις πληροφορίες της Handelsblatt από κυβερνητικούς κύκλους ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προτίθεται να συμπεριλάβει μια ανάλογη πρόβλεψη επισφάλειας για ενδεχόμενη βοήθεια προς την Ελλάδα, η οποία θα εμπεριέχεται στον κρατικό προϋπολογισμό. Η πρόβλεψη επισφάλειας θα συμπεριληφθεί στις τελικές διαβουλεύσεις για τον προϋπολογισμό του 2010 την ερχόμενη εβδομάδα σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους».

Και η εφημερίδα συνεχίζει: «Μέχρι σήμερα το υπουργείο Οικονομικών είχε εκφράσει τις επιφυλάξεις του για ένα πιθανό σχέδιο διάσωσης με στόχο την αποφυγή της χρεοκοπίας της Ελλάδας.
Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα σχέδια, ο προϋπολογισμός του 2010 θα καλύπτει ενδεχόμενες επιβαρύνσεις από μια ενδεχόμενη βοήθεια προς την Ελλάδα. Ασαφές παραμένει πάντως, σύμφωνα με τις πληροφορίες της Handelsblatt, εάν θα συμπεριλαμβάνεται ένα συγκεκριμένο ποσό ή εάν η βοήθεια προς την Ελλάδα θα συγκεκριμενοποιηθεί με ορισμένο ποσό».

Δημοσίευση σχολίου

 
Top