GuidePedia

0
Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στην εντατική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου 42χρονος, ο οποίος πάσχει από νέα γρίπη Α και παρουσιάζει συμπτώματα βαριάς πνευμονίας.
Πρόκειται για το δεύτερο σοβαρό κρούσμα της νόσου στη χώρα μας, μετά τον 33χρονο -επίσης από την Κρήτη- που προσβλήθηκε από τον ιό Η1Ν1 και νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.
Οπως έγινε γνωστό ο 42χρονος πηγε την Παρασκευή το μεσημέρι πήγε στο νοσοκομείο πυρετό. Εκεί οι γιατροί του πήραν επιχρισμα, δεν του χορήγησαν αντιβίωση και το συμβούλευσαν να μείνει σπίτι του και αν παρουσιάσει επιδείνωση να μεταβεί αμέσως στο νοσοκομείο. Το πρωί της Τρίτης οι εξετάσεις ειχε προσβληθεί από τη νέα γρίπη, όμως η κατάσταση του 42χρονου είχε ήδη επιδεινωθεί.
Με πνευμονία νοσηλεύεται και 16χρονη στην Αττική. Αναμενονται τα αποτελέσματα των εξετάσεων για να διαπιστωθεί εάν έχει προσβληθεί από τη νέα γρίπη.
Tην Παρασκευή το σχέδιο
Συνεργασία με τον Υπουργό Υγείας Δημ. Αβραμόπουλο και την πρόεδρο της Επιστημονικής Επιτροπής για τη νέα γρίπη Ελένη Γιαμαρέλου, είχε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλή.
To εθνικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της γρίπης βρίσκεται στα χέρια της εθνικής επιτροπής πανδημίας και την Παρασκευή θα επιδοθεί στον πρωθυπουργό και στην πολιτική ηγεσία, όπως δήλωσε, μετά τη συνάντηση ο υπουργός Υγείας Δ. Αβραμόπουλος....
Αναφορικά με τα εμβόλια, ο υπουργός Υγείας υπογράμμισε ότι η Ελλάδα θα είναι από τις πρώτες χώρες που θα τα παραλάβουν και θα καλυφθούν οι ανάγκες όλου του πληθυσμού.
Ο Δ. Αβραμόπουλος υπογράμμισε ότι η παρακολούθηση του θέματος είναι σε καλό δρόμο, σε συνεργασία και με το Επιστημονικό Συμβούλιο, το οποίο συμβουλεύει την πολιτεία για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν. «Πρέπει να συνεχίσουμε να ζούμε κανονικά τη ζωή μας, χωρίς ανησυχία», είπε ο κ. Αβραμόπουλος.
Απαντώντας σε ερώτηση αν υπάρχει δεύτερο σοβαρό κρούσμα στη χώρα, ο κ. Αβραμόπουλος είπε ότι πλέον δεν καταμετρώνται τα κρούσματα, αφού το 95% όσων έχουν προσβληθεί από τη νόσο έχει ιαθεί, αλλά πρόσθεσε ότι αν καταγράφεται σοβαρό κρούσμα, τότε γίνονται ανακοινώσεις από το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Ο Υπουργός Υγείας απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τις επικρίσεις που διατυπώνει το ΠΑΣΟΚ, κατηγόρησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για έλλειψη σοβαρότητας, σημειώνοντας ότι η χώρα μας έχει πάρει τα διεθνή εύσημα για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Κινούμαστε με διαφάνεια και αλήθεια, είπε ο υπουργός και εξέφρασε την απορία του γιατί μετά από τρεις μήνες το ΠΑΣΟΚ "ανακάλυψε" το θέμα αυτό.

«Όχι πανικός. Δεν σημαίνει ότι όποιος κολλάει τον ιό θα έχει σοβαρό πρόβλημα» επεσήμανε στον flash 96 η πρόεδρος του πανελλήνιου ιατρικού συλλόγου Βαρβάρα Ανεμοδουρά. «Δεν εμπνέει ανησυχία η νόσος για σενάρια που ακούγονται ότι θα γεμίσουν οι εντατικές και τα νοσοκομεία» πρόσθεσε η κ. Ανεμοδουρά.

Την ίδια ώρα έχουν γίνει ανάρπαστες οι μάσκες και τα αντισηπτικά μαντιλάκια από τα φαρμακεία, ενώ εξαντλήθηκε το εμβόλιο για τον πνευμονιόκοκκο.

«Ο κόσμος ανησυχεί χωρίς λόγο, αντιμετώπισα περιστατικό όπου πολίτης πήρε εμβόλιο για να το έχει όπως είπε στο ψυγείο», δήλωσε στον flash 96 ο πρόεδρος του φαρμακευτικού συλλόγου Αθηνών. Ο Κώστας Λουράντος περιέγραψε και περιστατικό όπου πολίτης ζήτησε ένα κουτί μάσκες για το Σεπτέμβριο...

Δημοσίευση σχολίου

 
Top