GuidePedia

0
Στο Στρασβούργο βρίσκεται ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος συμμετέχει στην Ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ). Ο πρωθυπουργός μίλησε στη Συνέλευση και απάντησε στα ερωτήματα των βουλευτών μετά το τέλος της ομιλίας του.
Στη συνέχεια θα παρακαθίσει σε γεύμα που παρατίθεται από τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης, στο οποίο θα παρακαθίσουν επίσης οι Αρχηγοί των Κοινοβουλευτικών Ομάδων και ο ΥΠΕΞ Ιταλίας, κ. F. Frattini. Το απόγευμα θα επισκεφθεί το Μέγαρο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.... Ο κ. Παπανδρέου μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής του με τον νεοκλεγέντα πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, έστειλε αυστηρό μήνυμα στην Τουρκία.
Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι "η Τουρκία πρέπει να σταματήσει την απειλή χρήσης βίας στις διμερείς σχέσεις, αναφέροντας ως παράδειγμα τις παραβιάσεις της τουρκικής αεροπορίας στο Αιγαίο".
Επίσης κάλεσε και προφορικά τον πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν να επισκεφθεί την Ελλάδα μέχρι τον Ιούνιο.
O κ. Παπανδρέου, αναφερόμενος στην ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας επανέλαβε ότι η Ελλάδα θα την υποστηρίξει υπό την προϋπόθεση ότι η Τουρκία θα συμμορφωθεί με το ευρωπαϊκό κεκτημένο, τα κριτήρια της Κοπεγχάγης, την προστασία των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και θα συμβάλλει στην επίλυση του Κυπριακού ζητήματος.
Σε ερώτηση για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων ο πρωθυπουργός απάντησε ότι η Ελλάδα θα κάνει και για τα Σκόπια ό,τι για την Τουρκία, τόνισε όμως ότι προϋπόθεση για να γίνει αυτό, είναι προηγουμένως να βρεθεί λύση στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top