GuidePedia

0
Τέσσερις Βούλγαροι προσπάθησαν να τα πουλήσουν σε λιμενικό

Την «ταυτότητα» τριών πιστολιών κι ενός πολεμικού όπλου αναζητούν οι διωκτικές αρχές για να εξιχνιάσουν πλήρως υπόθεση διακίνησης οπλισμού και εκρηκτικών υλών, στην ελληνική επικράτεια.
Ανδρες του ειδικού κλιμακίου του Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης και υπάλληλοι της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων συνέλαβαν τέσσερις υπηκόους Βουλγαρίας που φέρονται ότι επιχείρησαν να πουλήσουν το παράνομο υλικό σε λιμενικό ο οποίος παρουσιάστηκε ως αγοραστής.
Σημείο συνάντησης ορίστηκε αρχικά το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, αλλά οι συλλήψεις έγιναν στην περιοχή του Προμαχώνα Σερρών, κοντά στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, τα ξημερώματα της Κυριακής. Οι Βούλγαροι, δύο ανδρόγυνα που επέβαιναν σε δύο διαφορετικά Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα, φέρονται ότι ζήτησαν το χρηματικό ποσό των 30.000 ευρώ για την πώληση των όπλων και των εκρηκτικών.
Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Πιστόλι Makarov των 9 χιλιοστών με σιγαστήρα. Πιστόλι Orlov των 7,6 χιλιοστών με σιγαστήρα και πιστόλι Luger των 9 χιλιοστών. Τυφέκιο τύπου Καλάσνικοφ. Τρεις λίβρες (1,5 κιλό) εκρηκτικής ύλης ΤΝΤ. Πλαστικό μπουκάλι με 5,4 κιλά εκρηκτικής ύλης, πιβανότατα νιτρική αμμωνία. Ποσότητα κοκαΐνης, βάρους 17 γραμμαρίων......
«Με βάση αυτά τα στοιχεία, διεξάγονται έρευνες για το ποιόν και την προϊστορία αυτών των ανθρώπων καθώς επίσης και για τις διασυνδέσεις τους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό» δήλωσε χθες ο κεντρικός λιμενάρχης Θεσσαλονίκης, πλοίαρχος Λ.Σ. Κωνσταντίνος Τσακαμής, στο πλαίσιο της παρουσίασης της υπόθεσης.
Τα όπλα εστάλησαν για δακτυλοσκοπικό και βαλλιστικό έλεγχο στα Εργαστήρια Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ. για να διαπιστωθεί, με βάση τα στοιχεία που υπάρχουν στις τράπεζες δεδομένων, αν εμπλέκονται σε εκκρεμείς υποθέσεις που απασχόλησαν τις Αρχές. Οσον αφορά τις εκρηκτικές ύλες, θα γίνει χημική και φυσική εξέτασή τους στο Χημείο της Αστυνομίας.
Για την ανεύρεση των όπλων και των πυρομαχικών ενημερώθηκε τυπικά η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν ότι η συγκεκριμένη παρτίδα προοριζόταν για ανθρώπους της νύχτας αφού στο παρελθόν τα, προερχόμενα από Βουλγαρία, όπλα που εντοπίστηκαν στη χώρα μας «δεν αποδείχτηκε ότι σχετίζονταν με τρομοκρατικές δράσεις».

Δημοσίευση σχολίου

 
Top