GuidePedia

0


Η δήλωση του ΥΠΕΞ Γιώργου Γεραπετρίτη περί «κόκκινης» ελληνικής γραμμής στα 6 ναυτικά μίλια ,μπορεί να προκάλεσε σάλο ,αλλά εφαρμόζεται από την κυβέρνηση ήδη. Η αντιπολίτευση αρκείται σε δηλώσεις και ανακοινώσεις που δίνουν την εντύπωση ότι εκδίδονται απλά για να εκδοθούν. Το θέμα του Αιγαίου και όσως φαίνεται ότι έχει συζητήσει ο κ.Μητσοτάκης θα έπρεπε εδώ και πολύ καιρό να είναι υψηλότερα στην ατζέντα των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Το ιταλικό πλοίο πόντισης καλωδίων IEVOLI RELUME εμφανίστηκε ξανά στην Κάσο. Μόνο που μαζί με αυτό εμφανίστηκε και τουρκική φρεγάτα η οποία υποτίθεται «προστατεύει τα τουρκικά συμφέροντα»! Στην Κάσο…

Επειδή είναι βέβαιο ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα υποστηρίξει ότι σήμερα φρεγάτα τουρκική δεν πλέει κοντά στο ιταλικό πλοίο, να επισημάνουμε ότι στην περιοχή πετά διαρκώς τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος που το επιτηρεί!

Όπως επισημάναμε και χθες η αφωνία της κυβέρνησης Μητσοτάκη σε όσα κάνουν οι Τούρκοι είναι ανεπανάληπτη! Πολλές ελληνικές κυβερνήσεις έχουν κατηγορηθεί για την πολιτική του κατευνασμού . Καμία όμως δεν είχε τόσο απροκάλυπτα υποχωρητική στάση! Η δικαιολογία για …ήρεμα νερά στο Αιγαίο, είναι μια από τις πολλές ψευδαισθήσεις με τις οποίες η κυβέρνηση Μητσοτάκη τροφοδοτεί την ελληνική κοινή γνώμη.

Το 2023 καταγράφηκαν (σύμφωνα με τα στοιχεία του ΓΕΕΘΑ 1,642 παραβιάσεις εθνικών χωρικών υδάτων από πλοία του τουρκικού ΠΝ και της Ακτοφυλακής. Το 2024 μέχρι και τον Ιούλιο καταγράφηκαν ήδη 1,255 παραβιάσεις. Να σημειωθεί ότι δεν περιλαμβάνονται οι παραβιάσεις των ΕΧΥ από τα τουρκικά αλιευτικά.

πηγή


Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του Ellada simera.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top