GuidePedia

0


Πόσοι υποστηρίζουν την Ουκρανία; - Από τα 193 μέλη του ΟΗΕ…μόνο 30 χώρες τάσσονται υπέρ… - Dmitry Medvedev (Συμβούλιο Ασφαλείας Ρωσίας): Το νέο πυρηνικό δόγμα της Ρωσίας θα δροσίσει τη θλίψη των αντιπάλων

 Μετά την θεαματική νίκη των Ρώσων στο Ugledar στην νότια πλευρά του Donetsk, μετά την μεγάλη νίκη στο Toretsk και Chasiv Yar και την θεαματική προέλαση στο Pokrovsk και βόρεια σε Kupyansk και Kreminna… οι Ρώσοι σχεδιάζουν το τελικό σχέδιο της επιθετικής τους προέλασης…
Ας είμαστε ρεαλιστές εάν πέσει – που θα πέσει 100% - το Pokrovsk μετά δεν υπάρχει Ουκρανική άμυνα, οι Ρώσοι υπό την μορφή περιπάτου θα φθάσουν στον Δνείπερο ποταμό.
Οι Ρωσικές δυνάμεις έχουν καταλάβει δυτικά και νότια του Donetsk δηλαδή από την Avdiivka προς Pokrovsk και νότια Ugledar σχεδόν 3.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα (km2), επιβεβαίωσαν την κατάληψη της στρατηγικής πόλης Ukrainsk και συνεχίζουν…
Εν τω μεταξύ ο Putin ο Ρώσος Πρόεδρος ανακοίνωσε ότι εάν η Ρωσία δεχθεί αεροπορική ή πυραυλική επίθεση στο έδαφος τότε η απάντηση θα είναι πλήγμα με πυρηνικά.
Μάλιστα θα υπάρξει εξειδίκευση και τροποποίηση στο νέο πυρηνικό δόγμα.
O Zelensky ο Ουκρανός Πρόεδρος είναι ξεκάθαρος καμία διαπραγμάτευση με την Ρωσία, μόνο πόλεμος και περισσότερα όπλα
Μια ενδιαφέρουσα εξέλιξη η 810η Ταξιαρχίας Πεζοναυτών του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας κατέστρεψε πάνω από 800 Ουκρανικά drones στο Kursk… οι μονάδες ηλεκτρονικού πολέμου των Ρώσων φημίζονται ως οι καλύτερες στον κόσμο.

Πόσοι υποστηρίζουν την Ουκρανία; - Από τα 193 μέλη του ΟΗΕ…μόνο 30 χώρες τάσσονται υπέρ…

Όπως ανέφερε ο Λευκός Οίκος, μόνο περίπου 30 χώρες από τα 193 μέλη του ΟΗΕ υποστήριξαν τη δήλωση υποστήριξης της G7 για την αποκατάσταση της Ουκρανίας.
Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ συνεδρίασε για την ετήσια 79η σύνοδό της.
Η βασική εκδήλωσή θα διαρκέσει μεταξύ 24 έως τις 28 Σεπτεμβρίου και τις 30 Σεπτεμβρίου, θα διεξαχθούν οι κεντρικές ομιλίες, η ρωσική αντιπροσωπεία θα έχει επικεφαλής τον υπουργό Εξωτερικών Lavrov, η ομιλία του αναμένεται στις 28 Σεπτεμβρίου.

Putin (Ρώσος Πρόεδρος): Εάν η Ρωσία δεχθεί μεγάλη αεροπορική επίθεση θα απαντήσει με πυρηνικό χτύπημα – Αλλάζει το αμυντικό δόγμα

Η Ρωσία μπορεί να εξετάσει τη χρήση πυρηνικών όπλων μόλις λάβει αξιόπιστα δεδομένα για τη μαζική εκτόξευση όπλων αεροδιαστημικής επίθεσης, συμπεριλαμβανομένων πυραύλων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών, και τη διέλευση τους από τα κρατικά σύνορα της Ρωσικής Ομοσπονδίας, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Putin.
Σε συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας για την πυρηνική αποτροπή, ο Putin πρότεινε να συζητηθεί το θέμα που σχετίζεται με την ενημέρωση των θεμελίων της κρατικής πολιτικής στον τομέα της πυρηνικής αποτροπής.
«Οι προϋποθέσεις για τη μετάβαση της Ρωσίας στη χρήση πυρηνικών όπλων δηλώνονται επίσης με σαφήνεια, πύραυλοι κρουζ, drones, υπερηχητικά και άλλα αεροσκάφη», είπε ο Putin.
Ο Putin μοιράστηκε δύο «διευκρινίσεις» για το πυρηνικό δόγμα: ότι το Κρεμλίνο θα εξετάσει το ενδεχόμενο χρήσης πυρηνικών όπλων σε περίπτωση «επιθετικότητας εναντίον της Ρωσίας από μη πυρηνικό κράτος με υποστήριξη ή συμμετοχή από ένα πυρηνικό κράτος» ή στην περίπτωση «η λήψη αξιόπιστων πληροφοριών σχετικά με τη μαζική εκτόξευση αεροπορικών και διαστημικών όπλων» κατά της Ρωσίας και αυτών των όπλων που διασχίζουν τα σύνορα της Ρωσίας.
Ο Putin διευκρίνισε ότι αυτά τα «αεροπορικά και διαστημικά όπλα» που θα μπορούσαν να δικαιολογήσουν τη χρήση των ρωσικών πυρηνικών όπλων περιλαμβάνουν στρατηγική και τακτική αεροπορία, πυραύλους κρουζ, drones και/ή υπερηχητικούς πυραύλους.
Ο Διευθυντής της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ (CIA) William Burns προειδοποίησε τους δυτικούς πολιτικούς στις 7 Σεπτεμβρίου να μην φοβούνται την ρωσική πυρηνική ρητορική.

Peskov (Κρεμλίνο): Μήνυμα Putin στη Δύση η αλλαγή του πυρηνικού δόγματος

Οι δηλώσεις του Ρώσου προέδρου, Vladimir Putin για την αλλαγή του πυρηνικού δόγματος της Ρωσίας θα πρέπει να θεωρηθούν ως μήνυμα για τη Δύση υποστήριξε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov.
«Θα πρέπει να θεωρηθεί ως ένα σαφές μήνυμα.
Ένα μήνυμα που προειδοποιεί αυτές τις χώρες για τις συνέπειες που θα υπάρξουν εάν συμμετάσχουν σε μια επίθεση κατά της χώρας μας με διάφορα μέσα, όχι απαραίτητα πυρηνικά» υποστήριξε ο Peskov, ο οποίος επισήμανε πως η Ρωσία δεν σχεδιάζει να αυξήσει το πυρηνικό της οπλοστάσιο
«Όχι, τέτοια σχέδια δεν συζητήθηκαν και δεν υπήρξαν δηλώσεις σχετικά» υπογράμμισε ο Peskov απαντώντας σε ερώτηση του ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων TASS εάν η Ρωσία σχεδιάζει τώρα να αυξήσει τα πυρηνικά της οπλοστάσια.
Νωρίτερα ο Peskov είχε υποστηρίξει πως το διάταγμα του Ρώσου προέδρου Putin για την έγκριση του επικαιροποιημένου πυρηνικού δόγματος θα εκδοθεί όταν είναι έτοιμο.
«Όταν είναι έτοιμο, το έγγραφο θα δημοσιοποιηθεί», τόνισε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Εντολή Biden: Να διατεθούν όλα τα κονδύλια για την Ουκρανία μέχρι το τέλος της θητείας μου

Να διατεθούν όλα τα κονδύλια που προορίζονται για την Ουκρανία έως το τέλος της θητείας του έδωσε εντολή ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Joe Biden.
«Έχω δώσει εντολή στο Υπουργείο Άμυνας να διαθέσει όλα τα υπόλοιπα κεφάλαια που προορίζονται για τη διασφάλιση της ασφάλειας της Ουκρανίας μέχρι το τέλος της προεδρικής μου θητείας.
Έχω επίσης εξουσιοδοτήσει στο πλαίσιο των προεδρικών μου αρμοδιοτήτων τη διάθεση 5,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων ώστε η κυβέρνησή μου να μπορεί να χρησιμοποιήσει πλήρως τα κεφάλαια που διατέθηκαν από το Κογκρέσο για να υποστηρίξει τη μείωση του αμερικανικού εξοπλισμού από τη βοήθεια στην Ουκρανία και στη συνέχεια να αναπληρώσει τα αμερικανικά αποθέματα» είπε ο Biden.
Η συνολική στρατιωτική βοήθεια που ανακοίνωσε ο πρόεδρος Biden ανέρχεται σε πάνω από 8 δισεκατομμύρια δολάρια.
Επιπλέον, ο Αμερικανός πρόεδρος έδωσε εντολή να επεκταθεί το πρόγραμμα εκπαίδευσης των Ουκρανών πιλότων στα μαχητικά F-16, συμπεριλαμβανομένης της εκπαίδευσης 18 ακόμα Ουκρανών πιλότων το 2025 και διέταξε τη μεταφορά ενός ακόμα συστήματος Patriot και κατευθυνόμενων πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς JSOW στην Ουκρανία.

Trump: Η Ουκρανία έχει σβήσει από τον χάρτη – Ο καλύτερος … έμπορος ο Zelensky

Σφοδρά πυρά κατά του Ουκρανού προέδρου, Volodymyr Zelensky αλλά και της κυβέρνησης Biden για την υποστήριξη που παρέχει στην Ουκρανία εξαπέλυσε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ και υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για το προεδρικό χρίσμα, Donald Trump.
Ο Trump χαρακτήρισε τον Zelensky ως τον καλύτερο… έμπορο στον πλανήτη, υποστηρίζοντας ότι κάθε φορά που βρίσκεται στις ΗΠΑ, φεύγει… με 60 δισεκατομμύρια δολάρια.
«Συνεχίζουμε να δίνουμε δισεκατομμύρια δολάρια σε κάποιον που αρνείται να κλείσει συμφωνία» υποστήριξε ο Trump κατά τη διάρκεια προεκλογικής του ομιλίας στη Βόρεια Καρολίνα.
Όπως είπε, εάν επανεκλεγεί η βοήθεια αυτή προς την Ουκρανία θα σταματήσει.
«Τόσοι νεκροί (...)
Η όποια συμφωνία, ακόμα και η χειρότερη συμφωνία, θα ήταν καλύτερη από αυτό που έχετε τώρα» είπε ο Trump, αναφέροντας πως «η Ουκρανία έχει σβήσει από τον χάρτη».
«Δεν είναι δυνατό να ανοικοδομηθεί.
Θα χρειαστούν εκατοντάδες χρόνια για να ανοικοδομηθεί.
Δεν θα υπήρχαν αρκετά χρήματα ακόμη κι αν μαζευόταν όλος ο πλανήτης μαζί» υπογράμμισε ο Trump, επικρίνοντας την κυβέρνηση Biden, η οποία επανέλαβε χθες πως έχει δεσμευτεί να διαθέσει όλους τους δυνατούς πόρους για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας.
Απέναντι σε αυτή τη στάση της κυβέρνησης Biden, o Trump κατέστησε σαφές ότι δεν πρόκειται να στείλει Αμερικάνους στρατιώτες στην Ουκρανία.
«Δεν πρόκειται να ικανοποιηθούν ώσπου να στείλουν παιδιά από την Αμερική να πολεμήσουν στην Ουκρανία.
Δεν θα στείλουμε στρατιώτες μας να σκοτωθούν στην άλλη μεριά του ωκεανού» είπε ο Trump, υπό την προϋπόθεση ότι αυτός θα είναι ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Sergey Vershinin (ΥΠΕΞ Ρωσίας): Οι ΗΠΑ είναι έξυπνες ώστε να μην επιτρέψουν χτυπήματα της Ουκρανίας σε Ρωσικό έδαφος

Η Ρωσία ελπίζει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες «θα έχουν αρκετή ευφυΐα και νοημοσύνη» για να μην δώσουν στην Ουκρανία τη συγκατάθεσή τους για χτυπήματα βαθιά στο ρωσικό έδαφος με δυτικά όπλα, δήλωσε ο Sergey Vershinin αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών
«Νομίζω ότι οι συνέπειες αυτού είναι προφανείς σε όλους, θα ήθελα να πιστεύω ότι η αμερικανική πλευρά θα έχει την ευφυΐα για να μην οδηγήσει σε αυτή την κατάσταση», είπε ο διπλωμάτης στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.
Όπως είπε ο Πρόεδρος Putin, οι χώρες του ΝΑΤΟ δεν συζητούν τώρα μόνο την πιθανή χρήση δυτικών όπλων μεγάλου βεληνεκούς από το Κίεβο, στην πραγματικότητα, αποφασίζουν εάν θα εμπλακούν άμεσα στην ουκρανική σύγκρουση.
Η άμεση συμμετοχή των δυτικών χωρών στην ουκρανική σύγκρουση θα αλλάξει την ουσία αυτού του πολέμου, η Ρωσία θα αναγκαστεί να λάβει αποφάσεις με βάση τις απειλές που δημιουργούνται

Dmitry Medvedev (Συμβούλιο Ασφαλείας Ρωσίας): Το νέο πυρηνικό δόγμα της Ρωσίας θα δροσίσει τη θλίψη των αντιπάλων

Οι προτεινόμενες αλλαγές στο πυρηνικό δόγμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας σχετικά με την απάντηση σε μια μαζική εκτόξευση πυραύλων ή παραβίαση των συνόρων της Ρωσίας με αεροδιαστημικά μέσα καταστροφής είναι ένας λόγος να σκεφτούμε την πυρηνική απάντηση όχι μόνο για την Ουκρανία αλλά και για όσους την υποστηρίζουν δήλωσε ο Dmitry Medvedev αναπληρωτής πρόεδρος του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας.
Η αλλαγή των ρυθμιστικών όρων για τη χρήση πυρηνικών όπλων θα μπορούσε να δροσίσει τη θλίψη εκείνων των αντιπάλων της Ρωσικής Ομοσπονδίας που δεν έχουν χάσει ακόμη την αίσθηση της αυτοσυντήρησής τους, πρόσθεσε.
Ο ίδιος χαρακτήρισε τις αλλαγές στο πλαίσιο της πυρηνικής αποτροπής «ένα αναμενόμενο γεγονός».

πηγή


Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του Ellada simera.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top