GuidePedia

0
Σε ισόβια καταδίκασε 50χρονο κάτοικο Ζωνιανών το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων

Σε ισόβια καταδίκασε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Χανίων, έναν 50χρονο άνδρα, κάτοικο Ζωνιανών, για κατοχή ναρκωτικών και όπλων.
Ο 50χρονος Π.Κ., είχε συλληφθεί πριν ένα χρόνο περίπου, κατηγορούμενος για κατοχή μεγάλης ποσότητας χασίς και πυροβόλων όπλων, που είχαν βρεθεί σε περιοχή των Ζωνιανών στην διάρκεια της μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης στο χωριό, τον Νοέμβριο του 2007.

Ειδικότερα, στις 9 Νοεμβρίου σε αγροτική τοποθεσία λίγο έξω απ' το χωριό είχαν εντοπιστεί από ομάδα αστυνομικών σε κρύπτη, δύο βαρέλια στο εσωτερικό των οποίων βρέθηκε ποσότητα κάνναβης 20 κιλών και 450 γραμμαρίων καθώς και δύο πιστόλια τύπου καλάσνικοφ. Στις συσκευασίες υπήρχαν δακτυλικά αποτυπώματα καθώς και άλλα αξιοποιήσιμα στοιχεία. Ως ύποπτος είχε κληθεί να.....

δώσει γενετικό υλικό ο 50χρονος, και τον Μάρτιο του 2008 από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛΑΣ ολοκληρώθηκε η σχετική ανάλυση και έγινε ταυτοποίηση τόσο του DNA όσο και των δακτυλικών αποτυπωμάτων του. Σχηματίστηκε εις βάρος του δικογραφία με τις κατηγορίες της κατοχής όπλων και ναρκωτικών, διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα Ρεθύμνου και τον Ιούλιο του 2008, όταν στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης κλήθηκε να απολογηθεί, κρίθηκε προφυλακιστέος με ομόφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα. Από τότε εκρατείτο στις Δικαστικές φυλακές Αλικαρνασσού Ηρακλείου.

Χθες Παρασκευή, λίγο πριν εκπνεύσει το όριο προφυλάκισης, οδηγήθηκε ενώπιον του δικαστηρίου και παρά την επιμονή του ότι δεν είχε καμία σχέση με τα ανευρεθέντα «εγκληματικά προϊόντα» στα Ζωνιανά, ο πέλεκυς της Δικαιοσύνης έπεσε βαρύς πάνω του, αφού οι δικαστές δεν πείστηκαν για την αθωότητα του και του επέβαλαν την αυστηρότερη των ποινών.

Πρόκειται για την πρώτη καταδικαστική απόφαση σε κατηγορούμενο της μεγάλης υπόθεσης του φακέλου «ΖΩΝΙΑΝΑ» που άνοιξε τον Νοέμβριο του 2007. Να σημειωθεί ότι η υπόθεση του 50χρονου είχε διαχωριστεί από την μεγάλη δικογραφία που δικάζεται την περίοδο αυτή στο Εφετείο Πειραιά, καθώς δεν είχαν βρεθεί στοιχεία που να τον συνδέουν με άλλες εγκληματικές πράξεις για τις οποίες κατηγορούνται οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι, όπως η εγκληματική οργάνωση, η ένοπλη ενέδρα ή οι ληστείες.

Συνεχίζεται τη Δευτέρα η ακροαματική διαδικασία στο Εφετείο Πειραιά

Μεθαύριο Δευτέρα,15 Ιουνίου, ύστερα από διακοπή δέκα ημερών περίπου, συνεχίζεται σε αίθουσα του Εφετείου Αθηνών από Εφέτες του Πειραιά, η δίκη των 48 κατηγορουμένων της υπόθεσης «ΖΩΝΙΑΝΑ».

Ουσιαστικά, θα είναι η πρώτη μέρα ακροαματικής διαδικασίας που αφορά την δικογραφία για την ένοπλη ενέδρα εναντίον των αστυνομικών, στις 7 Νοεμβρίου 2007, όταν κάτοικοι των Ζωνιανών άνοιξαν πυρ εναντίον ομάδας 49 αστυνομικών που επιχείρησαν να μπουν στο χωριό προκειμένου να πραγματοποιήσουν έρευνα σε σπίτι υπόπτου, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρότατα ο ειδικός φρουρός Στάθης Λαζαρίδης, και ελαφρά οι ειδικοί φρουροί Χρήστος Ταναχτσίδης και Θόδωρος Γώγος, ενώ φυσικά κατάφεραν να ματαιώσουν την είσοδο της αστυνομικής δύναμης στα Ζωνιανά. Τη Δευτέρα αναμένεται να καταθέσουν ως μάρτυρες κατηγορίας οι πρώτοι ειδικοί φρουροί, και ειδικότερα δυο από αυτούς που ήταν μέλη της ομάδας που δέχτηκε την ένοπλη επίθεση. Συνολικά έχουν κληθεί να καταθέσουν έξι άτομα, αστυνομικοί και πολίτες.

Την Τρίτη, έχουν κληθεί από το δικαστήριο για εξέταση επίσης έξι μάρτυρες κατηγορίας, και, εκτός απροόπτου, θα καταθέσουν τόσο ο πατέρας του βαριά τραυματία Στάθη Λαζαρίδη, Γιάννης, όσο και η σύζυγος του Μαρία Κουρούπη.
Iraklio web radio
http://irakliowebradio2.blogspot.com/

Δημοσίευση σχολίου

 
Top