GuidePedia

0
Της πρότεινε να γίνει τομεάρχης Πολιτισμού και Παιδείας. Ποιούς όρισε νέους τομεάρχες.
Το πρώτο σοβαρό ρήγμα στις σχέσεις Σαμαρά- Μπακογιάννη σημειώθηκε σήμερα το μεσημέρι, με την ηχηρή απόρριψη απο την πλευρά Μπακογιάννη της πρότασης να αναλαβει τον τομέα Πολιτισμού και Παιδείας.
Είναι χαρακτηριστικό οτι κύκλοι της κας Μπακογιάννη εξέφραζαν έντονη δυσαρέσκεια θεωρώντας την πρόταση αυτή υποτιμητική......
Ο Αντώνης Σαμαράς τηλεφώνησε νωρίς το μεσημέρι στην κα Μπακογιάννη και της πρότεινε να αναλάβει τον συγκεκριμένο τομέα. Η πλευρά Σαμαρά θεωρεί πως η πρόταση αυτή είναι πολύ σημαντική. Κι αυτό γιατί στον τομέα της Παιδείας είναι ανοιχτό το ζήτημα του ασύλου και ο Πολιτισμός είναι ενας τομέας που είχε ο ίδιος όταν ήταν υπουργός. Κύκλοι του προέδρου της ΝΔ λένε οτι η απάντηση της Ντόρας ήταν οτι "δεν είμαι έτοιμη ακόμα".

Η πλευρά Μπακογιάννη λέει οτι με ανοιχτά τα ζητήματα της Οικονομίας και των θεμάτων που απασχολούν την εξωτερική πολιτική, η πρόταση Σαμαρά δείχνει οτι ο πρόεδρος της ΝΔ δεν λαμβάνει υπόψη του οτι η κα Μπακογιάννη πήρε το περίπου 40% των ψήφων στις εσωκομματικές εκλογές. Η πλευρά Μπακογιάννη λέει οτι η Παιδεία και ο Πολιτισμός είναι ένας τομέας που μπορεί να τον αναλάβει ένας νεότερος βουλευτής. Κύκλοι της Ντόρας σχολίαζαν οτι με τέτοιου είδους κινήσεις, δεν μπορεί να επιτευχθεί η σύνθεση στο εσωτερικό της ΝΔ.


Η σκιώδης κυβέρνηση
Πάντως ο πρόεδρος της ΝΔ αξιοποιεί πολλά στελέχη του στρατοπέδου Μπακογιάννη. Ανέθεσε ρόλο τομεαρχών στους κυρίους Χατζηδάκη, Δένδια και Καράογλου.

Ο Αντώνης Σαμαράς όρισε τους επικεφαλής στους εξής τομείς:

- Εξωτερικών : Δημήτρης Αβραμόπουλος

- Άμυνας: Κώστας Τασούλας

- Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης: Γιάννης Βρούτσης (βουλευτής Κυκλάδων- εφοριακός)

- Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας: Κωστής Χατζηδάκης

- Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης: Χρήστος Ζώης

- Προστασίας του Πολίτη: Νίκος Δένδιας

Τον Τομέα της Οικονομίας αναλαμβάνει προσωπικά ο Αντώνης Σαμαράς. Ως αναπληρωτές του στον Τομέα ορίστηκαν οι βουλευτές Χρήστος Σταϊκούρας (Οικονομική Πολιτική) και Θόδωρος Καράογλου (Φορολογία).

Σύμφωνα με πληροφορίες του περιβάλλοντος Σαμαρά τα υπόλοιπα μέλη της σκιώδους κυβέρνησης θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top