GuidePedia

0

«Δεν τίθεται ζήτημα διάσωσης… η Ελλάδα δεν θα βρεθεί σε περιβάλλον πτώχευσης. Στη ζώνη του ευρώ, δεν υφίσταται πτώχευση».
Στοχεύοντας στη παροχή διαβεβαιώσεων προς τους επενδυτές ότι η Αθήνα είναι σε θέση να βάλει σε τάξη τα του οίκου της, ο Ευρωπαίος Επίτροπος για τα οικονομικά Χοακίν Αλμούνια δήλωσε σήμερα ότι οι αρμόδιοι της Ευρώπης δεν έχουν καταστρώσει εφεδρικό σχέδιο (ή «plan B») για την οικονομική στήριξη της Ελλάδας, καθώς θεωρούν ότι η χώρα μπορεί να αντιμετωπίσει με τις δικές της δυνάμεις τα δημοσιονομικά της προβλήματα.

«Δεν τίθεται ζήτημα διάσωσης», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αλμούνια, μιλώντας σε συνέντευξη προς την τηλεόραση του Bloomberg από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός, συμπληρώνοντας ότι «η Ελλάδα δεν θα βρεθεί σε περιβάλλον πτώχευσης. Στη ζώνη του ευρώ, δεν υφίσταται πτώχευση».

Ο κ. Αλμούνια απέρριψε ως «προσπάθεια εντυπωσιασμού» τα δημοσιεύματα του Τύπου ότι χώρες της ζώνης του ευρώ μελετούν τις επιλογές οικονομικής διάσωσης της Ελλάδας.

Αναφερόμενος μάλιστα σε σημερινό δημοσίευμα της γερμανικής οικονομικής Handelsblatt περί εγγράφου που κάνει λόγο για «μεγάλη ανησυχία» Ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών, ο επίτροπος Αλμούνια είπε χαρακτηριστικά: «Μην ψάχνετε για μυστικά έγγραφα που δεν υπάρχουν».

www.kathimerini.gr

Δημοσίευση σχολίου

 
Top