GuidePedia

0
Ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για τα ΤΟΜΑ BMP-3HEL και των φρεγατών FREMM, αλλά και επίλυση του προβλήματος των υποβρυχίων Τ-214, των ανταλλακτικών και του συστήματος αυτοπροστασίας των F-16, αποτελούν τους βασικούς στόχους στις αμυντικές επενδύσεις του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για την χρονιά που άρχισε, τόνισε την ομιλία του στο υπουργικό συμβούλιο (που δόθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία του υπουργείου ολόκληρη στην δημοσιότητα) ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος.....
Σημειώνουμε δύο πράγματα: από τις προγραμματικές του 2010 απουσιάζει οποιαδήποτε αναφορά στο πρόγραμμα των 15 ελικοπτέρων έρευνας και διάσωσης Super Puma, ενώ αξιοσημείωτη είναι η ειδική αναφορά που γίνεται στα ανταλλακτικά του F-16, τα οποία μέχρι σήμερα δεν ήταν ευρέως γνωστό ότι αποτελούν πρόβλημα για την Αεροπορία.
Αξίζει επίσης να υπογραμμίσουμε μία άλλη παράγραφο της ομιλίας του, η οποία χρήζει ειδικής σημασίας: "Στο πεδίο των εξοπλισμών θέλουμε όσο γίνεται πιο έξυπνες και χαμηλού κόστους λύσεις, που μπορούν να ενσωματωθούν με ευκολία, που διασφαλίζουν διαλειτουργικότητα των συστημάτων μεταξύ του Στρατού, του Ναυτικού και της Αεροπορίας. Και στο πλαίσιο αυτό ολοκληρώνεται η επαναξιολόγηση του ΕΜΠΑΕ, του Ενιαίου Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Εξοπλισμών και του τρέχοντος που τελειώνει το 2010, αλλά και του επομένου, καθώς πρέπει να γνωρίζουμε ότι 20 μεγάλα προγράμματα καλύπτουν περίπου το 90% της συνολικής δαπάνης. Άρα έχουμε την δυνατότητα να στοχεύσουμε σ‘ αυτά  τα 20 μεγάλα προγράμματα και να κάνουμε όσο γίνεται καλύτερη διαχείριση από κάθε άποψη."
Σήμερα στο υπουργείο ο υπουργός Εθνικής Άμυνα, παρουσία και του ΑΝΥΕΘΑ, Πάνου Μπεγλίτη, συναντήθηκε με τον Γάλλο πρεσβευτή στην Αθήνα, Christophe Farnaud, που συνοδευόταν από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλου της DCNS Patrick Boissier και τον πρόεδρο του ΔΣ των Ναυπηγείων Ελευσίνας Νίκο Ταβουλάρη. Aντικείμενο - τι άλλο; - η διακρατική διαπραγμάτευση που βρίσκεται σε εξέλιξη για την προμήθεια των φρεγατών FREMM.
ΠΗΓΗ:defencenet.gr

Δημοσίευση σχολίου

 
Top