GuidePedia

0


F-35… Η επιθετικότητα της Τουρκίας αυξάνεται καθημερινά αναφέρει σε ανακοίνωσή η Νίκη και ζητά από την κυβέρνηση να δώσει άμεση απάντηση σε πολιτικό, διπλωματικό και στρατιωτικό επίπεδο προκειμένου να προστατεύσει την εθνική κυριαρχία.

«Οι καθημερινές προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας στο Αιγαίο με μη επανδρωμένα αεροσκάφη(drones),που προκαλούν παραβάσεις και παραβιάσεις στο FIR Αθηνών και στον εθνικό εναέριο χώρο(10 ν.μ.),καταδεικνύουν τις συνεχόμενες αναθεωρητικές, επεκτατικές και επικίνδυνες ενέργειες της Τουρκίας, που απαιτούν άμεση απάντηση σε πολιτικό, διπλωματικό και στρατιωτικό επίπεδο. Ούτε Διακηρύξεις Αθηνών, ούτε Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης σταματούν την Τουρκία. Η επιθετικότητά της αυξάνεται καθημερινά», αναφέρει η ανακοίνωση της Νίκης και συνεχίζει.

«Η κυβέρνηση όμως της ΝΔ βλάπτει σοβαρά τα εθνικά κυριαρχικά συμφέροντα, διότι αποδεικνύεται ότι αντιμετωπίζει τα γεγονότα με έλλειμμα στρατηγικής, υποτονικότητα και απάθεια. Αναρωτιόμαστε τι δεσμεύσεις έχει αναλάβει προσωπικά ο κ. Πρωθυπουργός και δεν φροντίζει να αξιοποιήσει τη διεθνή «ισχυρή θέση» της Ελλάδος, όπως λέει αυτοθαυμαζόμενος.

“Αναρωτιόμαστε αν ο Υπουργός Εξωτερικών έχει αντιληφθεί τον θεσμικό του ρόλο, διότι δεν βρίσκεται σε ακαδημαϊκές αίθουσες για να διδάσκει θεωρίες για πολιτικές αρχών και Διεθνούς Δικαίου στους φοιτητές του. Αναρωτιόμαστε αν ο Υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας αντιλαμβάνεται ότι ο ρόλος των Ενόπλων Δυνάμεων είναι η προστασία της εθνικής κυριαρχίας και όχι οι παρελάσεις. Τα F-35 τι να τα κάνουμε, αν έχουμε απωλέσει την εθνική μας κυριαρχία; Ενεργοποιήστε την αντιαεροπορική ‘Άμυνα. Προστατεύστε τη χώρα», καταλήγει η ανακοίνωση της Νίκης.

πηγή


Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του Ellada simera.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top