GuidePedia

0


Κων. Φράγκος

Διαξιφισμοί

Ορκωμοσία Ανθυπολοχαγών ΣΣΕ

Αυτές τις ημέρες γίνονται οι τελετές ορκωμοσίας των νέων Αξιωματικών (ΣΣΕ, ΣΝΔ, ΣΙ), των νέων ελπίδων για τις ΕΔ μας.
Έλαβα ήδη πρόσκληση για την ΣΣΕ και ευχαριστώ θερμά το ΓΕΣ για την τιμή.
Διαταράσσω, λίγο, το ευχάριστο κλίμα για να κάνω ευσεβώς μια – δύο παρατηρήσεις
Οι νέοι και νέες Ανθυπολοχαγοί που θα κατευθυνθούν, με ενθουσιασμό οπωσδήποτε, στις Μονάδες ΣΞ θα λαμβάνουν, σκάρτα, 950€ μηνιαίως. Και με τα 950 θα πρέπει να ζούνε αξιοπρεπώς, να ντύνονται ομοίως, όπως ταιριάζει σε ένα αξιωματικό. Κραυγαλέα η μιζέρια της Πολιτείας.
Με τον αποχαιρετισμό στη Σχολή χρεώνονται 500-600€ για έξοδα που καταβάλει η ΣΣΕ για Στολή τους και το ξίφος τους.
Μάλλον έχω παλαιές τιμές. Αυτά θα πρέπει να τα αποπληρώνουν με μηνιαία κράτηση από τα 950.
Εν τω μεταξύ, όταν ένας μαθητής στη Σχολή λαμβάνει μηνιαίως, ένα «χαρτζιλίκι» 100 ή 150€ (ίσως και λιγότερα). Ε, λοιπόν το ποσό που λαμβάνουν είναι τέσσερις φορές μικρότερο με το ανάλογο στην Σχολή Αστυνομίας (ΕΛΑΣ).
Η ελπίδα της άμυνας είναι τα νέα στελέχη που πρέπει να μην αισθάνονται αδικημένα παρατηρώντας ότι η Υπηρεσία τους επιβάλλει να ζουν ως φτωχοπρόδρομοι.
Σημειώνω ότι το κόστος των στολών κλπ που χρεώνονται ανέρχεται στις 100.000€ περίπου. Δεν μπορεί το ΥΕΘΑ να το διαθέσει ως δώρο στους νεοσσούς, στις Ελπίδες;
Πρέπει η πολιτική εξουσία ν’ αντιληφθεί ότι το φρόνημα των ΕΔ δεν προσμετράται με στομφώδεις λόγους αλλά μ’ αυτό των στελεχών. Ιδίως των κατωτέρων.



ΕΛΚΑΚ

(Ελληνικό Κέντρο Αμυντικής Καινοτομίας) ΥΕΘΑ



Ο Γρηγόρης εγρηγόρει, ο Μελέτης εμελέτα,

του την έφαγε ο Γρηγόρης του Μελέτη την γυναίκα

Καπετάν Μιχάλης (Ν. Καζαντζάκης)Ένας νέος Οργανισμός του Υπουργείου Άμυνας με γεννήτορα και εμπνευστή τον ΥΕΘΑ κ. Νίκο Δένδια.
Είναι ένα φιλόδοξο τόλμημα με πολύ υψηλούς στόχους.
Το καταστατικό του και ο Ιδρυτικός Νόμος χρειάζονται ειδικές γνώσεις για να μελετηθούν.
Η πρωτοβουλία του κ. Υπουργού και οι Καινοτομίες, που εισάγει απαιτούν μεγάλη προσπάθεια για να καταλήξουν επιτυχώς.
Ο κ. Υπουργός κατά την συζήτηση του Νομοσχεδίου στη Βουλή (25/5) τόνισε την μεγάλη ανάγκη αλλαγής της πολιτικής των Εξοπλισμών αναφέροντας ότι υφίσταται κίνδυνος Αντιμετώπισης υπαρξιακής απειλής. (Και σήμερα, όχι μόνο μετά το 2030 προσθέτω).
Ανέφερε κάποια νούμερα που καταπλήσσουν όπως η ύπαρξη 240 Στρατοπέδων στην Θράκη!
Το Δ.Σ του Κέντρου αποτελείται από επτά (7) στελέχη με Πρόεδρο τον Ναύαρχο ΕΑ κ. Παν. Λυμπέρη και Δ. Σύμβουλο τον κ. Παντελή Τζωρτζάκη της Αναπτυξιακής Τράπεζας. Συμμετέχων, επίσης, ως μέλη ο κ. Γρηγ. Δημητριάδης και η κ. Χαρίκλεια Βαρδακάρη.
Προβλέπεται συμμετοχή στις διαδικασίες της Γεν. Δ/νσης Εξοπλισμών / ΥΕΘΑ καθώς και θυγατρικών εταιριών που θα ιδρυθούν, εν καιρώ.
Οι Διαξιφισμοί εύχονται, de profoundis, καλή επιτυχία. Είναι αναγκαία αυτή η επιτυχία.

Εν τούτοις υποστηρίζω ότι έχουμε μείνει αποκλειστικά πίσω λόγω της αδιαφορίας, της ανεπάρκειας και ραστόνης προκατόχων του κ. Δένδια πχ. ενώ η Τουρκία προχωρεί στην ανάπτυξη 2ης και 3ης γενιάς DRONES, κάνει εξαγωγές εμείς δεν είμαστε σε θέση να κατασκευάσουμε ένα φορτηγό αυτοκίνητο. Η αλήθεια είναι πικρή.

Και είναι πικρότερη όταν βλέπουμε εντελώς χρεωκοπημένους Υπουργούς να γεραίνονται και να δοξάζονται για τις …ζημίες που δημιούργησαν στην Εθνική Άμυνα. Είναι ντροπή για όλο τον πολιτικό κόσμο. Είναι οδυνηρό για τη Χώρα.Ο κ. Υπουργός ας προσέξει μήπως το Κέντρο γίνει καταφύγιο
«ειδικών» αργόσχολων ή μελίσσι για άραγμα κηφήνων-στρατευσίμων.
Ωστόσο είναι ευκαιρία να παρακαλέσω τον κ. Υπουργό και το Επιτελείο του να ελέγξουν τα παρακάτω νούμερα:

– Πόσοι νεαροί προσήλθαν προς κατάταξη το 1981, 91, 2001, 2020.

– Ποιοι από τους ολίγους κατατασσόμενους σήμερα υπηρετούν στην συνοριακή ζώνη της Αττικής και πόσοι στον Έβρο και τα νησιά. Έρρωσθε!

Μνημόνια συνεργασίας μεταξύ ΕΑΒ-ΕΛΚΑΚ – ΥΕΘΑΠριν να ζεστάνουν τα καθίσματα τους οι των ΕΛΚΑΚ άρχισαν δράση. Υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΑΒ και ΥΕΘΑ (7\6) με τις ευλογίες του κ. Υπουργού.
Κάτι ενδοοικογενειακό δηλαδή.

Καλή αρχή!

Μικρές «καινοτομίες που προηγούνται

της μεγάλης (ΕΛΚΑΚ) του κ. Νίκου Δένδια

Νομίζω ότι όποιος δεν αποδέχεται ή δεν συμφωνεί απολύτως ή μερικώς με την ανάγκη επιτυχίας των μακροπρόθεσμων προοπτικών του κ. ΥΕΘΑ, μπορεί να χαρακτηρισθεί μεμψίμοιρος ή μίζερος. Είναι όντως ένα ταρακούνημα της αδρανούσης πολιτικής του προκατόχου, ο οποίος έλαβε πάλι υπουργικό θώκο, ένδειξη φτώχειας στελεχών της ΝΔ.
Αρκεί οι στόχοι και τα οράματα να έχουν στοιχεία ρεαλισμού. Έχουμε καθυστερήσει σοβαρά την στιγμή που οι απέναντι προχωρούν στην κατασκευή DRONES 3ης γενιάς ή κάνουν την δεύτερη δοκιμή σε μαχητικό MADE IN TURKEY. Εμείς απέχουμε μακρά της α΄ δοκιμής ενός DRONE της ΕΑΒ.
Φρονώ, λοιπόν, ότι πριν από το μεγάλο όραμα του κ. Ν. Δένδια, το ΕΛΚΑΚ, που άρχισε ήδη να δραστηριοποιείται (Συμφωνία συνεργασίας με ΥΕΘΑ – ΕΑΒ) ότι πρέπει ταχέως και ανυπερθέτως να προχωρήσουν οι παρακάτω μικρές καινοτομίες που δημιουργούν μεγάλα προβλήματα στην Άμυνα, την Αποτροπή.Φρόνημα στελεχών, το οποίο φρόντισαν να κακοποιήσουν σειρά Υπουργών Άμυνας. Ε. Δυνάμεις χωρίς υπερήφανα και επαγγελματικώς πλήρη, στελέχη δεν είναι αξιόμαχες και δεν μπορεί να έχουν φρόνημα στελέχη κάθε επιπέδου, που αντιμετωπίζουν πρόβλημα αξιοπρεπούς επιβίωσης. Αναφέρομαι, κυρίως, σε νεαρούς βλαστούς που αποφοιτούν από της Στρ. Σχολές. Λεπτομέρειες είναι γνωστές τοις πάσι και δεν χρειάζονται άλλες περιγραφές.

Άνδρες άμα έχεις,

έχεις φρουριν άπαρτο

Ο ανασχηματισμός της Δόμνας



Πολιτική είναι η τέχνη να ψάχνεις

για λάθος προβλήματα, να τα βρίσκεις

πάντα, να τα διαγιγνώσκεις εσφαλμένα

και να δίνεις λάθος λύσεις

Γκρούτσο Μαρξ

(Μέγας Αμερ. Κωμικός)Ο κ. Κυρ. Μητσοτάκης κράτησε την παράδοση προκατόχων του σε ανασχηματισμό. Στο ποδάρι! Μετά τη στραπάτσα των Ευροεκλογών, ενώ θα έπρεπε να ανησυχήσει σφοδρά και να ψάξει να βρει στον φτωχό πάγκο του, κάποιους ικανούς να τους υπουργοποιήσει, μας σέρβιρε τ. Υπουργούς αποτυχόντες, για να διορθώσουν τα αδιόρθωτα!

Τι να κάνουν οι κρύοι στους παγωμένους έλεγε ο γέρος του ΜωριάΕπειδή κρατάω μνήμες, όσες μπορώ να κρατήσω, ο ανασχηματισμός Μητσοτάκη μου θύμισε δύο άλλους του παρελθόντος.

– 10ετία 80: ο Πρωθυπουργός Ανδρέας Παπανδρέου θέλοντας να δείξει ότι ανανεώνει τα Υπουργικά στελέχη, απέλυσε δύο επιτυχημένους Υπουργούς! Σφυρίου Θ. Στάθη. Η κίνηση απλή έμεινε στην ιστορία ως ΑΝΑΔΟΜΗΣΗ Σ-Σ.

– 8ετία Σημίτη: Ο Υπουργός Εσωτερικών, τότε, ικανότατος, Σταύρος Μπένος επειδή ενοχλούσε εισάγοντας νεωτερισμούς που περιόριζαν το ρουσφέτι, αιφνιδίως απολύθηκε. Ο μόνος!

Ο ανασχηματισμός αυτός ονομάστηκε Σταύρου ΜπένουΟ σημερινός ανούσιος του κ. Κυρ. Μητσοτάκη, ονομάζεται, δικαίως Ανασχηματισμός ΔΟΜΝΑΣ (Μιχαηλίδου). Η επιτυχημένη, όπως λένε, νεαρή Υπουργός αποπέμφθηκε για να μπουν στην Κυβέρνηση κάτι κουρασμένα παλληκάρια και να γίνει ανακάτεμα στις δεκάδες των Υφυπουργών.
Ο αριθμός των Υπουργών – Υφυπουργών εξακολουθεί να ξεπερνά τους 60, περισσότεροι απ’ αυτούς της Κίνας! Ας μη μετρήσουμε Γ. Γραμματείς, Γραμματείς, Συμβούλους κλπ.
Στην ΝΔ υπάρχει ένα στέλεχος μεγάλης εμπειρίας (Δήμαρχος Αθηναίων, ΥΠΕΞ, ΥΕΘΑ, Επιτροπή ΕΕ). Είναι ο κ. Δ. Αβραμόπουλος με τον οποίο δεν έχω τις καλλίτερες των σχέσεων, που έχει μπει στο ράφι γιατί όπως λέγεται, δεν τον γουστάρει η Ντόρα. Ευτυχείτε!

Ευχάριστα

Ελλάς – Μογγολία – Συμμαχία

Ο κ. Υφυπουργός Μεταφορών (δεν μπορώ σήμερα να συγκρατώ ονόματα Υφυπουργών, τόσοι που είναι) ανήγγειλε ότι η Αθήνα θα είναι η Πύλη της Μογγολίας προς τη Δύση.

Επίσης η Κυβέρνηση της Μογγολίας έδειξε ενδιαφέρον να ζητήσει τεχνολογία από την Ελλάδα για την κατασκευή metro στην πρωτεύουσα της Ulaanbaatar (πληθυσμός 1,6 εκ.).

Το Υπουργείο υπέδειξε προς τούτο τις εταιρίες που κατασκευάζουν το Metro της Θεσσαλονίκης το οποίο δεν έχει ακόμη εκκινήσει μετά από προσπάθεια 10 ετών.Άξιος πιστός και πατριώτης

Βουλευτής ΝΔ, Νομού Πιερίας ποζάρει και φωτογραφίζεται selfie, σταυροκοπούμενος πάνω από το σκήνωμα θανόντος μητροπολίτη.Αθέμιτος ανταγωνισμός

Στο τελωνείο Προμαχώνα συνελήφθη βούλγαρος για λαθρεμπόριο κομποσχοινιών. Μετέφερε 1800 με τη βούλα Βουλγαρικού Μοναστηριού. Το Άγιο Όρος, διατηρών αποκλειστικό προνόμιο στην κατασκευή και πώληση άγιων αντικειμένων διαμαρτυρήθηκε εντόνως.

Η Κυβέρνηση, ίνα μη δυσαρεστήσει τους Εκκλησιαστικούς κύκλους, προέβη σε διάβημα.

Εισάγουμε λεμόνια από την Αργεντινή και πατάτες από την Κύπρο. Είναι ανάγκη να εισάγουμε και κομποσχοίνια;ΔΕΗ

Προ μηνών σας είχα πληροφορήσει ότι η Κρατική ΔΕΗ είχε απώλεια 400 εκ. € από ρευματοκλοπές (2022)

Προχθές ανακοινώθηκε ότι και κατά το 2023 οι ρευματοκλοπές κόστισαν πάλι στην εταιρεία 400 εκ. €. Προσθέστε δε, ότι κατά το α’ 4μηνο του 2024 οι ρευματοκλοπές ήσαν διπλάσιες αυτών του α’ 4μηνου του 2023. Θρασύτατοι, ατιμώρητοι, οι ρευματολωποδύτες δεν χαμπαριάζουν αφού τους χαϊδεύει ή κρατική εταιρεία. Επαναλαμβάνω ότι με 400 εκ. € εκσυγχρονίζαμε τουλάχιστον 3 φρεγάτες MEKO.

Απορίες ( από συζητήσεις στη TV)Ερωτά σε πρωινή εκπομπή ένας κύριος (πολιτικός προφανώς) τον αντίπαλο. Ένας από τους εκλεγέντες στην πρώτη τριάδα της ΝΔ Ευρωβουλευτής, έστω ένας ομιλεί αγγλικά; (ΣΣ Μα τι αδιάκριτες ερωτήσεις είναι αυτές;)
Πρωινή εφημερίδα (Κ. 12/6) διερωτάται:

Πόσοι από τους εκλεγέντες Ευρωβουλευτές έχουν την δυνατότητα να κάνουν αγορεύσεις στο Ευρωκοινοβούλιο, μπορείτε να φαντασθείτε ένα, (Άλλη μία αδιάκριτη ερώτηση)Ο επανεκλογείς θριαμβευτικά, για 2η φορά, στην Ευρωβουλή κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης , αποτυχών οικτρά ως ΥΕΘΑ και μειώσας την θητεία προεκλογικά το 2009, προωθείται από τον κ. Πρωθυπουργό στην θέση του Αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου. Άξιος! Ο κ. Κ. Μητσοτάκης συνεχίζει την αξιοκρατική πολιτική του
Και μια γενική πληροφορία για την Ευρωβουλή.

Κάθε ευτυχής Κυρία ή Κύριος εκλεγείς αξιοκρατικά ως Ευρωβουλευτής εισπράττει ένα από τους μεγαλύτερους μισθούς στην Ευρώπη με σωρεία προνομίων, έντονα σκανδαλωδών.

Όταν δεν επανεκλέγονται, όπως η κ. Σπυράκη, τι γίνεται παιδιά; Θα τρώει από τα έτοιμα; Όχι βέβαια. Η Ευρώπη του παρέχει επί μία 2ετία, το παχυλότατο, λεγόμενο επίδομα προσαρμογής. Για να τους φύγει η στεναχώρια για την απώλεια των Βρυξελλών… Γι’ αυτό γίνεται ο καυγάς για μια θέση στο ψηφοδέλτιο. Για την Ελλάδα ρε γαμώτο!

Ελλάς – Γαλλία – Συμμαχία

Η Μεγάλη Σύμμαχος Γαλλία του Μ. Ναπολέοντος, του Β. Ουγκώ, του Βολτέρου, του Ντε Γκολ και άλλων σπουδαίων προσωπικοτήτων, της οποίας ο καλλίτερος πελάτης οπλικών συστημάτων είναι η Ελλάδα, λειτουργεί με απόλυτο σεβασμό στο Σύνταγμα της. Η Κυβέρνηση της υπέστη την ίδια, σε μέγεθος, ήττα, στις Ευροεκλογές όπως η του κ. Μητσοτάκη.
Η ΝΔ ερμήνευσε την πτώση κεραυνών ως απλό ψιλόβροχο, ενώ στη Γαλλία ο κ. Μακρόν, ανησύχησε σφοδρά, τόλμησε να προκηρύξει εκλογές για ν΄ αναμετρηθεί με την Ακρα Δεξιά και να ξεκαθαρίσει τη κατάσταση.
Περί τον κ. Μακρόν συμπαρατάσσονται πολλά κόμματα για να τον βοηθήσουν να τα καταφέρει.
Εκείνο που μ’ εντυπωσίασε είναι το γεγονός ότι ο τ. Πρόεδρος κ. Holland, απεφάσισε να στρατευθεί ως απλός στρατιώτης και να υποβάλλει υποψηφιότητα απλού βουλευτή με ανάγκη σταυρού.
Συνειρμικά μου ήρθε στο μυαλό η εικόνα δύο τ. Ελλήνων Πρωθυπουργών, εντελώς αποτυχόντων, οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι ένα αχρείο Νόμο που τον μαστόρεψαν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, έχουν κατσικωθεί στη Βουλή. Χωρίς να έχουν ψηφισθεί, παριστάνουν τους παράγοντες και δεν είχαν το στοιχειώδες φιλότιμο να παραιτηθούν και να κάνουν μια αυτοκριτική των πεπραγμένων τους.

Προκαλούμαστε να κάνουμε μια σύγκριση της πολιτικής συνείδησης και ευαισθησίας των πολιτικών των δύο χωρών.Όσον αφορά το Σύνταγμα, επανέρχομαι στο Ελληνικό που ενώ το άρθρο 4 αναφέρεται στην ισότητα των Ελλήνων πολιτών αυτή βιάζεται με την ειδική «περιποίηση» μιας ελίτ στην οποία διατίθενται φρουρές και ασφάλειες με έξοδα των μη προνομιούχων πολιτών.

Δεν ξεχνώ βέβαια, ένα άλλο μέτρο βιασμού της ισότητας. Το άρθρο 86, που μας κάνει ρεντίκολα διεθνώς με τα οποία συγκαλύπτονται οι αρπαχτές των Υπουργών.

Αισχύλος, ΠέρσεςΟι ΕΣΣΟ είναι ελλειπείς. Οι κατατασσόμενοι δεν επαρκούν για την ικανοποιητική στελέχωση των Μονάδων των Πρόσω. Παρακαλώ, ευσεβάστως, τον κ. Υπουργό να ζητήσει αριθμούς καταταχθέντων 1981, 2001, 2021 και να κάνει συγκρίσεις μεγάλη διαφορά η οποία διογκώθηκε από την άφρονα προεκλογικά απόφαση του κ. Ε. Μεϊμαράκη να μειώσει την θητεία (2009). ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΜΕΣΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ.
Ο αναμενόμενος και μη πραγματοποιούμενος με γελοίες δικαιολογίες, εκσυγχρονισμός των φρεγατών ΜΕΚΟ συνεχίζει να πλέει βραδέως. Έχει επιλεγεί η κοινοπραξία εξωτερικού αλλά υπάρχει πρόβλημα επιλογής συνεργαζόμενου Ελληνικού Ναυπηγείου. Και περνούν οι μήνες…
Είναι άγνωστη η τύχη τριών CANADAIR που είχαν σταλεί στην Γαλλία για συντήρηση με άγνωστο κόστος.
C-130. Τι γίνεται μ’ αυτά τα πολύ καλά μεταγωγικά Α/Φ; Είναι διαθέσιμα 1-2 από το σύνολο των 12. Δύναται να λειτουργήσουν ΕΔ χωρίς μεταγωγικά Α/Φ;
Εκσυγχρονισμός CH-47 CHINOΟK. Πρώτα η εργασία αυτή γινόταν στο Στεφανοβίκι. Τώρα που ο χώρος αυτός, η βάση της Αεροπορίας Στρατού, έχει καταποντισθή, αναμένεται η κατασκευάστρια εταιρεία BOEING, η οποία πάσχει από Διοικητική κρίση, να επιλέξει Έλληνα ανάδοχο. Από πέρυσι… Μήπως πρέπει κάποιος να την πιέσει; Καλοπληρωτές πελάτες είμαστε.
Εκσυγχρονισμός Αντιαρματικών Ε/Π ΑΠΑΤΣΙ. Έχει αναλάβει το έργο, από 2ετίας Ισραηλινή Εταιρεία, αλλά δεν δίνεται το φώς (συγνώμη αν κάνω λάθος) από Ελληνικής πλευράς. Θέματα γραφειοκρατίας;
Α/Φ Ναυτικής Συνεργασίας. Τι, εντέλει, θα γίνει με την αποτυχούσα προσπάθεια (από το 2015) εκσυγχρονισμού τους; Επί 9 χρόνια ανακοινώνουμε το χαρμόσυνο γεγονός: πετάει, πετάει….
Ελικόπτερα ΝΗ-90. Πόσα ίπτανται; Τι θα γίνει μ’ αυτή την πληγή; Στις Καλένδες;
Βιομηχανικές επιστροφές για την αγορά νέων μέσων (μαχητικών φρεγατών). Γι’ αυτό κανείς δεν ομιλεί. Στο τουμπεκί, που έλεγαν παλαιότερα, οι μάγκες. Αυτά με το συμπάθιο και δεν τα έβαλα όλα.

Mea culpa

Ζητώ συγγνώμη από τους φίλους της παρέας των Διαξιφισμών για την ακαταστασία της προηγούμενης έκδοσης.
Είχα αφήσει την ευθύνη σε ένα συνάδελφο, άπειρο, ενώ εγώ είχα εγκατασταθεί στην Τρίπολη για να στείλω επιστολική ψήφο σταυρώνοντας, ενθουσιωδώς τον κ. Αυτιά! Και πάλι συγγνώμη!

Επί του πιεστηρίου

1. Βρυξέλλες. Του ανταποκριτή μου.Άφρονες, ανιστόρητοι, περιφρονητές της Αξιοκρατίας αυτοί οι, προσφάτως εκλεγέντες και εκλεγείσες Ευρωβουλευτές του ΕΛΚ κληθέντες να επιλέξουν το Προεδρείο τους, παρόλες τις Ελληνικές πιέσεις και τις υποδείξεις της κ. Φον ντερ Λάιεν, κατεψήφισαν την υποψηφιότητα του κ. Ε. Μεϊμαράκη ως Αντιπροέδρου. Ήρθε τελευταίος… Πάτος… Ντροπή σας ωρέ μισέλληνες… Αγνοείτε τις αξίες.

2. C-130. Δεν είναι μόνο οι Βρυξέλλες που μας πίκραναν, (ΣΣ Ο κ. Αυτιάς γιατί δεν έκανε κάτι;) ήρθε άλλο κακό νέο από Τανάγρα, μεριά. Η Εταιρεία AMS AERO που είχε πάρει εργολαβία εκσυγχρονισμού δύο (2) Α/Φ C-130 από την ΕΑΒ απεχώρησε καταγγέλουσα την ΕΑΒ για παράβαση όρων. Ένα από τα προς εκσυγχρονισμό Α/Φ είναι ημιτελές και το δεύτερο όπως παραλήφθηκε. Ανέγγιχτο.

Ροβόλα τα, ροβόλα τα, τα γίδια και τα πρόβατα.

Η Ελλάδα είναι η ακριβότερη Χώρα στα γαλακτοκομικά στην Ε.Ε.!! τα τυριά πωλούνται 38% άνω του Ευρωπαϊκού Μέσου Όρου. Επίσης τα αλκοολούχα ποτά, 51% ακριβότερα. Εξάλλου η ευτυχής χώρα μας παραμένει μια από τις ακριβότερες χώρες στις τηλεπικοινωνίες (Κ. 21/6).Καλοκαίρι είναι αυτό; Θα σκάσω. Γ…ω την ατυχία μου όπως θα έλεγε η αλησμόνητη Μαλβίνα. Έρρωσθε και δροσισθείτε…

πηγή


Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του Ellada simera.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top