GuidePedia

0
Δεν γνωρίζουμε –ακόμη- το όνομα, γνωρίζουμε όμως το φύλο που θα έχει η προσωπικότητα που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη νέα Ευρωπαική Επιτροπή.
Και η προσωπικότητα αυτή θα ανήκει στο γυναικείο φύλο, όπως διευκρίνισε ο ΑΝΥΠΕΞ κ.Δρούτσας στη συνάντησή του χθες στις Βρυξέλλες με τους Έλληνες ανταποκριτές.....
στους οποίους τόνισε ότι η κυβέρνηση προσεγγίζει αυτό το θέμα με μια πάγια θέση της που είναι η προώθηση σε θέσεις ευθύνης των γυναικών.
Ο πρωθυπουργός βρίσκεται σε στενή επαφή με τον πρόεδρο της Κομισιόν Μανουέλ Μπαρόζο ο οποίος έχει ζητήσει από τις κυβερνήσεις των κρατών μελών να στείλουν γυναίκες επιτρόπους στις Βρυξέλλες. Ήδη 17 χώρες έχουν ανακοινώσει τα ονόματα των επιτρόπων τους και μεταξύ αυτών δεν υπάρχουν παρά ελάχιστες γυναίκες. Ο κ.Μπαρόζο θα ήθελε από τις 10 χώρες που απομένουν οι επτά τουλάχιστον να τοποθετήσουν ως επιτρόπους γυναίκες. Ο κ.Παπανδρέου όχι μόνον δεν έχει αντίρρηση αλλά τον διαβεβαίωσε ότι η νέα επίτροπος της Ελλάδας θα είναι γυναίκα αφού φαίνεται ότι διασφάλισε από τον κ.Μπαρόζο τη δέσμευση του ότι θα της δώσει ένα ενδιαφέρον και σοβαρό χαρτοφυλάκιο.

Έτσι, μετά τις αποφάσεις που αναμένεται να πάρουν οι 27 ηγέτες στο έκτακτο, άτυπο ευρωπαϊκό συμβούλιο κορυφής το βράδυ της Πέμπτης στις Βρυξέλλες για τον πρόεδρο και τον Υπουργό Εξωτερικών της Ένωσης θα πρέπει να κοινοποιήσει η Αθήνα μέσα στις λίγες επόμενες ημέρες που ακολουθούν το όνομα εκείνης που θα γίνει μέλος της Κομισιόν για τα πέντε επόμενα χρόνια. Υπενθυμίζεται ότι με κριτήριο τους σημερινούς ρυθμούς εφαρμογής της νέας συνθήκης της Λισαβόνας και των διαδικασιών για τη σύνθεση της νέας Επιτροπής αυτή υπολογίζεται ότι θα αναλάβει τα επίσημα καθήκοντά της την 1η Φεβρουαρίου 2010.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top