GuidePedia

0


Οι Ρώσοι πήραν την πρωτοβουλία στο Kursk και ανακαταλαμβάνουν εδάφη... - Καταρρέει η Ουκρανική άμυνα - Sunday Times: Οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις πλησιάζουν σε μια σημαντική νίκη στο Pokrovsk, ήταν περιπέτεια το Kursk

Η αρχή του Ουκρανικού τέλους ξεκίνησε…
Ο Ρωσικός στρατός άρχισε να ανακαταλαμβάνει εδάφη στο Kursk ενώ το πιο σημαντικό όλων προελαύνει με απίστευτη ταχύτητα προς το Pokrovsk, μπήκε ήδη στο Toretsk ενώ η νέα εξέλιξη είναι ότι οι Ρώσοι προελαύνουν και προς το Ugledar εκεί όπου είχαν κολλήσει για ενάμιση έτος.
Είναι ξεκάθαρο το τοπίο, η επίθεση των Ουκρανών στο Kursk ήταν μια παροιμιώδης αποτυχία, έχασαν 6.200 επίλεκτους στρατιώτες των ειδικών δυνάμεων μάταια και 544 πάσης φύσεως τεθωρακισμένα σε διάστημα 20 ημερών…
Αυτό δεν ονομάζεται επιτυχία αλλά τραγική αποτυχία.
Εν τω μεταξύ οι Ρωσικές δυνάμεις άπαξ και σταθεροποίησαν πλήρως το μέτωπο στο Kursk και παίρνουν την πρωτοβουλία ανακτώντας εδάφη… εστιάζουν στο Donbass… όπου ετοιμάζουν μεγάλη αντεπίθεση.
Ο Ρώσος Πρόεδρος Putin είχε επαφές με τους Ρώσους στρατηγούς, χάραξαν στρατηγική και ετοιμάζουν κάτι μεγάλο.
Οι Ρώσοι δεν είναι οπαδοί των βιαστικών κινήσεων... είναι μετρ του πολέμου φθοράς...
Το οδυνηρό τέλος της Ουκρανίας πλησιάζει.
Οι Ρώσοι με 200 πυραύλους και drones ισοπέδωσαν κρίσιμες εγκαταστάσεις της Ουκρανίας... ενώ στο Ivano-Frankovsk χτύπησαν 2 κρυμμένα F-16
Σε πανικό ο Zelensky εκλιπάρεί τη Δύση για βοήθεια, ενώ το Κρεμλίνο απορρίπτει το ενδεχόμενο κατάπαυσης πυρός.

Ο ρωσικός στρατός εξαπέλυσε επίθεση σοκ με 200 πυραύλους και drones σε όλη την Ουκρανία, χτυπήθηκαν 17 πόλεις - Στο Ivano-Frankovsk κατέστρεψαν 2 κρυμμένα F-16

Ο ρωσικός στρατός εξαπέλυσε επίθεση μεγάλης κλίμακας με 100 πυραύλους και 100 drones αυτοκτονίας, σε εγκαταστάσεις αμυντικής βιομηχανίας και σε ενεργειακές υποδομές, στην Ουκρανία ενώ μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες κάνουν λόγο για χτύπημα σε... δύο F-16.
Στην Ρωσική επίθεση συμμετείχαν 11 βομβαρδιστικά TU – 95MS καθώς και MiG-31.
Επίσης ένα υποβρύχιο, 2 φρεγάτες και ένα καταδρομικό βγήκαν στη θάλασσα προετοιμάζοντας τα πλήγματα.
Τουλάχιστον 4 φορείς πυραύλων Kalibr με 28 πυραύλους εντοπίστηκαν να επιχειρούν στη Μαύρη Θάλασσα.
Στο Ivano-Frankovsk σε ένα υπόστεγο όπου σύμφωνα με αναφορές βρίσκονταν, δύο F-16 κρυμμένα στο Ivano Frankovsk...χτύπησαν οι Ρωσικές δυνάμεις.
Ήταν προς αυτή την κατεύθυνση που χτύπησαν οι ρωσικοί πύραυλοι.
Πηγές αντίστασης αναφέρουν ότι κοντέινερ που περιείχαν καύσιμα και λιπαντικά χτυπήθηκαν και μπορεί να δει κανείς μαύρο καπνό να αναδύεται.
«Στο Ivano-Frankivsk τα ασθενοφόρα κατέφθασαν μαζικά, μέρος της πόλης είναι αποκλεισμένο από τον στρατό, δεν υπάρχει φως σχεδόν σε ολόκληρη την πόλη».
Σύμφωνα με πληροφορίες, επίθεση δέχθηκε και μια ενεργειακή εγκατάσταση στην Οδησσό.
Σύμφωνα με πληροφορίες σημειώθηκαν δέκα χτυπήματα στο Κίεβο, μαζί με τα περίχωρα της ουκρανικής πρωτεύουσας.
«Περιοχή Lviv, η πόλη Striy, επίσης δέχθηκαν επίθεση.
Επιπλέον, στο Khmelnitsky, πραγματοποιήθηκαν επιθέσεις στο νότιο τμήμα της πόλης και της περιοχής.
Και στο Volyn χτυπήθηκαν στρατιωτικές δυνάμεις των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Στην περιοχή Nikolaev, μια ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε κοντά στο χωριό Trikhaty, μετά την οποία κόπηκε το ρεύμα σε αρκετές περιοχές.
«Δεν υπάρχουν καλές στρατιωτικές εγκαταστάσεις εκεί, αλλά υπάρχει ένας από τους πιο ισχυρούς υποσταθμούς στην περιοχή».
Τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν εκρήξεις σε διάφορες περιοχές: Kyiv, Kyiv, Kharkov, Sumy, Poltava, Vinnytsia, Kirovograd, Dnepropetrovsk, Ivano-Frankivsk, Lviv και Odessa.
Η ουκρανική ενεργειακή εταιρεία DTEK ανακοίνωσε την εισαγωγή έκτακτων διακοπών ρεύματος σε όλη τη χώρα.
Ο υπουργός Ενέργειας, χαρακτήρισε δύσκολη την κατάσταση στο ενεργειακό σύστημα μετά το ρωσικό στρατιωτικό χτύπημα.
Οι Ουκρανικοί Σιδηρόδρομοι ανέφεραν απώλεια ρεύματος στις εγκαταστάσεις τους σε αρκετές περιοχές, καθώς και ζημιές στη σιδηροδρομική υποδομή στην περιοχή Sumy.
Σε ορισμένες πόλεις διακόπησαν ρεύμα και νερό.


Σε πανικό ο Zelensky μετά το ρωσικό σφυροκόπημα, εκλιπαρεί τη Δύση για βοήθεια - Αποκλείει κατάπαυση πυρός το Κρεμλίνο

Σε πανικό βρίσκεται ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky, μετά το πρωινό μπαράζ ρωσικών επιθέσεων στη χώρα του.
Ανέφερε ότι χρησιμοποιήθηκαν περισσότεροι από 100 πύραυλοι και περίπου 100 μη επανδρωμένα αεροσκάφη και κάλεσε τους δυτικούς συμμάχους να παράσχουν μέσα αεράμυνας.
Νωρίτερα, ο επικεφαλής του επιτελείου του τους ζήτησε να επιτρέψουν τη χρήση των όπλων τους μεγάλης εμβέλειας σε στόχους εντός της Ρωσίας.
Ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών θέλει επίσης οι σύμμαχοι της χώρας του να βοηθήσουν στην κατάρριψη ρωσικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών και πυραύλων που στρέφονται κοντά στον εναέριο χώρο τους.
Η Μόσχα έχει βάλει στο στόχαστρο 15 περιοχές της Ουκρανίας σήμερα το πρωί, μεταξύ των οποίων και το Κίεβο, όπου οι άνθρωποι έχουν καταφύγει σε υπόγειους σταθμούς του μετρό μετά τις εκρήξεις που ακούστηκαν.
Ο Zelensky ανέφερε σε ανάρτησή του στο Telegram ότι υπήρξαν «πολλές ζημιές στον τομέα της ενέργειας».

Ρωσία: Οι συνομιλίες για την κατάπαυση του πυρός έχουν χάσει τη σημασία τους

Το Κρεμλίνο, εν τω μεταξύ, δήλωσε ότι οι επιθέσεις στόχευαν ενεργειακές υποδομές ζωτικής σημασίας για την πολεμική προσπάθεια της Ουκρανίας.
Ανέφερε επίσης ότι οποιαδήποτε προοπτική συνομιλιών κατάπαυσης του πυρός με το Κίεβο είχε «χάσει τη σημασία της» και προειδοποίησε για περαιτέρω απάντηση στην εισβολή στο Kursk.

Πολωνικός στρατός: Τα χτυπήματα των Ρώσων στην Ουκρανία από τα πιο καταστροφικά

Τα μαζικά χτυπήματα της Ρωσίας στην Ουκρανία τη Δευτέρα 26 Αυγούστου 2024 ήταν ένα από τα πιο έντονα, υποστηρίζει η επιχειρησιακή διοίκηση των πολωνικών Ενόπλων Δυνάμεων στο κοινωνικό δίκτυο X.
«Σήμερα το πρωί υπήρξε μία από τις πιο έντονες ρωσικές αεροπορικές επιθέσεις σε ουκρανικό έδαφος», αναφέρει το αρχηγείο του Πολωνικού στρατού.
Η επιχειρησιακή διοίκηση δήλωσε επίσης ότι έχει προγραμματιστεί ενημέρωση σχετικά με τα αποτελέσματα της απάντησης των πολωνικών Ενόπλων Δυνάμεων στα ρωσικά πλήγματα.
Στις 26 Αυγοιύστου 2024, ο ρωσικός στρατός εξαπέλυσε μεγάλης κλίμακας επίθεση με 200 πυραύλους και drones σε εγκαταστάσεις αμυντικής βιομηχανίας στην Ουκρανία.

Οι Ρώσοι τους διαλύουν – Μόνο στο Kursk σε διάστημα 20 ημερών οι Ουκρανοί έχασαν 6.200 στρατιώτες και 571 τεθωρακισμένα

Η Ουκρανική επίθεση στο Kursk αποδεικνύεται ολέθριο λάθος.
«Οι απώλειες των Ουκρανών σε μια ημέρα ήταν πάνω από 300 στρατιώτες και 14 τεθωρακισμένα οχήματα, μεταξύ των οποίων ένα άρμα μάχης, ένα όχημα μάχης πεζικού, ένα τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού, 11 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, 7 μηχανοκίνητα οχήματα, κ.α.».
«Από την έναρξη των εχθροπραξιών στην περιοχή του Kursk, οι απώλειες του Ουκρανικού στρατού ήταν πάνω από 6.200 στρατιώτες,
73 άρματα μάχης,
33 οχήματα μάχης πεζικού,
61 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού,
404 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης = άθροισμα τεθωρακισμένων 571
188 μηχανοκίνητα οχήματα,
37 πυροβόλα όπλα
5 πυραυλικά συστήματα αεράμυνας,
11 εκτοξευτές πολλαπλής εκτόξευσης πυραυλικών, συμπεριλαμβανομένων 3 HIMARS MLRS» κ.α..

Οι Ρώσοι επίσης έπληξαν την ουκρανική περιοχή Sumy, με στόχο τις εφεδρείες της 22ης, 41ης, 54ης, 61ης, 115ης μηχανικής, 80ης, 82ης αεροπορικής επίθεσης και 92ης ταξιαρχίας εφόδου καθώς και της 1ης Ταξιαρχίας της Εθνικής Φρουράς.
Η 101η και η 103η ταξιαρχία εδαφικής άμυνας χτυπήθηκαν επίσης κοντά στους οικισμούς Belopolye, Belovody, Vorozhba, Druzhba, Katerinovka, Obody, Pervomayskoye, Pershetravnevoye, Peremoga, Svessa, Sumy, Ugroyedy, Yunakovka και Yastrebinoyery.

Οι Ρώσοι πήραν την πρωτοβουλία στο Kursk και ανακαταλαμβάνουν εδάφη... - Καταρρέει η Ουκρανική άμυνα

Οι ρωσικές δυνάμεις ανέκτησαν πρόσφατα χαμένες θέσεις στην περιφέρεια Kursk εν μέσω αναφορών για συνεχιζόμενες ουκρανικές επιθέσεις στην περιοχή στις 25 Αυγούστου.
Οι ρωσικές δυνάμεις ανέκτησαν χαμένες θέσεις στην Komarovka (νοτιοδυτικά του Korenovo) και απωθούν Ουκρανικές επιθέσεις στην περιοχή.
Οι Ρώσοι ανακατέλαβαν την Olgovka και το Kremyanoye (και τα δύο ανατολικά του Korenevo) και ότι οι ρωσικές δυνάμεις προελαύνουν δυτικά του Kremyanoye
Οι ουκρανικές δυνάμεις περικύκλωσαν στοιχεία της Ρωσικής 18ης Μεραρχίας Μηχανοκίνητων Τυφεκίων στη Malaya Loknya (βόρεια της Sudzha) και ότι στοιχεία είτε της ρωσικής 810ης ναυτικής ταξιαρχίας πεζικού (Στόλος Μαύρης Θάλασσας [BSF]) ή 1427ο Σύνταγμα Μηχανοκίνητων Τυφεκίων (Εδαφικά Στρατεύματα) διέρρηξαν την ουκρανική περικύκλωση και επέτρεψαν στο προσωπικό της 18ης Μεραρχίας Μηχανοκίνητων Τυφεκίων να αποσυρθεί.
Οι μάχες συνεχίζονται εντός της Malaya Loknya.
Οι ρωσικές δυνάμεις πιθανότατα θα συνεχίσουν να επιχειρούν σε επιλεγμένες περιοχές της ουκρανικής προεξοχής στην περιφέρεια Kursk, καθώς οι ουκρανικές δυνάμεις δεν ελέγχουν τα εδάφη στο Kursk.
Ο αρχηγός της Τσετσενικής Δημοκρατίας Ramzan Kadyrov υποστήριξε παρομοίως στις 25 Αυγούστου ότι στοιχεία του Ρωσικού 14ου Τάγματος Μηχανοκίνητων Τυφεκίων του Συντάγματος Akhmat υπό το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας (MoD) εκκένωσαν επιτυχώς 51 στρατεύσιμους από τη μάχη κοντά στο Ulanok (νοτιοανατολικά της Sudzha).
Οι ουκρανικές δυνάμεις συνέχισαν να επιτίθενται κοντά στο Russkoye Porechnoye, στο Cherkasskoye Porechnoye και στο Martynovka (όλα βορειοανατολικά της Sudzha).
Οι ρωσικές δυνάμεις ανακατέλαβαν και εκκαθάρισαν το Spalnoye (νοτιοανατολικά της Sudzha).
Επίσης οι ρωσικές δυνάμεις απέκρουσαν τις ουκρανικές επιθέσεις προς την κατεύθυνση του Borki και Spalnoye στις 25 Αυγούστου.

πηγή


Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του Ellada simera.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top