GuidePedia

0
Νεότερες πληροφορίες έρχονται στο φως αναφορικά με το τι ακριβώς διαμήνυσε ο τούρκος Πρωθυπουργός Tayyip Erdogan στον Λιβανέζο πρωθυπουργό Saad Hariri, ο οποίος επισκέφτηκε την Τουρκία στις αρχές της εβδομάδας, βάζοντας στο επίκεντρο της κριτικής του για άλλη μια φορά το Ισραήλ.
Οι πληροφορίες προέρχονται από πηγές του Λιβάνου και δημοσιεύτηκαν εχτές στην εφημερίδα A-Sharq al-Awsat που εκδίδεται στο Λονδίνο...... Πιο συγκεκριμένα ο τούρκος πρωθυπουργός μιλώντας για τη θέση του Ισραήλ στην περιοχή προειδοποίησε το Λιβανέζο πρωθυπουργό πως ίσως το Τελ Αβίβ ετοιμάζει επίθεση εναντίον του βόρειου γείτονά του, εννοώντας το Λίβανο, πως βάζει σε κίνδυνο την ειρήνη χρησιμοποιώντας υπερβολική βία κατά των παλαιστινίων αλλά και παραβιάζοντας τον εναέριο χώρο όπως και τα χωρικά ύδατα του Λιβάνου. Κάτι που βέβαια η Τουρκία αποφεύγει να κάνει...στο Αιγαίο.
Για το θέμα των πυρηνικών ο τούρκος Πρωθυπουργός είπε «Το Ισραήλ ποτέ δεν αρνήθηκε πως έχει πυρηνικά όπλα. Στην πραγματικότητα το έχει δηλώσει. Αυτοί που είναι ανήσυχοι για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν πρέπει να είναι το ίδιο ανήσυχοι και για το Ισραήλ. Εάν αποτύχουμε στο να επιδείξουμε μια δίκαιη στάση έναντι όλων στην περιοχή, τα προβλήματα όχι μόνο θα πλήξουν την περιοχή αλλά θα διασπαρθούν και αλλού.
Αναστάτωση στη Μέση Ανατολή σημαίνει αναστάτωση και στον κόσμο». Τέλος ο Λιβανέζος Πρωθυπουργός μιλώντας σε αραβικά ΜΜΕ κατά την επιστροφή του δήλωσε πως ο τούρκος Πρωθυπουργός τον διαβεβαίωσε πως θα έχει την υποστήριξη της Τουρκίας σε περίπτωση ισραηλινής επίθεσης στη χώρα του, χωρίς όμως να διευκρινίσει τι είδους υποστήριξη του υποσχέθηκε.

ΠΗΓΗ defencnenet.gr

Δημοσίευση σχολίου

 
Top