GuidePedia

0

Πήγε ο Ταγίπ στα επί 50 χρόνια κατεχόμενα της Κύπρου για να μας πει δυο «αλήθειες», αν δεν το καταλάβατε και ο ΣΗΜΑΤΩΡΟΣ έχασε τον έλεγχο και άρχισε τις… καταδείξεις.

Η πρώτη αλήθεια είναι και το «ανέκδοτο» της ημέρας, ότι δηλαδή ο Νίκος Δένδιας έχει προσωπική ατζέντα η οποία μάλιστα κινείται σε αντίθετη κατεύθυνση από εκείνη της ελληνοτουρκικής φιλίας, την οποία προωθεί ο Κυρ. Μητσοτάκης!

Με άλλα λόγια, μέσα σε λίγες ημέρες η Άγκυρα, γνωστοποίησε στην Αθήνα ότι ένας εκ των υπουργών της κυβερνήσεως τούτης είναι «δελφίνος» που περιμένει την κατάλληλη στιγμή, το στραβοπάτημα, για να αρπάξει την εξουσία από τον Μητσοτάκη. Ταγίπ Ερντογάν δεν ανακάλυψες σίγουρα την Αμερική…

Σημάδι εξ ουρανού, ευλογημένος ο ερχόμενος Ν.Δ. στην Ν.Δ.

Να θυμηθούμε τις πρόσφατες σχετικά δηλώσεις του υπουργού της καρδιάς μας σε κομματικές εκδηλώσεις, που έλεγε ότι τα αρχικά του ονόματός του (Ν.Δ.) παραπέμπουν και στα αρχικά του κόμματος, Νέα Δημοκρατία, μέσα από το οποίο εκλέγεται βουλευτής. Άρα ο Ν.Δ. δεν μπορεί να μην είναι η ίδια η Ν.Δ! Τι τραβάμε ρε παιδιά! Ότι η «καψούρα» του για το ΥΠΕΞ δεν κρύβεται, είναι γεγονός. Ότι η «καψούρα» της εξουσίας και της ηγεσίας είναι ο κρυφός του πόθος, ούτε κι αυτό κρύβεται! Τώρα βέβαια θα πει κανείς, «τι να τον κάνει ο Κυριάκος; 100.000+ ψήφους πήγε στην Πειραιώς, μπορεί να μην τον έχει υπουργό;» Κι αν δεν τον έχει υπουργό, έχει πάγκο να επιλέξει; ποιος θα στραβώσει αν τον διώξει; Αυτό είναι άλλο ένα ερώτημα.

Ο μαρτυριάρης

Η άλλη όμως αλήθεια που είπε ο Ταγίπ είναι που αποκαλύπτει πολλά. Και εδώ η κυβερνησάρα μάλλον έχει πέσει θύμα ενός τάκλιν που ο διαιτητής δεν το είδε ή δεν το έδωσε… και το VAR ουδέποτε ειδοποίησε! Τι είπε ο Ταγίπ; Ότι στις ΗΠΑ, που συναντήθηκαν με τον Κυριάκο, τον παίκτη, τα είπαν για την Κύπρο. Μίλησαν για τις εκδηλώσεις των 50 ετών. «Συναντήθηκα με τον κ. Μητσοτάκη στο εξωτερικό και του είπα ότι στις 20 Ιουλίου θα βρίσκομαι στην Κύπρο», στο ψευδοκράτος δηλαδή, στα Κατεχόμενα, για να μην ξεχνιόμαστε. «Εσύ θα είσαι στο νότο. Ελπίζω να μην μας παρενοχλήσεις κι εσύ, όπως ο Δένδιας. Μου είπε ότι δεν είχε στο μυαλό του κάτι τέτοιο»… υποστηρίζει ότι είπε ο Ταγίπ στον Κυριάκο.

Τα ελληνικά φτερά έλλειψαν, αλλά η Κύπρος δεν κείται μακράν

Με άλλα λόγια, ο πρόεδρος -συγγνώμη σουλτάνος- της Τουρκίας, μας είπε ότι ο κυβερνήτης της Ελλάδας έκανε ένα ακόμα deal μαζί του, ώστε οι τόνοι να διατηρηθούν στα γνωστά το τελευταίο διάστημα επίπεδα και να μην δημιουργηθούν όλες εκείνες οι συνθήκες που θα προάγουν την Εθνική Μνήμη (εκτός κι αν ξεχάσαμε το ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ), το Εθνικό Αίσθημα. Αν σκεφτεί κανείς ότι οι δυο ηγέτες είχαν συναντηθεί πρόσφατα, τι μπορεί να είχαν ως κύριο μενού στην ατζέντα τους; Μήπως το Κυπριακό κι ένα ενδιάμεσο deal, προ των διαφαινόμενων συζητήσεων, «πας κάτω, πάνω εγώ, μην το τεντώσουμε ακόμη και ρητορικά»; Η από εδώ πλευρά το τήρησε, η άλλη κατέβασε στα Κατεχόμενα 50 πολεμικά πλοία. Δεν απαντήσαμε κατάλληλα αφού δεν εμφανίστηκαν π.χ. έξι Rafale στην Κύπρο να πάνε πρωθυπουργός και ΥΕΘΑ να τα επιθεωρήσουν…

Μήπως ακούει Constellation και αγαλλιάζει η ψυχούλα του

Άσε που ως «επίσημος εκπρόσωπος» της κυβέρνησης της Ελλάδας στις εκδηλώσεις μνήμης στο νησί, εμφανίστηκε σε επίσημο Δελτίο Τύπου ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, ο Ιωάννης -σομελιέ- Κεφαλογιάννης. Αυτό με μπέρδεψε κάπως ομολογώ… Γι’ αυτό σας λέω, ας αφήσουμε τον υπουργό Εθνικής Άμυνας να κάνει τα καινοτόμα μαγικά του, που τα στηρίζει όπως λέει σε κάθε του δήλωση και ο πρωθυπουργός! Αφήστε τον να τρέξει με πρόσω ολοταχώς τις μηχανές τα επτά Constellation που το πρώτο θα το δούμε, αν το δούμε ποτέ, σε μια 15ετία και με κράτει τις μηχανές για όλα εκείνα που θα αποκαθιστούσαν πολύ νωρίτερα τη ναυτική ισχύ της πατρίδας, δημιουργώντας έναν ισχυρό στόλο! Μήπως είναι αυτό το ραχάτι, η μεταχρονολόγηση της λύσης του προβλήματος η μεγάλη παραχώρηση στον Ερντογάν;

Για να δούμε τι θα βγει με τόσο μπαλαμούτι

Ένα πρόβλημα που δεν θα το έχουν στα δικά τους χέρια λογικά να το διαχειριστούν, όσο κι αν μακροημερεύσουν στην εξουσία. Άλλοι θα κληθούν να διαχειριστούν την πολιτική ιδιοτέλεια και τις δημόσιες ανοησίες ορισμένων σήμερα, που άρχισαν να μοιάζουν με παρασκηνιακές παραχωρήσεις στον σουλτάνο. Για το πόπολο είπαμε. Έχουμε δηλώσεις με ύφος χιλίων καρδιναλίων, έχουμε και «Ατζέντα 2030». Αν όμως αποδειχθεί ότι όσοι προειδοποιούν σήμερα ότι πάνε το μαγαζί στα βράχια είχαν δίκιο κι αυτός κορόιδευε, ειλικρινά θα του αξίζει Ειδικό Δικαστήριο.

Συν-“αυτοδιαχείριση”;

Αλλά είπαμε, κάποια «καμάρια» έχουν πείσει τον μεγάλο μάγιστρο του υπ. Άμυνας ότι τα drones και τα μη επανδρωμένα πάνω ή κάτω από το νερό, είναι μέσα ισχύος, ικανά να προστατεύσουν εθνική κυριαρχία και κυριαρχικά δικαιώματα. Το θέμα είναι όλοι όσοι συν-ομιλούν, συν-εκφράζονται, συν-αποφασίζουν, τελικά κάνουν deal με έναν «μαρτυριάρη» ηγέτη, όπως ο Ταγίπ! Βέβαια, να τονιστεί ότι η κυβέρνηση κάλυψε πλήρως τον υπουργό Εθνικής Άμυνας όταν οι φραστικές ανταλλαγές κλιμακώθηκαν. Δεν θα μπορούσαν βέβαια να κάνουν κι αλλιώς.

πηγή


Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του Ellada simera.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top