GuidePedia

0
Προκλητικά εκτός πραγματικότητας ο Πρωθυπουργός, χθές, από το βήμα του Economist, κήρυξε τον πόλεμο κατά των μικρομεσαίων.
Με ύφος απειλητικό απευθύνθηκε στους μικρομεσαίους αλλά και στους εφοριακούς, καταλογίζοντας σε αυτούς τη δυσπραγία της αγοράς, τα άδεια ταμεία του κράτους.

Και είναι νωπή η παραγραφή σκανδάλων δισεκατομμυρίων. Είναι γνωστή η χλιδή των στελεχών του, η συνεχιζόμενη διασπάθιση του δημοσίου χρήματος, η ληστεία του εθνικού εισοδήματος από τους λίγους και εκλεκτούς του.

Πέρασαν πολλές ώρες από τη φασιστικού τύπου φραστική επίθεση του πρωθυπουργού κατά των μικρομεσαίων και κατά των εφοριακών και, δυστυχώς, μέχρι στιγμής κανένα από τα άλλα κόμματα δεν του έχει απαντήσει αρμοδίως. Και αυτό επιτρέπει και αυξάνει τη φασιστική του βουλιμία κατά των μικρομεσαίων.

Δεν γνωρίζει ή γνωρίζει την πραγματικότητα ; Και ποιό από τα δύο είναι πιο επικίνδυνο για τη χώρα : Ας απαντήσουν οι κοινωνικοί αναλυτές.....


Οι μικρομεσαίοι περνούν τον χειρότερο εφιάλτη τους ακόμα και από αυτόν της Γερμανικής κατοχής. Η πτώση του τζίρου τους έως και 80 % σε πολλές περιπτώσεις δεν τους αφήνει κανένα περιθώριο να είναι συνεπείς με τις υποχρεώσεις τους: Επιταγές, ΤΕΒΕ, Δόσεις δανείων, ΙΚΑ, Μισθοί, Ενοίκια, ΦΠΑ, ΔΕΚΟ, κ.λπ.
Ας πάει λοιπόν ο κ. πρωθυπουργός να ζητήσει από τους μεγαλοκαρχαρίες το ΦΠΑ και όσα του λείπουν για να τρώει η Χρυσή Παρέα του.

Όσο για τους εφοριακούς ας τους στείλλει εξορία, ας ανοίξει τη Μακρόνησο..
Οι περισσότεροι εφοριακοί γνωρίζουν από πρώτο χέρι την εφιαλτική πραγματικότητα που βιώνουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Μπαίνοντας μέσα σε μια επιχείρηση γνωρίζουν και βιώνουν την κατάθλιψη των ιδιοκτητών της. Και δικαίως αυτό τους κόβει κάθε διάθεση να ασκήσουν τον εκβιασμό που προτείνει ο πρωθυπουργός πάνω της.

Είναι πρωτοφανές στα 180 χρόνια του ελεύθερου ελληνικού κράτους πρωθυπουργός να δηλώνει επίσημα αυτά που ακούσθηκαν χθές στο συνέδριο του Economist από το στόμα του κ. Καραμανλή. Είναι συνάμα και άκρως επικίνδυνο. Όχι γιατί δεν διαθέτει αυτός και οι αρμόδιοι υπουργοί του την ελάχιστη ευασθησία και επαφή με την πραγματικότητα, αλλά γιατί επιδίδεται σε ένα κυνήγι μαγισσών. Η Νύχτα των Κρυστάλλων ήταν χθές. Από τις 8 Ιούνη ξεκινάει ο χορός των καταραμένων.

Θ.Τ Fagotto Music


Δημοσίευση σχολίου

 
Top