GuidePedia

0
ΝΔ: Τα δύο μεγάλα μέτωπα του Αντώνη Σαμαρά Ξεκίνησε στην ελληνική πολιτική ιστορία, η θητεία του νέου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ  Αντώνη Σαμαρά, σε μία περίοδο που η χώρα αντιμετωπίζει σωρεία σοβαρών θεμάτων.
Ο κ Σαμαρά, στο ξεκίνημα του ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έχει δύο μεγάλες υποχρεώσεις. Πρώτη, να επιτελεί τα θεσμικά του καθήκοντα απέναντι στη κυβέρνηση, και δεύτερο να οργανώσει από την αρχή το κόμμα του......

Σε ότι αφορά τις οργανωτικές αλλαγές, οι οποίες είναι αυτές που προέχουν ώστε η Ν.Δ. να βρει το βηματισμό της το συντομότερο δυνατό, αναμένεται να ξεκινήσουν από τα πρόσωπα πάνω στα οποία θα στηριχτεί η αναδιοργάνωση του κόμματος. Οι επιλογές αυτές συνδέονται με την επιλογή προσώπων για τη θέση του γραμματέα, του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου, του γενικού διευθυντή, του εκπροσώπου Τύπου, του υπευθύνου του γραφείου Τύπου και του γραμματέα Πολιτικού Σχεδιασμού του κόμματος.

Τα άτομα αυτά θα αποτελέσουν την ατμομηχανή για την αναγέννηση του κόμματος, το οποίο μετά τη συμμετοχή του κόσμου του, που αναμένεται να αγγίξει τους 700.000, είναι υποχρεωμένο να δώσει το λόγο στη βάση. Η τελευταία και σοφή είναι και μπορεί να δώσει προτάσεις για τη λύση συγκεκριμένων προβλημάτων. Κανείς δεν αμφισβητεί στο εσωτερικό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης την ανάγκη η Ν.Δ. να ανοιχτεί στην κοινωνία, να αναδειχτούν νέα πρόσωπα που δεν συνδέονται με την αποτυχημένη διακυβέρνησή της, ώστε να μπορέσει να αποδείξει ότι μπορεί να δώσει μια άλλη προοπτική.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ταυτόχρονα με τις αναγκαίες οργανωτικές αλλαγές, ο κ. Σαμαράς αναμένεται να αρχίσει την ουσιαστική αντιπολίτευση απέναντι στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Και αυτό γιατί εκτιμά ότι δεν πρέπει να χαθεί ούτε μία μέρα επιπλέον από αυτές που έχουν ήδη χαθεί, δεδομένου ότι τα προβλήματα στην ελληνική κοινωνία μεγαλώνουν μέρα με τη μέρα. Μάλιστα, ο ίδιος ο κ. Σαμαράς θεωρεί ότι η κυβέρνηση αυτή δεν μπορεί να δώσει λύσεις σε αυτά τα προβλήματα. Εξάλλου, θα σταθεί δίπλα σστον δοκιμαζόμενο πολίτη και φυσικά στον νεοδημοκράτη, εφόσον το ΠΑΣΟΚ θελήσει να προχωρήσει σε ρεβανσιστικές πρακτικές.

Στο πλαίσιο αυτό, αναμένεται μέσα στις προσεχείς μέρες να συγκαλέσει την Κοινοβουλευτική Ομάδα ώστε να δώσει τα πρώτα δείγματα γραφής στην κυβέρνηση. Επιπλέον ο νέος πρόεδρος, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να σκέφτεται να ακολουθήσει το βρετανικό μοντέλο αντιπολίτευσης, το οποίο συνδέεται με τη λογική της σκιώδους κυβέρνησης.

Παράλληλα με τις δύο άλλες βασικές προτεραιότητες, ο κ. Σαμαράς θέλει το αργότερο μέχρι το Πάσχα να έχει συγκαλέσει τακτικό συνέδριο αρχών και θέσεων, στο οποίο θα αναλυθούν εκτενώς τα αίτια της ήττας, ενώ θα ακουστεί και η βάση, για περαιτέρω σημαντικές οργανωτικές αλλαγές.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top