GuidePedia

0
Τεταμένο το κλίμα στη Λ. Αλεξάνδρας όπου σημειώνονται προσαγωγές ατόμων του αντιεξουσιαστικού χώρου. Ανθρωποκυνηγητό στα Εξάρχεια
Εντάσεις και μικροεπεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ της Δευτέρας κατά τη διάρκεια της πορείας για την 36η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.....

Μετά την πορεία, σε κυκλωτική επιχείρηση της αστυνομίας μπροστά από το θέατρο «Παρκ» στη Λ. Αλεξάνδρας, οι αστυνομικοί εγκλώβισαν περίπου 150 άτομα από τον πυρήνα του αντιεξουσιαστικού χώρου και γίνονται προσαγωγες.
Επίσης πυρπολήθηκαν κάδοι απορριμμάτων στην οδό Τοσίτσα, ενώ αστυνομικές δυνάμεις αναπτύχθηκαν στους δρόμους γύρω από το Πολυτεχνείο.
Νωρίτερα, το μπλοκ των αντιεξουσιαστών σταμάτησε έξω από την ΓΑΔΑ στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας και φώναξε συνθήματα, ενώ σημειώθηκε ένταση και έγινε χρήση δακρυγόνων.
Λίγη ωρα πριν, ομάδα αντιεξουσιαστών πέταξε πέτρες εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων στη Βασιλίσσης Σοφίας και Αλεξάνδρας αλλά δεν υπήρξε καμία αντίδραση από τους αστυνομικούς.
Το μπλοκ, που αποτελείτo από 3.000 άτομα περίπου, κατευθύνθηκε συντεταγμένα από την Λ. Αλεξάνδρας, πιθανότατα προς το Πολυτεχνείο, με τα ΜΑΤ να ακολουθούν κατά πόδας.
Κατά τη διάρκεια της πορείας σημειώθηκαν μικρής έκτασης επισόδια, εκτοξεύθηκε βόμβα μολότοφ και έγινε χρήση δακρυγόνων.
Oι διαδηλωτές έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων ενώ χωρίστηκαν σε μικρές ομάδες που έφυγαν προς διάφορες κατευθύνσεις.
Κατά τη διάρκεια της πορείας, στο ύψος του Μεγάρου Μουσικής αστυνομικοί «ψέκασαν» προληπτικά με χημικά ομάδα αντιεξουσιαστών και έριξαν χειροβομβίδες κρότου -λάμψης.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top