GuidePedia

0
Άγνωστη παραμένει η αιτία που προκάλεσε την πυρκαγιά στο ελληνικό φορτηγό πλοίο Aegean Wind, ενώ αυτό έπλεε ανοικτά της Βενεζουέλας, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τρεις Ελληνες και έξι Φιλιππινέζοι ναυτικοί.Το ελληνικό φορτηγό πλοίο ρυμουλκείται στις Ολλανδικές Αντίλλες, όπου θα ελεγχθεί από Έλληνες και ξένους εμπειρογνώμονες.
Υπενθυμίζεται ότι από την πυρκαγιά τραυματίστηκαν άλλοι πέντε ναυτικοί, εκ των οποίων τρεις Ελληνες και δύο αλλοδαποί, οι οποίοι..... μεταφέρθηκαν για νοσηλεία στο νησί Μαργαρίτα. Σύμφωνα με το αρχηγείο της Ακτοφυλακής της Βενεζουέλας, η φωτιά ξεκίνησε από τους χώρους ενδιαίτησης του πληρώματος και πολύ γρήγορα εξαπλώθηκε σε ολόκληρο το πλοίο.
Το Aegean Wind εκτελούσε ταξίδι από λιμάνι της Βραζιλίας προς το Χιούστον των ΗΠΑ, έμφορτο με 37,733 τόνους σιδηρομετάλλευμα.

Η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Λούκα Κατσέλη έχει δηλώσει ότι θα γίνει έρευνα σε βάθος, με πρωταρχικό στόχο τη λήψη των αναγκαίων μέτρων για την αποφυγή άλλων τέτοιων καταστάσεων στο μέλλον.

Η ΝΔ εξέφρασε τη θλίψη της, το ΚΚΕ ζήτησε την πλήρη διαλεύκανση των αιτιών του δυστυχήματος και το ΛΑΟΣ να υπάρξει στενή παρακολούθηση της διαδικασίας διερεύνησης της τραγωδίας. «Ως πότε δεν θα λαμβάνονται εκείνα τα αναγκαία μέτρα που θα μειώνουν τις πιθανότητες τέτοιων ατυχημάτων;», διερωτήθη ο ΣΥΝ.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top