GuidePedia

0
«Για ειλικρινή προσπάθεια και από τις δύο πλευρές», έκανε λόγο ο πρόεδρος Χριστόφιας.
Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 10 το πρωί η δεύτερη συνάντηση μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια και του Τουρκοκύπριου ηγέτη, Μεχμέτ Αλί Ταλάτ στο πλαίσιο του δεύτερου γύρου των εντατικών συνομιλιών για το Κυπριακό. Ο δεύτερος γύρος των εντατικών συνομιλιών, ο οποίος ξεκίνησε τη Δευτέρα και θα ολοκληρωθεί αύριο Τετάρτη, διεξάγεται στην οικία του Ειδικού Αντιπροσώπου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στην Κύπρο, Ταγιέ Μπρουκ Ζεριχούν, στο αεροδρόμιο Λευκωσίας....Κατά τη χθεσινή συνάντηση, αλλά και κατά τον πρώτο γύρο των συνομιλιών, ο οποίος διεξήχθη στις 11, 12 και 13 Ιανουαρίου, συζητήθηκε το κεφάλαιο «Διακυβέρνηση και Διαμοιρασμός Εξουσιών».
Ο πρόεδρος Χριστόφιας είχε δηλώσει τη Δευτέρα, κατά την επιστροφή του στο Προεδρικό Μέγαρο από την οικία του κ. Ζεριχούν, ότι «στόχος δεν είναι να τερματίσουμε τις συνομιλίες, αλλά αυτές να πετύχουν, ώστε να φτάσουμε σε λύση στο Κυπριακό».
«Γίνεται μια ειλικρινής προσπάθεια και από τις δύο πλευρές να πετύχουμε νέες συγκλίσεις πάνω σε αυτό το θέμα. Δεν είναι εύκολη δουλειά, όμως δεν είναι και μάταιη μπορώ να πω, και αύριο θα συνεχίσουμε», είπε ο πρόεδρος Χριστόφιας.
Ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Αλεξάντερ Ντάουνερ, την ίδια ημέρα είπε ότι η διακυβέρνηση και ο διαμοιρασμός εξουσιών ήταν το κύριο θέμα που συζήτησαν οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων, οι οποίοι είχαν μια «πολύ σημαντική» ανταλλαγή ιδεών, στο πλαίσιο του δεύτερου γύρου των εντατικών διαπραγματεύσεων, για λύση του Κυπριακού.
Οπως δήλωσε ο Ειδικός Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, «οι δύο ηγέτες συναντήθηκαν κατ' ιδίαν για το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας και με έχουν εξουσιοδοτήσει να πω ότι είχαν μιαν πολύ φιλική συνάντηση ή σειρά συναντήσεων».


Πηγή: ΚΥΠΕ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top