GuidePedia

0


ΤΗΣ Uzay Bulut
Η ισλαμιστική κυβέρνηση της Τουρκίας υπό τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ετοιμάζεται να κατηχήσει περαιτέρω τους Τούρκους μαθητές στην προπαγάνδα σχετικά με το Ισραήλ, τους Έλληνες, τους Αρμένιους, την Κύπρο και άλλα ζητήματα ιστορίας και γεωγραφίας. Νέο περιεχόμενο, που ονομάζεται «Μοντέλο Εκπαίδευσης του Αιώνα της Τουρκίας», προστέθηκε στο φετινό πρόγραμμα σπουδών και μόλις πρόσφατα έγινε διαθέσιμο για την κοινή γνώμη από το Υπουργείο Παιδείας. Προσθήκες έγιναν, μεταξύ άλλων, στην «Ιστορία της Επανάστασης της Τουρκικής Δημοκρατίας και του Κεμαλισμού», και στη γεωγραφία, σχετικά με το Ισραήλ, τους Έλληνες, τους Αρμένιους, την Κύπρο και άλλους. Τα τουρκικά εγχειρίδια ιστορίας θα περιλαμβάνουν περισσότερο περιεχόμενο για την «Παλαιστίνη», το Ισραήλ και τον Σιωνισμό. Το παραπλανητικό κεφάλαιο για το θέμα, που ήδη υπήρχε, έχει πλέον επεκταθεί ακόμη περισσότερο.

Το θέμα, που προηγουμένως αντιμετωπιζόταν ως «το πρόβλημα του σιωνισμού», τώρα έρχεται σε διευρυμένη έκδοση, «Σιωνιστικά κινήματα, το Παλαιστινιακό ζήτημα και ο μετασχηματισμός της αποικιοκρατίας». Η νέα γενιά των παιδιών της Τουρκίας κατηχείται τώρα να γίνει όλο και πιο αντι-ισραηλινή. Οι ισλαμιστές στην Τουρκία δεν διδάσκουν στους μαθητές ότι οι Εβραίοι είναι αυτόχθονες στο Ισραήλ για σχεδόν 4.000 χρόνια – από την Εποχή του Χαλκού – και ότι η επανίδρυση του Ισραήλ ως ανεξάρτητου κράτους το 1948 ήταν στην πραγματικότητα ένα αντιαποικιακό βήμα. «Σιών» κυριολεκτικά σημαίνει Ιερουσαλήμ. Ο Σιωνισμός είναι ένα κίνημα ή ιδέα που υποστηρίζει το δικαίωμα των Εβραίων στην αυτοδιάθεση στην πατρίδα των προγόνων τους, το έδαφος που είναι τώρα το κράτος του Ισραήλ. Η αλήθεια που πρέπει να γνωρίζουν τα παιδιά της Τουρκίας εξηγείται από την Αμερικανική Εβραϊκή Επιτροπή (AJC):

“Καθώς το Ισραήλ συνεχίζει να αμύνεται ενάντια στην τρομοκρατική Χαμάς, ένας πόλεμος πληροφοριών εκτυλίσσεται σε όλο τον κόσμο. Ένα από τα συνθήματα που χρησιμοποιούνται πιο συχνά υποστηρίζει ότι το Ισραήλ είναι ένα “αποικιακό κράτος εγκατάστασης εποίκων”. Κατηγορώντας το Ισραήλ ότι αποικίζει “παλαιστινικές περιοχές”, η Χαμάς και οι υποστηρικτές της χειραγωγούν την υπόθεση της φυλετικής δικαιοσύνης για να προωθήσουν τους τρομοκρατικούς στόχους τους – ελπίζοντας ότι κανείς δεν παρατηρεί ότι το Ισραήλ ήταν η πατρίδα του εβραϊκού λαού από την Εποχή του Χαλκού. «Η αλήθεια είναι ότι ο εβραϊκός λαός είναι ιθαγενής στη γη του Ισραήλ και πέτυχε για πρώτη φορά την αυτοδιάθεση εκεί πριν από παρόντες στη γη του Ισραήλ. Ένα μέρος του εβραϊκού πληθυσμού παρέμεινε στο Ισραήλ όλα αυτά τα χρόνια, και όσοι ζούσαν στη Διασπορά λαχταρούσαν να επιστρέψουν στο Η εβραϊκή πατρίδα και η ιερή εβραϊκή πόλη της Ιερουσαλήμ, και τα δύο αναφέρονται πολλές φορές στις καθημερινές εβραϊκές προσευχές. Αυτή η ιστορική και θρησκευτική σύνδεση του εβραϊκού λαού με τη γη του Ισραήλ είναι αδιαμφισβήτητη – ακόμη και η λέξη «Εβραίος» προέρχεται από την Ιουδαία. αρχαίο όνομα για το Ισραήλ.

«Καθώς οι Εβραίοι σε όλο τον κόσμο αντιμετώπιζαν αυξανόμενες διώξεις στα τέλη του 19ου και στις αρχές του 20ου αιώνα, άρχισαν να μετακινούνται σε αυτό που είναι τώρα το Ισραήλ σε μεγαλύτερους αριθμούς. Από την ίδρυση του Ισραήλ λίγο μετά το Ολοκαύτωμα, οι Εβραίοι έχουν μετακομίσει στο Ισραήλ από όλο τον κόσμο , αναζητώντας ένα μέρος όπου θα μπορούν να ζουν ελεύθερα και με ασφάλεια ως Εβραίοι. Ταυτόχρονα, Εβραίοι και Ισραηλινοί ηγέτες έχουν αναγνωρίσει με συνέπεια την παρουσία των Παλαιστινίων Αράβων και έχουν υποστηρίξει τις προσπάθειες για διχοτόμηση της γης σε εβραϊκό και αραβικό κράτος από το 1937 έως σήμερα Η πιο γνωστή προσπάθεια διαίρεσης της γης ήρθε με τη μορφή του Σχεδίου Διχοτόμησης του 1947, το οποίο έγινε αποδεκτό από τον τοπικό εβραϊκό πληθυσμό αλλά απορρίφθηκε από τους Άραβες γείτονές τους, οι οποίοι διεξήγαγαν τον πόλεμο για την εξάλειψη του εβραϊκού κράτους. Πιο πρόσφατα, διαδοχικοί ισραηλινοί πρωθυπουργοί προσφέρθηκαν να παραχωρήσουν περισσότερο από το 90% της Δυτικής Όχθης και ολόκληρης της Γάζας για τη δημιουργία ενός παλαιστινιακού κράτους με τους Παλαιστίνιους ηγέτες, ωστόσο, να έχουν απορρίψει σταθερά τις προσπάθειες για την επίτευξη λύσης δύο κρατών. το έκαναν το 1947 και συνεχίζουν να το κάνουν μέχρι σήμερα.

“Η “αποικιοκρατία των εποίκων” αναφέρεται σε μια προσπάθεια μιας αυτοκρατορικής δύναμης να αντικαταστήσει τον αυτόχθονα πληθυσμό μιας γης με μια νέα κοινωνία εποίκων. Δεν μπορεί να περιγράψει μια πραγματικότητα στην οποία μια εθνική ομάδα, ενεργώντας για λογαριασμό της και όχι κατ’ εντολή μιας εξωτερική δύναμη, επέστρεψε στην ιστορική της πατρίδα για να επιτύχει την αυτοδιάθεση, υποστηρίζοντας ταυτόχρονα τη δημιουργία ενός έθνους-κράτους για μια άλλη εθνική ομάδα παράλληλα με τη δημιουργία του δικού τους κράτους». Εν τω μεταξύ, οι τουρκικές κυβερνητικές αρχές έχουν βάλει στο στόχαστρο τους δικούς τους αυτόχθονες πληθυσμούς της Ανατολίας, δηλαδή τους Έλληνες του Πόντου και τους Αρμένιους. Τον εικοστό αιώνα, η Οθωμανική Τουρκία εξολόθρευσε σε μεγάλο βαθμό αυτούς τους λαούς μέσω μιας γενοκτονίας.

Σοβαροί μελετητές, ωστόσο, συμφωνούν ότι η Οθωμανική Τουρκία διέπραξε γενοκτονία κατά των Χριστιανών, δηλαδή των Αρμενίων, των Ελλήνων και των Ασσυρίων. Το 2007, η Διεθνής Ένωση Μελετητών Γενοκτονίας εξέδωσε ψήφισμα, το οποίο εν μέρει έλεγε: «Είναι πεποίθηση της Διεθνούς Ένωσης Μελετητών Γενοκτονίας ότι η οθωμανική εκστρατεία κατά των χριστιανικών μειονοτήτων της Αυτοκρατορίας μεταξύ 1914 και 1923 αποτελούσε γενοκτονία κατά των Αρμενίων, των Ασσυρίων και των Ελλήνων του Πόντου και της Ανατολίας». Σύμφωνα με τον Δρ Gregory H. Stanton, Πρόεδρο του Genocide Watch, η άρνηση είναι το τελευταίο στάδιο της γενοκτονίας: «Η άρνηση είναι η συνέχεια μιας γενοκτονίας γιατί είναι μια συνεχιζόμενη προσπάθεια να καταστραφεί η ομάδα των θυμάτων ψυχολογικά και πολιτισμικά, να αρνηθεί στα μέλη της ακόμη και τη μνήμη των δολοφονιών των συγγενών τους».

πηγή


Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του Ellada simera.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top