GuidePedia

0

Βαρύτητα στην αντιμετώπιση των οικονομικών προβλημάτων αλλά και την έξοδο της Ελλάδας από την οικονομική κρίση έδωσε σήμερα ο Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας από το βήμα του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου. Ο πρωθυπουργός άφησε σαφείς αιχμές για τα πρόσφατα δημοσιεύματα ξένων οικονομικών εφημερίδων αλλά και κατά φορέων της Ε.Ε. που επιτιμούσαν σε κάθε ευκαιρία τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης.
“Κάποιοι επιμένουν να μην εξάγουν κανένα συμπέρασμα από τη μεγαλύτερη διεθνή οικονομική κρίση των τελευταίων δεκαετιών......
Με τα πρώτα δειλά σημάδια της ανάκαμψης, είναι έτοιμοι να συνεχίσουν ξανά στο δρόμο της υποταγής της κοινωνίας και των πολιτών στα συμφέροντα των αγορών. Αυτοί που επί τόσα χρόνια ανέχθηκαν και συγκάλυψαν τις αλχημείες, την αδράνεια, τις σπατάλες της προηγούμενης κυβέρνησης που τόσο ζημίωσαν τους Έλληνες πολίτες, ζητούν τώρα από αυτούς να πληρώσουν το κόστος της δικής τους συνενοχής. Αυτό δεν μπορεί να γίνει”, επισήμανε ο Γ. Παπανδρέου.
Πρόσθεσε δε: “Δεν θα υιοθετήσουμε κοντόθωρες λογικές που εκπορεύονται από αυτούς που βύθισαν την παγκόσμια οικονομία σε κρίση χωρίς να πληρώσουν οι ίδιοι το κόστος, διότι το μετακύλησαν σε εκατομμύρια πολίτες και φορολογούμενους που ουδεμία ευθύνη φέρουν”.
Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι στόχος της κυβέρνησης δεν είναι η υιοθέτηση συνταγών, που το μόνο αποτέλεσμα που θα είχαν είναι να βυθίσουν την οικονομία σε ακόμη μεγαλύτερη ύφεση και κρίση, αλλά και να διευρύνουν τις ανισότητες και τα κοινωνικά προβλήματα.
Σχέδιο τριών σημείων
Πάραλληλα, μίλησε για σχέδιο το οποίο θα βασίζεται σε τρεις άξονες και αφορούν στην τόνωση της οικονομίας και της προστασίας των αδυνάμων, το νοικοκύρεμα του κράτους και την εφαρμογή ενός διαφορετικού μοντέλου ανάπτυξης. “Επιδιώκουμε μια διακυβέρνηση αξιών , αξιοπιστίας και εμπιστοσύνης.Τέρμα η σπατάλη, διαφθορά, πελατειακή αντίληψη. Προχωράμε με διαφάνεια”, είπε ο Γ. Παπανδρέου
“Τέρμα οι κουτοπονηριές”
Από το βήμα του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου ο πρωθυπουργός δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο θέμα του Προϋπολογισμού. “Συντάξαμε ένα προϋπολογισμό που επιλέξαμε να μη βασίζεται σε ψέματα και κουτοπονηριές. Επιλογή μας μόνη είναι να λέμε την αλήθεια πρώτα από όλα στους πολίτες”, τόνισε.
Ταυτόχρονα υποστήριξε ότι επιθυμία της κυβέρνησης είναι να μπει και ένα τέλος στο δημοσιονομικό εκτροχιασμό. “Όχι μόνο για να πάψουμε να είμαστε σε επιτήρηση από την Ε.Ε., όχι μόνο για να μας αγαπήσουν ξανά οι αγορές, αλλά κυρίως για να πάψει να υποθηκεύεται το παρόν και το μέλλον των παιδιών μας και του τόπου από τα ελλείμματα και τα χρέη”, δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός

Δημοσίευση σχολίου

 
Top