GuidePedia

0


ΤΟΥ PARTH SATAM
Ένα MV-22B Osprey του Σώματος Πεζοναυτών των ΗΠΑ προσνηώθηκε στο τουρκικό αμφίβιο επιθετικό πλοίο TCG Anadolu στις 15 Αυγούστου 2024, ανέφεραν οι Αμερικανοί, στο πλαίσιο «διμερών ασκήσεων» μεταξύ του τουρκικού ναυτικού και του NAVEUR-NAVAF (Ναυτικές Δυνάμεις των ΗΠΑ-Αφρική) στη Μεσόγειο Θάλασσα.

Οι ασκήσεις που πραγματοποιήθηκαν από τις 13 έως τις 17 Αυγούστου, σύμφωνα με τουρκικές εκθέσεις, πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης κρίσης στη Μέση Ανατολή. Ωστόσο, τέτοιο συμβάν, ειδικά με tilt-rotor Osprey, δεν έχει αναφερθεί στο παρελθόν στο τουρκικό πολεμικό πλοίο. Το Osprey από την VMM 365 (Marine Medium Tiltrotor Squadron 365) επιχειρούσε από το αμερικανικό αμφίβιο πλοίο USS Wasp.

Είναι ενδιαφέρον ότι το TurDef αναγνώρισε το Osprey μεταξύ ενός από τα «αεροσκάφη του ΝΑΤΟ», που μπορεί να δράσει από το Anadolu.Αυτό οφείλεται στις διαστάσεις των ανελκυστήρων που έχουν σχεδιαστεί για να φιλοξενούν αεροσκάφη του ΝΑΤΟ όπως F-35B CH-53, CH-47, S-70B και AW149. «Αυτά τα αεροσκάφη θα μπορούν να απογειώνονται και να προσγειώνονται στο TCG Anadolu, το οποίο έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί για να συμμετέχει σε αποστολές του ΝΑΤΟ».

Το TCG Anadolu έχει πραγματοποιήσει ασκήσεις με το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ τουλάχιστον μία φορά στο παρελθόν, κατά σύμπτωση περίπου την ίδια περίοδο φέτος. Αυτό ήταν στις 21 Αυγούστου 2023, μαζί με το αεροπλανοφόρο USS Gerald R. Ford όταν το CSG (Carrier Strike Group) βρισκόταν στην Ανατολική Μεσόγειο Θάλασσα «για να ενισχύσει τη διαλειτουργικότητα».

Η ανάπτυξη της NAVEUR-NAVAF στοχεύει να υποστηρίξει «τα συμφέροντα των ΗΠΑ, των Συμμάχων και των εταίρων στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένης της Ανατολικής Μεσογείου. «Με έδρα τη Νάπολη της Ιταλίας, η NAVEUR-NAVAF περιλαμβάνει τις ναυτικές δυνάμεις των ΗΠΑ στις περιοχές ευθύνης της Διοίκησης της Ευρώπης των ΗΠΑ και της Διοίκησης της Αφρικής των ΗΠΑ. Ο 6ος στόλος των ΗΠΑ είναι μόνιμα υπό διοίκηση της NAVEUR-NAVAF και απασχολεί θαλάσσιες δυνάμεις μέσω ολόκληρου του φάσματος κοινών και ναυτικών επιχειρήσεων», ανέφερε η EUCOM.

Μέρος ευρύτερων ασκήσεων στη Μεσόγειο

Ωστόσο, τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι αυτή η τελευταία άσκηση ήταν «απροειδοποίητη». «Η πρόσφατη άσκηση με το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ, που διεξήχθη από τις 13 έως τις 17 Αυγούστου, δεν ανακοινώθηκε από το τουρκικό ΥΠΑΜ. Είναι «ασαφές εάν Τούρκοι πιλότοι πραγματοποίησαν παρόμοιες ασκήσεις ελικοπτέρων στο κατάστρωμα του Wasp». Το Wasp και ένα άλλο αμφίβιο σκάφος, το USS Bataan, είχαν αναπτυχθεί στη Μεσόγειο από τα τέλη Ιουνίου.

Τα πλοία ήταν μέρος της «αποτρεπτικής» ανάπτυξης ενάντια σε «πιθανές επιθέσεις του Ιράν ή της Χεζμπολάχ στο Ισραήλ». Λίγο πριν την άσκησή της με το Anadolu, το Wasp βρισκόταν στο λιμάνι της Λεμεσού της Κύπρου στις 8 Αυγούστου, πρόσθεσε το δημοσίευμα.


πηγή


Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του Ellada simera.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top