GuidePedia

0

Δύο Αζέροι στρατιώτες σκότωσαν τέσσερις συναδέλφους τους πριν αυτοκτονήσουν. Δύο Αζέροι στρατιώτες πυροβόλησαν και σκότωσαν τέσσερα μέλη της μονάδας τους πριν αυτοκτονήσουν, μετέδωσαν σήμερα τα μέσα ενημέρωσης του Αζερμπαϊτζάν.
Οι δύο στρατιώτες άνοιξαν πυρ με αυτόματα όπλα το βράδυ της Πέμπτης εναντίον των συναδέλφων τους με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τέσσερις και να τραυματιστούν δύο, ανακοινώθηκε από το υπουργείο Άμυνας, όπως μετέδωσαν το επίσημο πρακτορείο της χώρας και το τηλεοπτικό δίκτυο ANS.
Σύμφωνα με τις δύο πηγές, οι δύο δράστες αυτοκτόνησαν.
Προς το παρόν δεν υπάρχουν περισσότερα στοιχεία.
Η εφημερίδα της αντιπολίτευσης Azadlig έγραψε πως το επεισόδιο συνέβη στο Ντασκεσάν στο δυτικό Αζερμπαϊτζάν μια περιοχή με μεγάλο ποσοστό μουσουλμανικού πληθυσμού, η οποία εξάγει πετρέλαιο και φυσικό αέριο από τα αποθέματα της Κασπίας.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, ανάμεσα στους νεκρούς είναι και ο διοικητής της μονάδας.
Αναλυτές επισημαίνουν πως η μεταρρύθμιση στον στρατό του Αζερμπαϊτζάν απέτυχε. Σε έκθεση του 2008, η οργάνωση International Crisis Group είχε επισημάνει πως η διαφθορά, ο νεποτισμός και η κακομεταχείριση είναι συνηθισμένα φαινόμενα στον στρατό του Αζερμπαϊτζάν.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top