GuidePedia

0
Επιχείρηση "Δούρειος ίππος" της ΝΔ για το ΛΑ.Ο.Σ
Σειρά στελεχών, πρωτοκλασάτων και μη, «σαμαρικών», αλλά και «ντορικών», ετοιμάζεται να ρίξει στη «μάχη» απέναντι στον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό (ΛΑΟΣ) ο πρόεδρος της Ν.Δ. Ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος από την προεκλογική εσωκομματική εκστρατεία χρησιμοποίησε δεξιά ρητορική στον πολιτικό του λόγο, επιθυμεί τα στελέχη αυτά να αποτελέσουν κατά κάποιον τρόπο τον «Δούρειο ίππο» με τον οποίο θα αλώσουν το κόμμα του Γιώργου Καρατζαφέρη, αυξάνοντας έτσι την εκλογική επιρροή της Ν.Δ. Γιατί όμως ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποφάσισε να ενεργοποιήσει στελέχη της λεγόμενης «λαϊκής» ή «κοινωνικής» Δεξιάς του κόμματος;
Σίγουρα προβλημάτισαν τον κ. Σαμαρά οι τελευταίες δημοσκοπήσεις και ειδικά αυτή της Public Issue που έφερνε τη Ν.Δ. 16,5 ολόκληρες μονάδες πίσω από το ΠΑΣΟΚ, ενώ την ίδια ώρα το κόμμα του κ. Καρατζαφέρη διατηρεί τις δυνάμεις του.

Οι αρμόδιοι επιτελείς της Ρηγίλλης, αλλά και ο ίδιος ο πρόεδρος εκτιμούν ότι με την ενεργοποίηση των συγκεκριμένων στελεχών μπορούν να ενισχύσουν τη διείσδυση του κόμματος στους ακραιφνείς συντηρητικούς ψηφοφόρους και να περιορίσουν την απήχηση του ΛΑΟΣ που επιχειρεί να στήσει ένα προνομιακό πεδίο αντιπαράθεσης με φόντο, κυρίως, το μεταναστευτικό. Επιπλέον, επιδιώκουν να ελέγξουν τις αντιδράσεις των δεξιών ψηφοφόρων, κυρίως στα μεγάλα αστικά κέντρα, για τα μέτρα αντιμετώπισης της δημοσιονομικής κρίσης και να μη βρεθεί και η Ν.Δ. σε έναν κύκλο πολιτικής φθοράς που, όπως εκτιμούν στη Ρηγίλλης, θα αρχίσει σύντομα να μετρά η κυβέρνηση.

Ο κ. Σαμαράς γνωρίζει, επίσης, πολύ καλά ότι η δεξαμενή των ψηφοφόρων είναι κοινή και πολλά στελέχη της Ν.Δ. δεν διστάζουν να εμφανίζονται με θέσεις που συγγενεύουν με το κόμμα του κ. Καρατζαφέρη, κατά συνέπεια μπορούν να βοηθήσουν στην άντληση ψηφοφόρων από το ΛΑΟΣ  και επαναπατρισμό τους στη Ν.Δ. Ακόμη, οι «σκληροί» της Ν.Δ. έχουν ευθεία σχέση με τους περισσότερους ψηφοφόρους του ΛΑΟΣ αφού ανήκουν στον χώρο της λαϊκής Δεξιάς και εμφανίζονται μόλις ανάψει η συζήτηση για κάποιο «ύποπτο» θέμα: ρατσισμός, μετανάστες, μειονότητες, θρησκευτικά ζητήματα, εξωτερική πολιτική, συνωμοσίες και διαπλοκή.

Η αποκήρυξη των όρων «μεσαίος χώρος» και «κοινωνικό κέντρο» από τη νέα ηγεσία της Ν.Δ. τους διευκολύνει να εμφανιστούν πιο σκληροί το επόμενο διάστημα. Διότι, όπως έχει πει και ο ίδιος ο κ. Σαμαράς στην τελευταία Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, «είναι λανθασμένη η θεωρία ότι στην Ελλάδα το 60% των Ελλήνων είναι αριστεροί ή κεντροαριστεροί, ενώ το 40% είναι δεξιοί ή κεντροδεξιοί και ότι πρέπει να υπάρξει μετακίνηση της Κεντροδεξιάς προς την Κεντροαριστερά για να προσελκύσει τις ψήφους της».

Ποια όμως είναι τα στελέχη εκείνα που έχουν ήδη στρατευτεί από τον πρόεδρο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για να κάνουν πράξη αυτό το σχέδιο «άλωσης», όχι της Τροίας, αλλά του ΛΑΟΣ;

1. Ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. Πάνος Παναγιωτόπουλος. Διαθέτει ισχυρούς δεσμούς με το συντηρητικό ακροατήριο, ιδίως στη Β’ Αθηνών, και έχει ανεβάσει τις τελευταίες μέρες τους τόνους τόσο για το μεταναστευτικό όσο και για το κυβερνητικό σχέδιο για την οικονομία.

2. Ο γραμματέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης Βασίλης Μιχαλολιάκος, με ιδιαίτερα σκληρές απόψεις από την εποχή που ήταν πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, επί αείμνηστου Ευάγγελου Αβέρωφ. Αποτελεί το ανάχωμα του κ. Σαμαρά σε διαρροές προς τον ΛΑΟΣ στην Α’ Πειραιώς.

3. Ο αντιπρόεδρος της Βουλής Βύρων Πολύδωρας, ο οποίος αν και στήριξε την κυρία Μπακογιάννη, ο πρόεδρος της Ν.Δ. γνωρίζει πολύ καλά την παρέμβαση που έχει στους ψηφοφόρους της λαϊκής Δεξιάς. Χαρακτηρίζεται θεωρητικός της Δεξιάς και πιστεύει ότι τηρεί με θρησκευτική ευλάβεια τη γραμμή των παλαιών πολιτικών, από την εποχή του Εθνικού Συναγερμού και της ΕΡΕ.

4. Ο πρώην υφυπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής Πάνος Καμμένος. Με σκληρές θέσεις στα εθνικά θέματα, δεν διστάζει να υπεραμυνθεί των παραδοσιακών απόψεων της Δεξιάς. Σε άρθρο του πριν από τις εκλογές του 2007 αναφερόταν σε «αλησμόνητες πατρίδες», στις «διώξεις κατά των Ελλήνων» και επέκρινε εκείνους που μιλούν για «συνωστισμό» στη Σμύρνη. Προ ημερών ταρακούνησε τα νερά με τη δήλωσή του ότι «για την υπόθεση της Siemens η Ν.Δ. δεν είναι αγία».

5. Ο πρώην υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης. Αυθόρμητος στις εκφράσεις του ο «εθνικός κόουτς», ως βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης έχει επιρροή στους υπερσυντηρητικούς ψηφοφόρους, ενώ διατηρεί στενές σχέσεις με την Εκκλησία.

6. Ο πρώην υφυπουργός Εργασίας Γεράσιμος Γιακουμάτος. Εκφραστής της λαϊκής Δεξιάς, αλιεύει ψήφους από όμορη δεξαμενή, αυτή του κ. Καρατζαφέρη. Με σκληρό δεξιό λόγο, ήταν ο μόνος που αποκάλεσε τον ΛΑΟΣ «κομματίδιο» και τον κ. Καρατζαφέρη «άκρο που κάνει μπαγαμποντιά».

7. Ο γραμματέας Συνδικαλιστικού Γιάννης Μανώλης. Στη λογική της δεξιάς ρητορικής κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «προστατεύει τους έχοντες και κατέχοντες, παρά τις γενικόλογες και χωρίς ουσία αναφορές της στις off shore εταιρείες», ενώ ετοιμάζεται να αποκηρύξει και τις αλλαγές που δρομολογούνται στο ασφαλιστικό.
Espressonews.gr

Δημοσίευση σχολίου

 
Top